2.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Vasluian în scandal cu Șoșoacă, la Iași: “țipa la mine că sunt un trădător pentru că aveam mască” (VIDEO)

- Advertisement -

DEZBINAȚI LA UNIRE…Mica Unire a fost aniversată, duminică, la Iași, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Deși ne aflăm încă în starea de alertă, românii nu și-au uitat tradițiile și au mers în număr foarte mare în Piața Unirii din Iași, pentru a sărbători cei 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul, care trebuia să reliefeze unirea și buna înțelegere dintre români, s-a transformat însă într-un fiasco total. Asta după ce primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu iaurt, acesta din urmă fiind nemulțumit că nu i-a fost mărită pensia. Un vasluian prezent ieri în Piața Unirii a fost și el protagonistul unui incident, nu de amploarea celui în care a fost implicat edilul. Tânărul din Vaslui a fost luat la ochi de senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, din cauză că purta mască. “A început să țipe la mine și să mă facă trădător, pentru că purtam mască. O parte dintre cei aflați în piață o susțineau. Răcneau și ei să ne dăm măștile jos și să mergem în horă. Alții, mai cumpătați, dezaprobau comportamentul celor din tabăra senatoarei Șoșoacă. Ea se comporta precum o mireasă în mijlocul nuntașilor, plină de flori și purtată de brațe de fanii ei”, ne-a relatat vasluianul care a fost prezent ieri în Piața Unirii din Iași.  

Dacă anul trecut am avut parte de festivități de tot felul, iar românii s-au bucurat împreună de această zi de sărbătoare, anul acesta, din cauza pandemiei, Mica Unire s-a sărbătorit într-un cadru mai restrâns. Asta nu i-a împiedicat însă pe sute românii din județe precum Buzău, Călărași sau Maramureș să vină la Iași, unde în fiecare an autoritățile organizează manifestări specifice la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Vedeta Șoșoacă și “intrușii” adepți ai măsurilor sanitare

Mulțimea de oameni strânsă ieri în Piața Unirii s-a împărțit, încă de la început, între contestatarii și adepții măsurilor de protecție sanitară. Primii, conduși de senatoarea Diana Șoșoacă, au fost mai mulți, dar și mai gălăgioși. Printre ceilalți, care purtau măști și respectau, atât cât au putut, distanțarea fizică, s-a aflat și un vasluian. Acesta este stabilit în Iași, iar în ultimii ani a bifat aproape toate manifestările organizate cu ocazia zilei de 24 Ianuarie. “Acest eveniment organizat pentru a sărbători Unirea Principatelor Române a fost tot timpul politizat, fie că vorbim de perioada când a fost Băsescu președinte, fie că vorbim de prezent. Însă în toți acești ani a avut un caracter solemn, simțeai că se sărbătorește un eveniment istoric. Azi, din păcate, m-am simțit trist. N-am mai văzut acea solemnitate, am văzut doar grupuri de persoane pregătite în orice moment să se certe, să se războiască între ele. Mulțimi de oameni simpli, abandonați ani la rândul de societatea în care trăiesc și care cu acest prilej ies din case pentru a-și striga nemulțumirile. Încă de la început, cei prezenți în Piața Unirii s-au împărțit în contestatarii măsurilor de protecție și cei care țin la aceste norme sanitare, printre care m-am aflat și eu. Tot timpul m-am simțit ca un intrus acolo, de altfel, am și fost făcut trădător de senatoarea Diana Șoșoacă pentru că am avut “nesimțirea”, în viziunea ei și a adepților ei, să port mască de protecție. Eram în primul rând și ascultam discursurile organizatorilor când doamna senator s-a apropiat de grupul unde eram și eu și a început să țipe, să ne spună să dăm măștile jos. O parte dintre cei aflați în piață o susțineau, ba chiar o aclamau. Răcneau și ei să ne dăm măștile jos și să mergem în horă. Alții, mai cumpătați, dezaprobau comportamentul celor din tabăra senatoarei Șoșoacă. Ea se comporta precum o mireasă în mijlocul nuntașilor, plină de flori și purtată de brațe de fanii ei. E prima dată când plec din Piața Unirii cu sentimentul că am fost un intrus la acest eveniment”, ne-a declarat tânărul din Vaslui. 

Și primarul Iașului, Mihai Chirica, a avut probleme cu participanții la eveniment 

O parte dintre participanți au huiduit, duminică, nu doar pe cei care nu purtau măști, ci și pe primarul Iașului, Mihai Chirica. Acesta a fost stropit cu iaurt de un ieșean care a spus că este nemulțumit că are pensia mică. Chirica s-a retras în Hotelul Traian pentru a se spăla pe față, dar și pentru a-și curăța haina. În același timp, protestatarul a fost ridicat de forțele de ordine pentru a fi legitimat. Ulterior, Mihai Chirica a declarat că nu va depune plângere împotriva persoanei care l-a stropit. Edilul crede că politicienii trebuie să fie atenți la ceea ce fac, pentru că s-au acumulat multe frustrări în societate în ultimii 30 de ani. Peste 100 de membri ai Asociației “Împreună pentru A8” au fost și ei prezenți în Piața Unirii, unde au afișat pancarte și bannere pro construirii unei autostrăzi care să lege regiunea Moldovei de vestul țării.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.