spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Vânătorii de asteroizi. Patru astronomi români au identificat corpuri cerești pentru un program NASA

- Advertisement -

Astroclubul din cadrul Observatorului Astronomic Galați a fost selectat în proiectul internațional „Asteroid Search Campaign 2024”, care aparține de NASA. O echipă de patru astronomi a identificat mai mulți asteroizi și a trimis pozițiile acestora la International Astronomical Search Collaboration.

Pe parcursul lunii aprilie 2024, International Astronomical Search Collaboration (IASC, aparținând de NASA) a organizat proiectul internațional Asteroid Search Campaign (un fel de „vânătoare” de asteroizi), în care au fost selectate mai multe echipe de astronomi din toată lumea, printre care și cea de la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galați.

Echipa gălățeană a fost formată din patru persoane: Ovidiu Tercu (Observatorul Astronomic Galați – coordonator), alături de trei membrii ai astroclubului “Calin Popovici”: Bogdan David Popa, Nicodim David Teodor și Sebastian Cristian Chetroni…https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/vanatorii-de-asteroizi-patru-astronomi-romani-au-2360314.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.