1.5 C
Vaslui
28-mart.-2023

Vasile Voicu a demisionat din Consiliul Județean Vaslui și va fi înlocuit cu un lider de sindicat de la Rulmentul Bârlad

- Advertisement -
ÎNLOCUIRE… Locul lui Vasile Voicu va fi luat de unul dintre liderii de sindicat de la Rulmentul Bârlad, Alexandru Galiță.

DEMISIE… Vasile Voicu (PSD) și-a dat demisia din funcția de consilier județean. Foștii săi colegi vor lua act de demisie în ședința ordinară a Consiliului Județean Vaslui de miercuri, 18 ianuarie. Fostul primar al orașului Negrești a luat această decizie invocând motive personale, însă nu este exclus ca la mijloc să fie vorba și despre niște neînțelegeri cu conducerea Consiliului Județean Vaslui. Locul acestuia în legislativul județean va fi luat de Alexandru Galiță, unul dintre liderii de sindicat de la Rulmentul Bârlad.

Intrat în Consiliul Județean de pe un loc eligibil, social-democratul Vasile Voicu a refuzat să-și ducă mandatul la bun-sfârșit. În acest sens, pe data de 23 decembrie 2022, fostul edil al Negreștiului și-a înaintat demisia la registratura Consiliului Județean, invocând motive personale. În ultimele luni, Voicu a cerut de mai multe ori Consiliului Județean sprijin financiar pentru orașul Negrești, amintind de acel proiect pe fonduri europene, căruia administrația negreșteană nu i-a asigurat partea de cofinațare. “Există acel proiect (n.r. apă și canalizare) care vine din urmă (n.r. din 2007) și trebuie mulți bani pentru cofinanțare către Compania Națională de Investiții. Vă rog din suflet, așa cum ați făcut-o și în anii trecuți, să aveți în vedere că Negreștiul are nevoie de sprijinul nostru, pentru că altfel va fi foarte greu. Orașul Negrești este un oraș cu venituri proprii foarte mici”, atrăgea atenția consilierul județean Vasile Voicu, în ședința de CJ din luna octombrie a anului trecut. În replică, Dumitru Buzatu a precizat că instituția condusă de el nu va plăti pentru prostiile altora. “Noi știm că este nevoie de sprijin și avem toată disponibilitatea, dar nu ca să plătim prostiile alea din proiectul cu CNI, acolo nu, acolo plătesc ei tot, cei care au produs consecințele le și plătesc. După ce plătesc ei, dacă vom vedea că sunt în dificultate, atunci vom acorda sprijinul nostru. Niciodată nu poate cineva motiva solicitarea către noi pentru faptul că a fost amendat. Păi, prietene, trebuia să nu fi fost amendat”. Vasile Voicu i-a replicat că “nu este o amendă, este o cofinanțare”, moment în care președintele CJ a încercat să-l pună la punct: “Domnule Voicu, nu mă puteți convinge, că știu tot. Știți ce scrie acolo, nu? Că «vom face toate diligențele»“

“Două ore la un punct, dă-i în mă-sa-n c…”

În timpul mandatului de consilier județean, Vasile Voicu s-a remarcat și prin altfel de atitudini, lipsite de fair-play față de colegii din legislativul județean. Se întâmpla în luna august, anul trecut, când fostul primar al orașului Negrești a răbufnit în timpul unei ședințe a Consiliului Județean Vaslui. Sătul să asiste la dezbaterile privind repartizarea fondului din impozitul pe venit, fostul edil a avut o ieșire nervoasă, fără să-și dea seama că avea microfonul deschis: “Două ore la un punct, dă-i în mă-sa-n c…”. Remarca acestuia a fost auzită de toți cei care participau la ședință sau o urmăreau pe pagina de Facebook a Consiliului Județean. “Pe cine ai băgat?”, l-a întrebat imediat consilierul Liviu Iacob, care a continuat să îi bată obrazul: “Ești într-un spațiu public și chiar să ne bagi unde ne-ai băgat, pentru că stăm două ore la un punct… E chiar rușinos. Particip la ședințele de Consiliu Județean sau de Consiliu Local de foarte mult timp și niciodată nu mi s-a întâmplat să aud o chestie de genul acesta. Este inadmisil așa ceva, domnule președinte de ședință (n.r. Dumitru Buzatu), mai ales că îi sunteți și președinte de partid”. Președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, a făcut apel la colegul său de partid să își ceară scuze: “e o atitudine reprobabilă, îl rog pe domnul Voicu să își ceară scuze, dacă aceste cuvinte erau cumva adresate consilierilor județeni. Cred că nici pentru alte persoane nu sunt potrivite”. Vasile Voicu nu a recunoscut însă că el ar fi spus vorbele respective. “Eu vreau să vă spun un lucru, vorbele acelea nu le-am spus, și chiar dacă le-aș fi spus, nu le-aș fi spus niciodată la adresa consilierilor județeni. Eu sunt într-o zonă de munte, unde e hărmălaie și nu știu ce s-a auzit acolo. Oricum, dacă s-a înțeles greșit, eu vă cer scuze”, a continuat fostul primar al orașului Negrești. Locul acestuia în Consiliul Județean Vaslui ar urma să fie luat de Galiță Alexandru, lider de sindicat de la Rulmenți Bârlad și fost consilier județean în mandatul trecut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.