20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Vasluian decapitat si abandonat într-o pãdure în Italia

- Advertisement -

Executat în stil mafiot

TRAGIC… Un bãrbat din judetul Vaslui a fost gãsit mort, cu capul si bratele tãiate, într-o pãdure de pini din apropierea localitãtii Caltagirone, provincia Catania. Potrivit presei italiene, acesta se numeste Costel Ciobanu, are 51 ani si lucra, la negru, într-o fermã. Disparitia bãrbatului a fost sesizatã de sora lui, Laura, care, vãzând cã nu mai rãspunde la telefon, a publicat pe grupurile de Facebook de români în Italia un anunt: “el este fratele meu si nu stiu nimic de el de joi dimineata, lucra la o fermã în provincia Catania. Cine îl cunoaste sau l-a vãzut în perioada asta, vã rog, sã-mi spuneti. Vã multumesc!”. Jurnalistii italieni, care aflaserã de cazul bãrbatului gãsit mort într-o pãdure, au sunat-o pe Laura, au pus cap la cap informatiile si, astfel, au ajuns la concluzia cã este vorba de aceeasi persoanã. “Femeia a spus cã politistii sicilieni i-au confirmat cã este vorba de fratele ei întrucât au gãsit la fata locului o geacã pe care o purta acesta. Haina avea inscriptionat un nume românesc – Petron (n.r. Petricã), iar asa se numeste fratele care i-a trimis-o. Urmeazã sã se efectueze testul ADN pentru a afla cu certitudine cã trupul omului apartine lui Costel Ciobanu”, scriu jurnalistii de la Caserta.

Un nou caz cutremurã Italia si România. Un român, din Vaslui, a fost gãsit mort într-o pãdure de pini din Catania. Modul în care acesta a fost ucis seamãnã cu o executare în stil mafiot: l-au decapitat, i-au tãiat bratele, iar apoi l-au abandonat. Cel mai probabil, spun autoritãtile italiene, acesta a fost ucis într-un alt loc, iar apoi transportat în pãdure. Potrivit publicatiei Gazeta româneascã, “moartea lui dateazã din noaptea de joi spre vineri. Cadavrul a fost gãsit întâmplãtor de niste persoane care se plimbau cu câinii: «prima impresie a fost cã e un manechin aruncat de cineva», a declarat una dintre ele. Procuratura din Caltagirone a deschis o investigatie coordonatã de magistratul Giuseppe Verzera. Acesta a cerut autopsia, testele toxicologice si de ADN, pentru a ajuta anchetatorii sã identifice cadavrul si, de asemenea, indirect, pentru a clarifica motivul crimei. «Modul în care a fost gãsit cadavrul are multe elemente asemãnãtoare practicilor mafiote, dar nu e exclus sã se fi întâmplat în afara ambientului criminal, poate fi o rãzbunare sau o ceartã între mai multi cetãteni strãini», a declarat magistratul. Pãrti ale corpului au fost amputate,  din primele investigatii rezultã cã ar fi fost folositã o armã deosebit de ascutitã, cum ar fi un topor sau o machetã. Conform primelor constatãri, uciderea ar fi fost comisã într-un alt loc decât cel în care cadavrul mutilat a fost lãsat de unul sau mai multi ucigasi: între pãdurea de pini si o râpã”.

Reglare de conturi sau victimã folositã pentru semnal de alarmã ?

Potrivit site-ului Live Sicilia Catania, jurnalistii de la Caserta au reusit sã afle cã bãrbatul gãsit mort se numeste Costel Ciobanu. “Sora sa a publicat pe grupul de Facebook al compatriotilor sãi un anunt despre fratele ei: «el este fratele meu si nu stiu nimic de el de joi dimineata, lucra la o fermã în provincia Catania. Cine îl cunoaste sau l-a vãzut în perioada asta, vã rog, sã-mi spuneti. Vã multumesc!». Acesta lucra, la negru, într-o fermã si nu mai avea niciun semn de la el. Avea o relatie foarte strânsã cu familia, vorbeau chiar si de patru ori pe zi la telefon, tinând-o la curent în ceea ce priveste sãnãtatea si munca la fermã. A vãzut cã nu mai rãspunde la telefon si i-a sunat pe colegii de muncã ai acestuia. A aflat, astfel, cã acesta si-a fãcut bagajele la ora trei dimineata si a plecat de acolo. Sora lui nu i-a crezut si, dupã ce a aflat din presa italianã despre cazul bãrbatului gãsit mort, femeia, împreunã cu un jurnalist de la Caserta, care vorbeste româna, a contactat politia pentru a raporta coincidentele. Pentru confirmarea faptului cã bãrbatul dispãrut este cel gãsit mort si mutilat în Caltargirone, anchetatorii s-au folosit de un amãnunt pe care nu-l observase pânã atunci: un nume de botez scris pe jachet – Petron (n.r. Petricã), nume care corespunde unui alt frate care locuieste în România si care i-a trimis jacheta. Se pare cã ieri seara (n.r. luni seara) anchetatorii au mers la locul de muncã al bãrbatului pentru a cerceta împrejurãrile în care acesta a murit. Acestea pot deschide noi linii de investigare, posibil sã fi fost omorât dupã o ceartã cu compatriotii sãi sau poate fi doar o victimã folositã pentru a da un semnal de alarmã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.