19.7 C
Vaslui
14-aug.-2022

“Vârfurile” liceelor din municipiul Vaslui, la examenul de Bacalaureat!

- Advertisement -
REZULTATE… ei sunt elevii care au obținut cele mai mari note, din liceele vasluiene la BAC: Radu Mandrea de la Liceul „Ștefan Procopiu” (media 9,86), Alexandra Manea de la Liceul „Emil Racoviță” (9,86), Maria Alexandra Adumitroaei de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” (9,75), Cosmin Bușilă de la Liceul cu Program Sportiv (8,68) si Gigel Râclea de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” (8,41).

Vremea Nouă vă prezintă astăzi “vârfurile” liceelor vasluiene la BAC. Pe Beatrice Ilașcu de la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, singura care a obținut media 10 în municipiu, ați cunoscut-o ieri, acum este rândul celorlalți absolvenți. La Liceul “Ștefan Procopiu”, Radu Mandrea este cel care a obținut cea mai bună medie – 9,86. Tânărul s-a pregătit temeinic, a făcut pregătire atât la școală, cât și în particular, pentru că o notă mare la BAC îl ajută, totodată, și la admiterea la Facultatea de Informatică din Iași. Alexandra Manea de la Liceul “Emil Racoviță” este foarte aproape de o medie de 10 curat, cea de acum fiind 9,86. O mai desparte de acest obiectiv doar 40 de sutimi la limba română și are șanse să le primească la contestații. Maria Alexandra Adumitroaei de la Colegiul Economic “Anghel Rugină” este singura șefă de promoție din municipiu care a reușit, totodată, să obțină cea mai mare medie din liceu la BAC: 9,75. “Nu am făcut pregătiri particulare pentru Bacalaureat, tot ce am învățat au fost lecțiile din clasă și am lucrat suplimentar singură”, a spus Maria Alexandra. La Liceul cu Program Sportiv cea mai bună medie la BAC a fost 8,68 și a fost obținută de Cosmin Bușilă, fostbalist la CSM Vaslui. Gigel Râclea de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” întregește tabloul absolvenților cu o poveste frumoasă de viață. A venit din Dodești la Vaslui, intrat la liceu cu media 5,56 și a reușit să termine cu 8,99. În cei patru ani de liceu a locuit la internat și spune că nu îi pare deloc rău deloc. “Am putut să mă țin de școală, să învăț, să iau BAC-ul, deci totul ține de elevi. În plus, condițiile sunt foarte bune. Există o sală de lectură unde fiecare poate să meargă să învețe, domnii pedagogi sunt niște oameni foarte buni, au avut grijă de noi, au fost ca a doua noastră familie”, a povestit Gigel. Mai multe despre acești absolvenți și poveștile lor, citiți în rândurile următoare.

Radu Mandrea

Radu Mandrea a intrat cu media 9,30 la Liceul “Ștefan Procopiu” și a terminat la înălțime. A reușit să obțină o medie foarte bună a examenul de Bacalaureat – 9,86, având 9,90 la limba română, 10 la matematică și 9,70 la informatică. “Pentru examenul de Bacalaureat m-am pregătit atât la școală, cât și în particular. M-am pregătit la matematică, la informatica și la limba română, deoarece media generală de la BAC contează pentru admiterea la facultate, unde mediile de admitere sunt foarte mari. La Facultatea de Informatică din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde vreau să dau eu, media de admitere e formată din 25% media de la BAC și 75% nota de la informatică sau matematică la alegere. La limba română am învățat foarte mult, ca să nu risc, astfel că pe mine nu m-a speriat subiectul III, comedia, pentru că eram pregătit”, a povestit Radu. De asemenea, acesta a povestit că “matematica a devenit o pasiune încă din gimnaziu și de atunci am lucrat în plus săptămânal. În liceu am participat la Olimpiada de Matematică și am obținut în clasa a XII-a locul al II-lea la faza județeană, sub îndrumarea domnului profesor Alistar Cristian. Am mai participat la concursuri de fizică și robotică sub îndrumarea domnului profesor Leonaș Dumitrașcu și am căpătat experiență în două proiecte derulate de liceul nostru, unul la Strasbourg, în programul “Scoli-ambasador ale Parlamentului European”, iar al doilea, în Portugalia, în domeniul aplicațiilor folosite în predare și învățare. Am avut de învățat de la fiecare profesor și de aceea trebuie să le mulțumesc tuturor. Colegii mei de la clasa a XII-a A merita un gând deosebit, deoarece împreună am trecut peste toate obstacolele, am legat prietenii și am făcut ca anii de liceu să reprezinte cel mai frumos moment din viața noastră”, a mai povestit Radu.

Alexandra Manea de la Liceul “Emil Racoviță”, foarte aproape de media 10. A făcut contestație la limba română

Alexandra Manea

Alexandra Manea a intrat la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” cu media 9,90 și a terminat cu 9,81. Un rezultat foarte mult a obținut și la examenul de Bacalaureat: 9,6 la limba română, 10 la matematică și 10 la fizică, media – 9,86. “Am făcut contestație la limba română pentru că sper să obțin punctaj maxim și, astfel, să îmi păstrez linia de 10. Am avut parte de o bună pregătire din partea profesorilor de la Liceul “Emil Racoviță” , a contat enorm și munca individuală, însă și sprijinul pe care l-am avut din partea cadrelor didactice. Acum mă gândesc cu ușoară nostalgie la anii de liceu, pentru că, odată încheiată etapa examenelor, ieșind din febra emoțiilor, simt că în toamnă nu mă mai întorc la liceul Emil Racoviță, că nu o să mai am parte de îndrumarea profesorilor, de colegii cu care mi-am creat amintiri frumoase…”, a povestit Alexandra. Tânăra a fost Miss Boboc al Liceului “Emil Racoviță” 2018 și s-a implicat, de-a lungul timpului, în mai multe activități școlare și extrașcolare. “Mi-a plăcut, am făcut voluntariat, am fost trainer în tabere de copii pe timpul verii. Înainte de pandemie, am participat la olimpiadele de franceză , pentru că e una dintre pasiunile mele ascunse, dar și la biologie. Am obținut premii la fazele județene, din păcate nu am ajuns la nicio etapa națională. Când am intrat la liceu am ales profilul Științele naturii, pentru că știam încă de atunci că voi urma Facultatea de Medicină. Nimic nu s-a schimbat în liceu, astfel că acum mă pregătesc pentru admiterea pentru UMF Iași. Sper să păstrez aceleași medii și acolo. Părinții m-au susținut întrutotul, deci pot spune că sunt rezultatul perseverenței mele și a părinților mei. Le mulțumesc profesorilor ce m-au îndrumat, aceasta fiind cheia din spatele mediei mele reușite la BAC”, a mai povestit Alexandra.

Maria Alexandra Adumitroaei de la Colegiul “Anghel Rugină”, viitoare farmacistă

Maria Alexandra Adumitroaei

Maria Alexandra Adumitroaei a intrat la Colegiul Economic “Anghel Rugină” din Vaslui cu media 8.55 și a terminat ca șefă de promoție, cu media 9,93. La examenul de Bacalaureat a reușit, de asemenea, să facă o figură frumoasă: 9,55 – limba română, 10 – matematică și 9,7 – geografie, media – 9,75. “Nu am făcut pregătiri particulare pentru Bacalaureat, tot ce am învățat au fost lecțiile din clasă și am lucrat suplimentar singură. Liceul va rămâne, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea. Am avut un colectiv minunat, colegi care mi-au dezvoltat spiritul de echipă, m-au făcut mai sociabilă și au făcut ca toate clipele grele să pară ușoare. Profesorii m-au învățat lucruri interesante, mi-au dat încredere în forțele proprii și m-au îndrumat spre concursuri și olimpiade care m-au ajutat să depășesc mai ușor emoțiile și să îmi doresc să am din ce în ce mai multe rezultate deosebite. Toate activitățile făcute în liceu, toate momentele petrecute alături de colegi și profesori vor rămâne întipărite în mintea și în sufletul meu ca momente pe care le-aș repeta oricând, cu drag. În clasa a IX-a am fost îndrumată de doamna profesoară de chimie la Concursul “Petru Poni”. Deși această materie mi se părea foarte grea, am reușit să obtin mențiune la etapa națională. Și în clasa a X-a am participat la acest concurs, m-am calificat la etapa națională, însă pandemia nu a mai permis desfășurarea concursului. Am participat la concursul de matematică aplicată “Adolf Haimovici” în clasele a IX-a, a X-a și a XII-a, în fiecare an reușind să obțin premii la etapa județeană. În clasa a XII-a am participat și la concursuri la volei”, a povestit Alexandra. Tânăra își dorește să-și continue studii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Iași. “Îmi place chimia, dar îmi place și meseria în sine. Este o meserie frumoasă, curată și îmi place să comunic cu oamenii, să le ofer sfaturi și să îi ajut. De asemenea, consider că este o meserie de viitor”, a mai spus Alexandra.

Cosmin Bușilă, fotbalist la CSM Vaslui: “nu am făcut deloc pregătire în particular, ci doar la liceu, cu doamnele profesoare”

Cosmin Bușilă

Cosmin Bușilă a intrat cu media 7,67 la Liceul cu Program Sportiv și a terminat cu media 9,50. La BAC a obținut o medie frumușică – 8,68, formată din notele 8 la limba română, 8,45 la istorie și 9,6 la logică, argumentare și comunicare. “Eu nu am făcut deloc pregătire în particular, ci doar la liceu, cu doamnele profesoare. Nu am să regret nicio clipă că am ales să învăț la Liceul cu Program Sportiv. Cadrele didactice de aici mi-au fost ca o a doua familie. Mă bucur că am avut-o dirigintă pe doamna Grecu Oana Maria, pentru că datorită ei cei patru ani de liceu au fost mai ușori și vreau să îi mulțumesc. Am avut amintiri frumoase la liceu, dar cele care mi-au rămas tipărite în minte sunt cele alături de echipa de footbal LPS Vaslui 2003, unde antrenor ne-a fost domnul Ionuț Valentin Chiochiu. Îi sunt, de asemenea, recunoscător pentru tot . Alături de echipă am cele mai frumoase amintiri. Le mulțumesc profesorilor, colegilor și antrenorului meu, pentru că ei au contribuit la formarea mea ca om, ca personalitate”, a declarat Cosmin. Acesta nu este hotărât în privința viitoarelor studii, însă un lucru îl știe sigur: va continua să joace fotbal. “Îmi doresc o carieră din fotbal, joc CSM Vaslui și sper să fiu din ce în ce mai bun”, a declarat Cosmin Bușilă.

Gigel Râclea e din Dodești, a stat în internat și a evoluat frumos în cadrul Liceului “Ion Mincu”

Gigel Râclea

Gigel Râclea este absolventul care a reușit să facă un salt formidabil. A intrat la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” cu media 5,56 și a reușit să finalizeze clasa a XII-a cu media 9,52. A obținut cea mai bună medie din liceu la BAC: 8,41, formată din următoarele note – 7,25 la limba română, 8,7 la istorie și 9,3 la logică, argumentare și comunicare. Este de loc din Dodești și are o poveste frumoasă de viață. În toți cei patru ani de liceu, Gigel a stat la internat și a evoluat treptat. “Mie nu mi-a plăcut deloc matematica. Este motivul pentru care am intrat la liceu cu o medie mică și am ales specializarea Științe sociale, pentru că știam că nu voi face matematică la nivel avansat. Rezultatele mele s-au crescut treptat. În clasa a IX-a am terminat cu media 8,33, în clasa a X-a cu 8, 64, în clasa a XI-a cu 9,47, iar în clasa a XII-a cu 9,52. Nu am făcut deloc pregătire în particular, doar am învățat materia de la clasă, am încercat să fac acest lucru cât mai logic, pentru că eram conștient că doar așa pot să rețin mai ușor materia. Mi-a plăcut foarte mult logica, de fapt, am învățat-o de dragul doamnei profesoare Monica Moga. Are un stil foarte frumos de a te face să înțelegi materia, te ajută, simți că își dorește și dumneaei ca elevii să înțeleagă și să învețe materia. Eu am stat toți anii în internat și chiar nu îmi pare rău. Am putut să mă țin de școală, să învăț, să iau BAC-ul, deci totul ține de elevi. În plus, condițiile sunt foarte bune. Există o sală de lectură unde fiecare poate să meargă să învețe, domnii pedagogi sunt niște oameni foarte buni, au avut grijă de noi, au fost ca a doua noastră familie. Mulțumesc întregului colectiv al Liceului “Ion Mincu” pentru tot ceea ce mi-au oferit în acești patru ani, precum și părinților mei, care au fost alături de mine. Niciodată nu mi-au impus să învăț, mereu mi-au spus <tu știi ce ai de făcut, dacă vrei să înveți și să faci ceva în viață, bine. Dacă nu, la fel de bine>“, a povestit tânărul. De asemenea, acesta își dorește să-și continue studiile, însă rămâne de văzut care va fi direcția. “Am mai două variante. Vreau să mă înscriu la o școală de subofițeri, la Poliție sau Armată, dar nu știu dacă voi lua examenul, pentru că nu am avut timp până acum să mă pregătesc. Dacă nu va fi să iau, voi da și la Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” Iași, la Facultatea de Agricultură”, a mai spus tânărul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.