spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Vântul schimbării la ISJ Vaslui: echipa de inspectori școlari a fost împrospătată!

- Advertisement -
SCHIMBARE… Profesoarele Daniela Popescu, Luminița Vîrlan și Gina Cucoș au fost numite inspectori școlari de biologie, educație fizică și sport, respectiv istorie.

NUMIRI… A bătut vântul schimbării la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Așadar, noul An Școlar vine și cu noutăți în rândul corpului de inspectori. Mai mulți inspectori au fost eliberați din funcție și înlocuiți, în timp ce alții au reușit să își păstreze posturile. Locul inspectorului de educație fizică și sport Eduard Ursu a fost luat de profesoara Luminița Vîrlan, consilier local PSD. Inspectorul pentru biologie, prof. Ionela Cristina Busuioc, a fost înlocuit cu prof. Daniela Popescu, fostă directoare a Colegiului Economic “Anghel Rugină”. O schimbare surpriză a fost făcută pentru postul de inspector școlar pentru management instituțional, ocupat până acum de prof. Pavel Toma. Acesta a fost înlocuit cu un profesor de sport: Adrian Todireasa de la Școala Gimnazială “George Tutoveanu” Bârlad. Posturile inspectorilor de la disciplinele Limba și Literatura Română, Geografie, Religie, Matematică, Informatică, Resurse Umane, Învățământ Profesional și Arte au rămas neatinse, deocamdată.

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a aprobat, săptămâna trecută, eliberarea de funcție a mai mulți inspectori școlari și numirea altora în locul lor. Prof. Alexandru George Țicău, spre exemplu, care a ocupat de anul trecut postul de inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație, a fost înlocuit cu prof. Nicoleta-Monica Mustățea. Un alt bârlădean schimbat din funcție este Irina Buzamăț, care ocupa postul de inspector pentru educație permanentă (jumătate de normă). În locul său a fost numită Zoica Popescu, care mai are jumătate de normă ca inspector pentru învățământ particular și alternative educaționale. De asemenea, și inspectorul de istorie Nelly Bejenaru a fost schimbat din funcție, în locul său fiind numită Gina Cucoș, fostă directoare a Liceului “Ștefan Procopiu”.

Lista inspectorilor păstrați în funcție

Totodată, au fost păstrați în funcție mai mulți inspectori numiți anul trecut. Este cazul inspectorilor de limbi moderne – Doina Volocariu de la Colegiul “Anghel Rugină”, fizică – Nicoleta Drăgoi, limba română – Anița Avram-Rusu, educație timpurie – Cristina Bejan de la Grădinița cu Program Prelungit “Licurici”, învățământul primar – Carmen Iacob, care mai ocupat funcția de director al Școlii „Principesa Elena Bibescu” din Bârlad, și Nicoleta Hoha de la Scoala “Anastasie Panu” Huși, proiecte europene – Loredana Păun de la Liceul “Ion Mincu”. Acestora li se mai alătură inspectorii cu ștate vechi în ISJ: Geografie – prof. Eduard Andriescu, Religie – prof. Monica Mocanu, Informatică – prof. Lidia Răscanu, Resurse Umane – Gheorghe Flueraș și Învățământ Profesional – prof. Maria Ciulei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. Dar de ce nu puneți și poza lui Todireasa! Sa ne prezenrato mai pe larg, ce repere profesionale îl recomanda pentru a deveni “tata directorilor”( urmașul bătrânului Iacob ). Cari ani a fost director, ce abilitați manageriale are, merite profesionale, etc…

  • E membru de partid fruntas in diseminarea ideologiei si colectarea spagilor. E principalul reper „profesional” dupa care partidul isi numeste liderii. Citiți lucrările celui de-al XXIII-lea Congres, stimate domn! 😀

  • Chiar nu știu ce ne vom face cu astfel de membri de partid ca dumneavoastra, tovarase! Contestatari ai dispozitiilor de partid si de stat si altele asemenea… Voi propune la Plenara PNL sa fiți sanctionat de Biroul Organizatiei de Baza al unitatii dumneavoastra scolare si sa nu vi se dea o trotineta electrica, asa cun vor primi acei membri destoinici ai organizatiei noastre care vor lipi afise pe stalpi si vor uita sa le dezlipeasca!! Na! 😁

 2. De ce nu puneti o poza actualizata a Luminitei Varlan sa vedeti ce grasa e ca profesor de sport?
  La cat de desteapta e, daca dadea examen nici nota 2 nu lua.
  Rusine!

 3. toti profesorii trebuie sa se implice si in alte activitati incusiv in asa zise activitati politice. Activitatile conexe/politice completeaza informatiile, despre pulsul societatii, . Comentariile mizere care apar sint din pacate partial tot de la persoane din invatamant. de ce ? de ce ?
  Concurenta nu inseamna numai un concurs/calitatea activitatilor din scoala. .
  inseamna si o deschidere catre societate , comunicare cu oameni care sint in echipele de management a judetului/tarii,

  • Nu sunt asa zise activitati politice … ci chiar activitate politica !
   Rolul profesorului este de indrumare respectiv control.Vrea in politica ? ok … sa se bage dar sa isi câstige functiile prin demnitate, concurs si competenta ! Nu toate / toti textilistele si agramații cu studii in casa scarii le pui in functii pentru ca ling bine clanta usii !
   Iar daca comentariile vi se par mizere sunt asa pentru ca sunte facute pentru a caracteriza o persoana de aceasta speță ! MIZERĂ..

  • Nu sunt doar activități politice ci chiar politică ! Profesorul are rol de indrumare respectiv control ! Dacă vrea politică ok să facă dar să isi câstige funcția cu demnitate , prin concurs sau numire dar să știi să citești și să scrii !
   Aș vrea să văd câtă lume ,, bună,, s-ar prezenta la un concurs de acest gen !
   O echipă de mare valoare cu persoane agramate, care au studii facute în casa scării, persoane care au stiut în activitatea politică sa lingă foarte bine clanța ușii !Dacă comentariile vi se par mizere , sunt așa pentru ele descriu perfect aceste persoane…MIZERE !
   Si nu… nu sunt toate de la cadre didactice…
   În articol nu era vorba despre concurență ci despre schimbări. De obicei schimbi o persoana care e incompetentă cu una mai bună , nu cu una de cea mai joasă speță ! Dar e o echipă după chipul și asemănarea celei care o conduce !

  • Careee… concurenta?! Ce, s-a dat examen la sange si nu stim noi?! Profesorii ar trebui sa fie apolitici! Actul educational nu are nici o treaba cu politica.

 4. Va apare viceprimarul Mândru usr ist poponar cu cioc care va regla conturile in numele dreptății…prin hoție libera învățător autoproclamat profesor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.