spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

Varianta de Ocolire a Bârladului are toate șansele să fie gata în Decembrie! (VIDEO, FOTO)

- Advertisement -
NOUTĂȚI… Ultimele informații primite de la DRDP Iași indică faptul că se efectuează turnarea de beton pentru podul de racordare peste râul Bârlad, lucrările fiind estimate la aproape 66 %!

ȘOȘEAUA DE CENTURĂ… Progresul lucrărilor Varintei de Ocolire a Bârladului , raportat la finele lunii august a.c., este de peste 66-67%%. Firma care execută lucrarea, SC Concelex București, a lucrat în această lună la suprabetonare, la armătură și a terasat aproape toate podurile și podețele, cu marea excepție a viaductului nord. De menționat că, așa cum am mai scris recent, au turnat destul de mult covor asfaltic, existând și urme de preluare pentru laborator. Ștefan Liviu Stanciu, a pus pe 13 August o ultimă filmare cu drona, prezentând ultimele lucrări, iar pe 23 august a mai făcut un video, cu ocazia vizitei pe șantierul VO a unor experți care controlează execuțiile lucrărilor, de la Concelex. „Terasamente, stabilizarea lor cu lianți hidraulici, suprabetonare, cofrare, armare, pregătire și executare rigole, topo și sudare (cea din urmă nu am mai surprins-o că au intrat în pauza de masă atunci) – Concelex le face pe toate simultan, în diferite puncte ale șantierului. Să fie gata oare în Decembrie 2023?”, este întrebarea cheie a lui Ștefan Liviu Stanciu, cel care ne pune la dispoziție filmările cu drona personală, cât și a majoritatății bârlădenilor nerăbdători.

Vă reamintim că Ștefan Liviu Stanciu a făcut și o observațire foarte pertinentă, precizând cât de importantă este VO Bârlad pentru zona de nord – est, arătând cu filmarea din dronă că lucrările la VO Bârlad au fost estimate de curând la aproape 66%. „Șoseaua de Ocolire a Bârladului ne va salva câteva zeci de minute de trafic urban în momentul în care va fi finalizată, prin urmare deservește direct toate județele de la nord-est (Vaslui, Iași, Botoșani)”, a precizat recent Ștefan Liviu Stanciu. Vă reamintim că, pe Varianta Ocolitoare a Bârladului se lucrează din primăvara acestui an intens, mai bine spus non-stop! Ceea ce vă putem prezenta acum, sunt doar câteva dintre lucrările realizate în cadrul acestui proiect de importanță strategică în regiunea noastră, până pe 30 iunie a.c..

Imagini de pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului Bârlad


Așa cum am mai spus, în șantier sunt mobilizați peste 200 de muncitori și peste 90 de utilaje. Antreprenorul care lucrează acum este Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC X-Way Infrastructure SRL. Stadiul lucrării este de aproape 66 %. Așa sună la finalul acestei luni informarea celor de la CNAIR și DRDP Iași, transmisă pentru ziarul Vremea Nouă. „Continuăm să menținem ridicate calitatea și eficiența lucrărilor executate. Vă vom ține la curent cu evoluția lucrărilor și cu fotografii de la fața locului”, au precizat cei din Concelex, care execută lucrarea cu o viteză uluitoare. După cum v-am informat recent, muncitorii Concelex lucrează non stop, pentru că din spate nu-i mână decât dorința de a respecta termenele de execuție!

Ca o remarcă, au început lucrările în zona Poligonului Militar (Supratraversare plus Relocare DC 150). De asemenea, pe parcursul Variantei de Ocolire, veți remarca că vor fi două parcări de scurtă durată – una în dreapta și alta în stânga șoselei de Centură , în satul Trestiana, comuna Grivița, va fi un sens giratoriu, apoi pod peste pârâul Trestiana, un pod peste râul Bârlad, Viaduct peste Magistrala 600, un alt Viaduct peste râul Bârlad, încă un sens giratoriu pe DN 24 A, zona Trestiana, unde Varianta Ocolitoare se termină și începe DE 581, spre Iași . Constructorul a executat, de asemenea, terasamente suplimentare față de data trecută, când v-am prezentat prima filmare cu drona. Deci lucrările înaintează destul de rapid, existând semnale serioase că lucrarea ar putea fi terminată la 1 Decembrie în acest an, așa cum și-a propus executantul Concelex, deși mulți își exprimă neîncrederea, afirmând că finalul Variantei de Ocolire a Bârladului va fi undeva prin primăvara anului electoral 2024!

Vă mai reamintim că Varianta Ocolitoare Bârlad are lungimea de 11,28 km, iar lucrările prevăzute să fie încheiate la 1 Decembrie din acest an, dar repetăm, există și o doză mare de neîncredere că finalul va fi atunci. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în august 2020, iar în luna noiembrie a anului trecut stadiul fizic ajunsese de 44,25% (cel financiar la 46,20%). După aproape un an de zile de blocaj pe acest șantier (2021-2022), începând din luna august 2022, firma Concelex a preluat șantierul, care merge destul de bine, însă există o piedică, legată de pământul ce trebuie adus la lucrare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Muriti si numai de rau comentati PSD-istilor. 31 de ani nu ati reusit nimic. De fgapt nu v-a interesat.. Si acum continuati sa dati cu noroi in Boros. Halal!

  2. O sa fie gata La anul si la multi ani! Sau mai bine zis dupa ce EPPO finalizeaza dosarul in care sunt denuntate si doua personaje din conducerea Primariei Barlad! Cine or fi ele????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.