Vasluianca Mirabela Grădinaru este prima doamnă a Bucureștiului

GÂNDURI… De 8 Martie, soția primarului general al capitalei, Nicușor Dan, îi transmite unei persoane dragi un mesaj prin intermediul ziarului nostru: „La multi ani, dragă mamă! Îți datorez tot ce sunt azi și-ți mulțumesc!”

PROPUNERE… De 8 Martie, Vremea Nouă vă invită să o cunoașteți pe Mirabela Grădinaru, femeia alături de care primarul Bucureștiului a pus bazele Asociației Salvați Bucureștiul, apoi al Uniunii Salvați România, dar mai ales alături de care a format o familie. S-a născut în Vaslui, a copilărit în cartierul 13 Decembrie și a urmat cel mai bun liceu din oraș: Liceul “Mihail Kogălniceanu”. Își amintește cu drag și astăzi de profesoarele care au inspirat-o și au ajutat-o să ia o decizie importantă, aceea de a-și continua studiile la Facultatea de Geografie, secția Geografie – Franceză. Este vorba despre profesoarele de limba franceză Emilia Păvălașcu și Angelica Dobre, precum și despre profesoara de geografie Aurica Rozeanu. „Dumnealor mi-au imprimat valori precum integritatea, rigurozitatea, deschiderea, dialogul, grija pentru mediul înconjurător și implicarea în cadrul comunității”, a spus Mirabela Grădinaru. Azi, de 8 Martie, le urează <La mulți ani!> tuturor femeilor, în special celei care i-a dat viață: „La mulți ani, dragă mamă! Îți datorez tot ce sunt azi și-ți mulțumesc! Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine, pentru noi, pentru că ne inspiri zi de zi și pentru iubirea necondiționată pe care ne-o porți!”.

Chiar dacă locuiește de mai bine de 15 ani în București, Mirabela revine ori de câte orei poate în Vaslui, pentru că aici a copilărit, a studiat și tot aici îi sunt persoanele dragi sufletului ei: mama, bunicii, rudele și prietenii. “Cu ocazia sărbătorilor de iarnă mi-am vizitat familia. De fiecare dată când revin în Vaslui o fac cu mare bucurie deoarece mama, bunicii și mătușile mele ne așteaptă cu drag și voie buna. O cafea bună de dimineață sau o plimbare în Parcul Copou cu o foarte bună prietenă din copilărie cu care pastrez legătura și în timpul anului sunt bucurii pentru care sunt recunoscătoare și mă fac foarte fericită. Îmi aduc aminte și acum de perioada liceului. Păstrez în suflet amintirea a trei doamne profesoare, care m-au inspirat și m-au ajutat să aleg Facultatea de Geografie, secția Geografie – Franceză. Doamna profesoară de franceză și diriginta clasei, doamna Păvălașcu, doamna profesoara de franceză Dobre și doamna profesoara de geografie – Rozeanu. Dumnealor mi-au imprimat valori precum integritatea, rigurozitatea, deschiderea, dialogul, grija pentru mediul înconjurator și implicarea în cadrul comunității. Din nefericire, nu am reușit să le revăd dupa ce am terminat liceul, nu s-a organizat nicio întâlnire de promoție și când ajung în Vaslui timpul este foarte limitat”, a povestit Mirabela Grădinaru.

Aheea, fiica celor doi. „Când a aflat că tatăl ei va fi primar, s-a bucurat, apoi a vrut să se asigure ca tatăl ei va dormi acasă”

 

Astăzi, Mirabela Grădinaru este o femei împlinită atât pe plan profesional, cât și personal. Este manager la o mare companie auto din București și îi stă alături actualului primar al capitalei, Nicușor Dan. Povestea de dragoste dintre cei doi a început în urmă cu 16 ani. “Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în București, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franța. Am renunțat să mă mai întorc acasă și am iesit cu mai mulți prieteni. Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicușor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, își amintește Mirabela.

Aheea, mândria primarului bucureștiului și a vasluiencei Mirabela

BUCURIE… Nicușor Dan și Mirabela Grădinaru sunt părinții unei fetițe de 4 ani, pe nume Aheea. “Numele vine de la „ahei” strămoșii grecilor. Am dorit să fie un nume special, lista a fost lungă, dar în momentul în care l-am descoperit, am știut că este al ei. Când a aflat că tatăl ei va fi primar, s-a bucurat, știa că este o mare dorință a lui. După aceea a vrut sa se asigure că tatăl ei va dormi acasă și că vor lua micul dejun împreună a doua zi”, a povestit soția lui Nicușor Dan. Anul pandemiei de coronavirus a însemnat pentru familia acestuia o bună ocazie de a analiza cele mai importante aspecte ale vieții: „A fost un an provocator, un an în care am învățat foarte multe și care m-a ajutat să fiu mai atentă cu timpul meu, să mă bucur de fiecare clipă. Am dedicat mai mult timp familiei, am reevaluat lista priorităților și am acordat mai mult timp introspecției”, a mai povestit Mirabela Grădinaru.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ