7.9 C
Vaslui
17-oct.-2021

Vânãtoare de betivi la volan: politistii de la Rutierã au ridicat permise, soferii s-au ales cu dosare penale!

PRINSI…Politistii de la Rutierã au desfãsurat, zilele trecute, o actiune de amploare pe strãzile din judetul Vaslui, cu scopul de a preveni accidentele de circulatie cauzate de nerespectarea regimului legal de vitezã si  consumul de alcool. Astfel, au fost instituite filtre rutiere pe mai multe artere rutiere din judet, iar rezultatele nu au întârziat sã aparã.   

Politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul comunal DC 109, în localitatea Brãhãsoaia, comuna Stefan cel Mare, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Suceava, condus de cãtre un bãrbat de 34 de ani, din comuna Holboca, judetul Iasi. „Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Si fãrã permis, si bãut, si cu masina avariatã

Politistii Sectiei 6 Politie Ruralã Negresti aflati în serviciu de patrulare pe drumul comunal DC 117, în localitatea Vulturesti, au depistat un autoturism avariat, înmatriculat în judetul Caras-Severin, care a fost implicat într-un eveniment rutier. „În urma cercetãrilor efectuate, politistii negresteni au stabilit cã, în aceeasi searã, un bãrbat în vârstã de 20 de ani, din localitatea Buhaesti, comuna Vulturesti, în timp ce conducea autoturismul pe DC 117, din Vulturesti spre Buhãesti, pe fondul exploziei unei anvelope, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si s-a rãsturnat. În urma producerii evenimentului rutier nu au rezultat victime omenesti. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la Spitalul Judetean Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii negresteni, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de”conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante” si „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, a mai afirmat Bogdan Gheorghitã, reprezentantul IPJ Vaslui.

Gãlãtean cu alcool „la bord”, tras pe dreapta la Pochidia

Politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 243A, în localitatea Borodesti, comuna Pochidia, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Galati, condus de cãtre un bãrbat de 49 de ani, din municipiul Galati. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante”.

Dosar penal si pentru un bãcãuan, prins beat la volan, pe strãzile din Bârlad

Un alt caz de consum de alcool la volan a fost depistat în data de 9 octombrie 2021, ora 23:55, când politistii Biroului Rutier Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Ardeal, în municipiul Bârlad, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Bacãu, condus de cãtre un bãrbat de 28 de ani, din Bârlad. „Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante”.

Recomandãrile politistilor

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice :

Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.

Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here