18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Vamesii confiscã, politistii furã!

- Advertisement -

Un politist a furat din tigãrile capturate de vamesi!

IREZISTIBILE… Situatie fãrã precedent, petrecutã ieri în Vama Albita: dupã ce vamesii au descoperit, într-un microbuz ce venea din Republica Moldova, 549 de pachete de tigãri de contrabandã, unul dintre politistii de frontierã n-a rezistant tentatiei si a… subtilizat douã cartuse, din marfa capturatã. Se pare cã un coleg l-a vãzut, a anuntat superiorii si de aici lucrurile s-au complicat! Pe numele politistului în cauzã s-a deschis un dosar penal si, spun reprezentantii STPF Husi, în functie de concluzii, se vor lua mãsuri în consecintã.

IRONII “Ce vamesii confiscã, politistii de frontierã sunt tentati sã ia acasã”! Asa se glumea, ieri, prin Vama Albita, dupã ce a iesit la ivealã faptul cã un politist de frontierã din cadrul STPF Husi, Lucian Gheorghitã Folescu, a dat cinstea pe rusine si, din marfa abia confiscatã de lucrãtorii vamali, omul si-a însusit douã cartuse de tigãri. Un coleg – gurile rele spun cã este din rândul politistilor adusi de la Sculeni – l- a vãzut pe Folescu si a raportat imediat. Seful de Punct a actionat îndatã si a dispus perchezitionarea inclusiv a masinii personale a politistului vasluian. Acolo – ghinion! – i-au fost gãsite alte 20 de pachete de tigãri de contrabandã, pe lângã alte douã întregi si unul desfãcut, avute asupra lui.

Politistii de la Husi, cu cei de la Sculeni se…tachineazã?

OFICIAL Vamesii au spus cã cel care l-a “pârât” pe Lucian Gheorghitã Folescu superiorilor este un coleg nou, din grupul celor adusi de la Sculeni. Întâmplãtor (sau nu!), în urmã cu câteva zile, un politist de la Husi reclama un coleg de la Sculeni, cã ar fi primit o mitã de 20 de euro, de la un moldovean nerãbdãtor sã ajungã în România. “E posibil sã fie o întâmplare, dar e foarte posibil ca politistii de frontierã de la Husi si cu cei de la Sculeni sã nu se prea tolereze unii pe altii, din motive numai de ei stiute”, au speculat colegii din vama Albita. De reamintit cã, pe 5 ianuarie, asupra unui politist adus de la Sculeni, pentru suplimentarea personalului la Albita s-a formulat o acuzatie potrivit cãruia acesta ar fi luat o mitã de 20 de euro. Au fost anuntati chiar si procurorii Anticoruptie, care au descins în Vamã. Cercetãrile au arãtat, însã, cã a fost vorba despre o alarmã falsã atunci.

A fost gãsit cu tigãri ilegale si-n buzunar, si-n masinã!

Reprezentantii STPF Husi au confirmat situatia si au anuntat cã pe numele lui Folescu s-a deschis un dosar de cercetare penalã. Au tinut sã mentioneze cã aceastã capturã este, de fapt, meritul politistilor de frontierã si regretã cã un gest izolat al unui coleg le-a stirbit succesul. “Vreau sã subliniez cã aceastã capturã s-a fãcut tocmai datoritã Politiei de Frontierã. Noi am fost cei care am informat în scris colegii de la Biroul Vamal, sã aibã în atentie acest microbuz, marca Mercedes, deoarece aveam informatii cã are marfã de contrabandã. Informarea le-a fost fãcutã în scris. Din pãcate, acest succes a fost umbrit de un coleg asupra cãruia s-au gãsit tigãri de contrabandã. A fost vãzut cu asemenea tigãri si s-a dispus o perchezitie asupra masinii, unde au fost gãsite alte 20 pachete de tigãri de contrabandã. Trebuie mentionat clar cã va trebui probat de cãtre anchetatori, dacã tigãrile gãsite asupra lui sunt sau nu din marfa gãsitã în microbuz. Cert este cã el, la momentul descoperirii tigãrilor asupra sa, nu a putut explica provenienta lor. Faptele se cerceteazã si vor fi luate toate mãsurile care se impun”, a precizat inspectorul Irina Gheucã Miricã, reprezentanta STPF Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

31 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.