spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Vames de la Albita prins cu un tir cu marfã de contrabandã

- Advertisement -

INCREDIBIL În plin scandal national, un vames de la Albita a fost prins de comisarii de la Garda Financiarã Bucuresti cu un tir cu marfã fãrã acte.

PE SPATELE SOACREI Vamesul implicat în aceastã afacere se numeste Ionel Tiron si este sef de turã la Vama Albita. Sotia sa, Lenuta, lucreazã tot în vamã. Tirul cu marfã în valoare de 20 de mii de Euro apartine firmei Primola Farm, firmã la care 95% din actiuni apartin soacrei lui Ionel Tiron, iar 5% sotiei. Acesta s-a declarat nevinovat, spunând cã totul ese legal!

Luni seara un tir cu numere din Republica Moldova a atras atentia comisarilor de la Garda Financiarã din Bucuresti. La control, soferul de pe tir n-a putut prezenta actele pentru marfã, având la el doar avizele de exepeditie. Lucurile s-au complicat atunci când s-a trecut la verificarea firmei care detine marfal. Astfel, controlorii au avut surpriza sã constate cã, desi tirul si soferii erau din Republica Moldova, societatea era din Husi si apartinea unei familii de vamesi. Vamesul recunoaste cã marfa apartine firme unde este si sotia sa actionar:”Marfa a fost cumãratã din complexul Europa si constã în haine si încãltãminte. Aceasta marfã este exportatã de firma noastrã în Republica Moldova. Ca sã nu existe discutii, tirul nu trece prin vama unde lucrez eu si sotia, ci prin alte puncte vamale (Sculeni). Comisarii de la Gardã au oprit tirul si au considerat cã avizele de expeditie sunt insuficiente si ne-au cerut si facturile. Noi o sã le punem la dispozitie în cel mai scurt timp. Firma noastrã face astfel de transporturi o datã pe lunã. Avem un contract cu o firmã din Republica Moldova pentru a face aceste exporturi. S-a apelat la acest artificiu deoarece numai firmele românesti pot face exporturi. Ei vin cu masina lor si cu oamenii care aleg marfa. Noi doar câstigãm un comision”, a declarat Ionel Tiron.

Sefii lui Tiron nu sunt de acord cu afacerea

Mihai Arcana, directorul executiv al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi, a declarat cã vamesul Ionel Tiron va face obiectul unei anchete, dat fiind faptul cã persoanele care lucreazã în vamã nu au voie sã fie actionari la frme care implicã operatiuni vamale. Asta ar fi cea mai ieftinã cale de iesire pentru vamesul husean, deoarece în cauzã sunt multe semne de întrebare cu privire la legalizarea afacerii pe care deruleazã. Astfel, acesta nu a putut sã de a explicatie logicã în ceea ce priveste lipsa actelor de însotire a mãrfurilor din tirul oprit de comisarii de la Garda Financiarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.