spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
23-apr.-2024

Vamesa Cosnitã sperã sã scape rapid!

- Advertisement -

TERMEN Ieri, instanta Tribunalului Vaslui a decis disjungerea cauzei în ceea ce o priveste pe vamesa Maria-Magdalena Cosnitã, cea care a ales sã meargã pe recunoasterea acuzatiilor formulate de anchetatori si care, în atare conditii, îsi va afla pedeapsa pe 22 octombrie, când instanta a stabilit pronuntarea în cazul sãu.

În procesul vamesilor de la Albita, acuzati de fapte de coruptie de cãtre DNA si trimisi în judecatã pe data de 16 decembrie 2013, singura care a mers pe mâna anchetatorilor, subscriind fãrã niciun fel de retinere tuturor acuzatiilor acestora a fost vamesa Maria-Magdalena Cosnitã. Aceasta a cerut disjungerea dosarului si judecarea sa rapidã, pe baza recunoasterii faptelor, cel mai probabil, pentru a beneficia de reducerea substantialã a pedepsei, prevãzutã în asemenea cazuri. Colegii sãi însã mizeazã pe dovedirea nevinovãtiei, mai ales cã, spun avocatii lor, probele administrate în dosar nu ar fi destul de puternice, în sustinerea acuzatiilor anchetatorilor. Maria-Magdalena Cosnitã va afla ce pedeapsã va primi pe data de 22 octombrie 2014, iar ceilalti vamesi din dosar, Afloroaei Carmen, Andrei Adrian Florentin, Ciobanu Fãnel, Gânju Cristina, Olteanu Constantin, Rudeanu Doru, Cristescu Eugen, Teletin Adrian, Dicu Antoaneta, Frunzã Lãcrãmioara, Iordachi Bebi, Mitescu Costel, Pandelache Frãsinica, Pisaltu Liliana, Tiron Lenuta, Mârza Daniela, Giugaru Alexandru, Lãcãtus Lucian-Daniel, Ghiban Lilian, Nistor Ghena si Sasu Benedict, au urmãtorul termen pe 11 noiembrie.

De reamintit cã întreg scandalul din dosarul “Albita 2” a izbucnit pe 22 octombrie 2013, când DNA-ul a descins în vamã, în cãutarea angajatilor care luau mitã pentru exercitarea atributiilor de serviciu, ba – au sustinut în rechizitoriu anchetatorii DNA – s-au organizat într-un grup infractional. Cei mai multi dintre ei au fost si închisi preventiv câteva luni. Procurorii i-au acuzat cã pretindeau, mai cu seamã transportatorilor de colete, diverse sume de bani, folosind pentru probarea acestui fapt un investigator sub acoperire, Igor Caraman. De partea cealaltã, apãrãtorii vamesilor contestã vehement nu doar modul în care Caraman a strâns probe, dar si unele înregistrãri de la dosar, care nu ar avea, spun ei, nicio relevantã în dovedirea faptelor. Anchetatorii însã mizeazã pe faptul cã au gãsit o bancnotã marcatã de DNA în poseta unei vamese, unde se aflau aproape 3000 de euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.