spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Vasile Pavăl i-a depășit cu indemnizația de primar pe toți edilii marilor municipii din România

- Advertisement -

CAMPION LA BANI ÎN POLUL SĂRĂCIEI… Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Dominic Fritz, primarul Timișoarei sau Mihai Chirica, edilul Iașului, sunt mici copii pe lângă Vasile Pavăl, atunci când vine vorba despre indemnizația încasată lunar. Deși conduce un oraș cu o populație de aproximativ 63.000 de locuitori, conform celui mai recent recensământ, primarul municipiului Vaslui a câștigat anul trecut cu peste 10.000 de euro mai mult decât omologul său de la Timișoara, municipiu cu o populație reală de 250.000 de locuitori. La nivel național, peste primarul Vasile Pavăl se află doar primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, care în 2023 a avut o indemnizație de 237.189 lei.

Conduce unul dintre cele mai sărace municipii, cu o populație care câștigă printre cele mai mici salarii din țară, unde rata șomajului este cu mult peste media națională, unde o parte din suburbii nu au cunoscut până acum asfaltul, și unde pe durata mandatelor sale picior de mare investitor nu a călcat pe aici, însă când a fost să-și stabilească propria indemnizație, nu s-a uitat la nimic și s-a dus cu ea până la limita de sus permisă de lege. Vorbim, desigur, de primarul Vasile Pavăl, care după ce a făcut din Vaslui un oraș plin de flori și cam atât, a considerat că merită să fie recompensat pe măsură. S-a folosit de un calcul cu date eronate, pentru că aceste indemnizații ale primarilor variază și în funcție de rangul localităților pe care le conduc, rang care se stabilește raportat și la populația rezidentă. Astfel s-a ajuns în situația ca în ultimii ani, indemnizația primarului Vasile Pavăl să tot crească, direct proporțional cu zecile de mii de moldoveni care și-au stabilit domiciliul fictiv în municipiul Vaslui. Azi, populația orașului numără, pe hârtie, aproximativ 140.000 de locuitori, însă în realitate ea nu sare de 63.000, după cum a arătat-o și cel mai recent recensământ. Însă chiar și cu această populație fictivă luată în calcul, indemnizația primarului Pavăl a fost urcată la niște cote pe care niciun alt primar din România nu a îndrăznit să o facă. Luna trecută, majoritatea edililor din țară și-au făcut publice declarațiile de avere, iar în urma unei analize a acestor documente, putem concluziona că Vasile Pavăl este al doilea cel mai bine plătit primar din țară, după Nicușor Dan, de la București.

Iată indemnizațiile primarilor marilor municipii din România

Pe 14 iunie, anul acesta, Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, publica pe site-ul instituției declarația de avere cu veniturile obținute în 2023, din care rezultă că acesta a avut anul trecut o indemnizație de 184.665 lei. Primarului municipiului Timișoara, Dominic Fritz, i-a mers și mai rău, anul trecut, acesta având o indemnizație de 164.268 lei.

La Iași, Mihai Chirica, omologul primarului nostru Vasile Pavăl, a avut, în 2023, o indemnizație de 211.912 lei, iar la Galați, edilul Pucheanu Ionuț Florin a câștigat anul trecut 205.006 lei.

Am zis că nu are cum ca toți primarii marilor municipii din România să câștige mai puțin decât primarul Pavăl de la Vaslui, așa că ne-am îndreptat atenția spre Cluj-Napoca, municipiul cu cel mai ridicat nivel de trai din România, unde autoritățile locale au reușit în ultimii ani să implementeze proiecte pe fonduri europene în valoare de peste 3 miliarde de euro. Ne-am spus noi, “muncă multă, salarii pe măsură”, însă trebuie să recunoaștem că și edilul Emil Boc ne-a dezamăgit din acest punct de vedere. Fostul premier al României a avut, anul trecut, o indemnizație de “doar” 213.690 lei. Spunem “doar” pentru că întâiul gospodar de la Vaslui este și peste primarul Boc în acest clasament al indemnizațiilor.

Peste Vasile Pavăl, doar Nicușor Dan de la București

Pe data de 14 iunie a acestui an, la fel ca majoritatea primarilor din țară, și edilul Vasile Pavăl își face publică declarația de avere, una cu mult îmbunătățită față de anii trecuți. Potrivit documentului, primarul municipiului Vaslui deține un teren agricol de 6.800 mp în comuna Cristești, județul Iași, primit moștenire, și două terenuri în intravilanul comunei Muntenii de Jos, de 1250 mp și 1256 mp, achiziționate în anii 2001, respectiv 2003. La capitolul bunuri imobile, primarul Pavăl deține, împreună cu soția, un apartament în municipiul Vaslui și o casă de locuit în comuna Muntenii de Jos. La bunuri mobile, edilul a trecut un autoturism Skoda, fabricat în 2015, și un autoturism Toyota Corola, fabricat în 2021. Vasile Pavăl are două depozite bancare, de 193.972 lei – deschis în anul 2021, și 121.000 lei- deschis în 2023, dar și un cont curent în valoare de 22.043 – deschis în 2022. În ceea ce privește veniturile obținute în anul 2023, primarul Vasile Pavăl a trecut pensia, de 94.560 lei, chiria apartamentului deținut în oraș – 20.800 lei și nu în ultimul rând indemnizația de la primărie, în valoarea de 215.481 lei. Așadar, anul trecut, primarul municipiului Vaslui a avut un salariu cu aproape 2000 de lei mai mare decât al primarului Cluj-Napoca și aproape cu 52.000 lei mai mare decât al primarului municipiului Timișoara. Uitându-ne pe mai multe declarații de avere ale primarilor din țară, am constatat că în privința indemnizației de la primărie, deasupra edilului Vasile Pavăl se mai află doar primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, care în anul 2023 a câștigat 237.189 lei. Probabil că dacă mai stătea un mandat la Primăria Vaslui, Vasile Pavăl îl depășea și pe acesta!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. Mai ‘contra gica’, ‘ vasluian’ are dreptate, fie că-ți place, ori ba! Atenție, a se lua în considerare TOT județul Vaslui, ca să nu fie vreo discriminare!! Adică, în timp ce ăștia sunt îmbuibați de banaret și acareturi, de parca ar manca cu doua guri și s-ar caca pe doua cururi, noi, prostii de serviciu, stam gingaș în poziția ghiocelului, așteptând slobozeala-n gura făcută pe fata, asa, ca să ne sature, nici măcar nu se mai umbla la fineturi!!! Da, SUNTEM CEI MAI PROSTI, CEI MAI UMILI, NE FAC (FUCK) ĂȘTIA DIN TOATE UNGHIURILE!!! Puterea e a lor și și-o asigura, fie prin voturile pulimii proaste, fie prin votul bugetarimii căreia ii da salarii colosale!! Exemplu:învățătoare, 4 ore pe zi, 6.500 LEI NET PE LUNA ÎN MANA
  -secretar – șef școală 12.000 lei brut pe luna,
  -medic spitalul adulți Barlad (intrați pe site.ul lor, 30.000 LEI NET PE LUNA! Aici nu vorbesc de medicii care stau ‘nspe ore în spital, salvând cu adevărat unii dintre ei vieti (deci nici nu m-ar deranja un asemenea venit!), ci vorbesc de cei care stau 2 sau 3 ore în spital, restul timpului la cabinete private(dacă vrei sa faci programare în ambulatoriu la vreun medic, nu găsești loc pana în decembrie, pai cum ai găsi dacă el sta doua ore în spital doar!!!!) ! Intrați pe ANI, dați căutare pe orice nume, și va veți cruci de averile colosale avute din salariul și șpaga de bugetar!!!

 2. Cea mai mare nenorocire pentru Vaslui, după 1990, s-a numit Vasile Pavăl,
  De ce să nu-l plătim ca pe regii moderni;
  Dar cât fură, v-ați întrebat ?

 3. Înainte de anul 1989 primăriile aveau funcționari publici care încăpeau în două ,trei birouri și acum stau in zeci de birouri unul peste altul,nu mai încap.Primarul avea răspundere,acum dacă te duci în primărie și cauți primarul este plecat,au mașini pe care le folosește după bunul plac,au afaceri cu terenuri și nu numai.Au averi de speriat,acum trebuie să le plătească și pensiile speciale.Asta este țara noastră,ce să mai aștepte tânăra generație pleacă in străinătate.

 4. Păi nu e clar că pentru inavuțirea personală, umblă după funcția de primar toți??
  Doar nu pentru modernizarea orașului, investiții și locuri de munca!
  Terminați cu substanțele astea toxice pe care le pulverizați la miezul nopții pentru țânțari, chipurile. Vara nu dispar!
  Au și mediul propice băltoaca Vasluieț, sub podul către gară! Care de 34 de ani, e același focar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.