spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Vasluianca Mirabela Grãdinaru, omul din dreapta liderului miscãrii anti-sistem, Nicusor Dan

- Advertisement -

Miscarea nationalã anti-sistem, Uniunea Salvati România (USR), are rãdãcini la Vaslui. De aici a pornit totul, nu doar pentru cã noua formatiune prezentatã drept o alternativã la actuala clasã politicã îsi are sediul central la noi în oras, ci si pentru cã în spatele miscãrii se aflã o vasluiancã. “Vremea nouã” vã prezintã astãzi povestea cuplului care conduce Uniunea Salvati România: Nicusor Dan si Mihaela Grãdinaru. S-au cunoscut în 2005, într-un club din Bucuresti, a fost atractie la prima vedere, iar apoi lucrurile au venit de la sine. Dupã 11 ani de iubire s-a nãscut primul lor copil, o fetitã. În toamnã, dupã alegerile parlamentare îsi vor uni destinele cu aceeasi discretie.

Mirabela Grãdinaru este manager la o mare companie auto din Bucuresti. Însã, de origine este din Vaslui. Aici s-a nãscut, a copilãrit, a studiat si tot aici îi sunt persoanele dragi sufletului ei: mama, bunicii, rudele, prietenii, pe care îi si viziteazã ori de câte ori poate. “Ultima datã când am fost în Vaslui a fost de Crãciun. Ulterior, sarcina mea a evoluat si ne-a fost mai greu sã venim. Dar mã leagã multe lucruri de Vaslui si vin cu drag ori de câte ori pot. De obicei, în vacantã si de sãrbãtori. Mama mea locuieste acolo, bunicii mei la fel, rude, prieteni, amintiri, sediul central al partidului Uniunea Salvati România”, ne-a spus Mirabela Grãdinaru. Jumãtatea ei, Nicusor Dan, este de loc din Fãgãras, judetul Brasov. Este unul dintre cei mai apreciati matematicieni ai României, în anii 1986 si 1987 fiind medaliat cu aur la Olimpiadele internationale de matematicã de la Havana si Kambera. În momentul actual lucreazã la Institutul de Matematicã. Nicusor Dan este cunoscut românilor si ca activist civic, fondator al Asociatiei Salvati Bucurestiul, care militeazã pentru respectarea legii în dezoltarea urbanã a Bucurestiului. De asemenea, acesta s-a implicat activ în lupta pungestenilor împotriva Chevronului. La alegerile locale pentru Primãria Capitalei, a reusit sã facã o figurã frumoasã. Desi a pierdut fotoliul de primar al Muncipiului Bucuresti, în favoarea Gabriele Firea, Uniunea Salvati Bucurestiul (USB) si Nicusor Dan au reusit sã devanseze PNL si sã se plaseze în spatele PSD-ului. Sãptãmâna trecutã a înfiintat partidul Uniunea Salvati România (USR) cu care acesta va participa la alegerile parlamentare din toamnã.

Uniunea Salvati România, pe numele Mirabelei Grãdinaru, mâna dreaptã, omul de încredere si partenera lui Nicusor Dan

Certificatul de nastere al noului partid aratã cã Uniunea Salvati România are sediul central pe strada Muncii din Vaslui, la domiciliul Loredanei Mirabela Grãdinaru. Motivul: cei doi locuiesc cu chirie în Bucuresti, într-un apartament din Militari. Pe numele lui Nicusor Dan nu se mai putea înfiinta alt partid, fiind deja Uniunea Salvati Bucurestiul, prin urmare, persoana cea mai de încredere care putea sã înfiinteze un partid a fost iubita lui. “A fost nevoit sã înfiinteze un alt partid, pentru a putea candida la alegerile parlamentare, pentru cã nu putea sã meargã la nivel de România cu partidul Uniunea Salvati Bucurestiul, partid local înfiintat pentru alegerile locale. Legal, nu putea sã facã Nicusor Dan acest lucru, de aceea am ales ca noul partid sã fie înfiintat pe numele meu. Era nevoie de o persoanã de încredere, iar prima am fost eu”, ne-a spus Mirabela Grãdinaru.

S-au cunoscut într-un club din Bucuresti

Povestea de dragoste dintre Nicusor Dan si Mirabela Grãdinaru a început în urmã cu 11 ani. “Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentã în Bucuresti, la Geografie. Îmi aduc aminte cã se terminase sesiunea de examene, aveam bilet sã mã întorc acasã, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenã ce fusese plecatã cu bursã Erasmus în Franta. Am renuntat sã mã mai întorc acasã si am iesit cu mai multi prieteni. Am zis sã mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de dupã sesiune sau de dupã zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicusor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu stiu dacã a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atractie, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, îsi aminteste Mirabela. La sfârsitul lunii mai, cei doi au devenit pãrintii unei fetite. “Trãiesc cea mai fericitã zi din viata mea. Am devenit tatãl unei fetite minunate si sãnãtoase. Multumesc, Mirabela, pentru bucuria uriasã pe care mi-ai fãcut-o”, a scris la acel moment Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook.

Nicusor Dan si Mirabela Grãdinaru, nuntã dupã alegerile parlamentare

Cei doi îsi vor uni destinele în aceastã toamnã, dupã ce vor trece alegerile parlamentare. Însã nu vor sã facã din acest eveniment o actiune publicã, care sã tinã prima paginã a ziarelor, ci doar sã trãiascã momentul în aceeasi discretie specificã. “Am ales sã facem nunta dupã alegeri si nu înainte de campanie, pentru cã nu vrem sã transformãm acest eveniment într-un circ. Nu-mi plac lucrurile pompoase, de aceea va fi o nuntã simplã, discretã, în stilul nostru”, ne-a spus Nicusor Dan. Cu aceeasi diplomatie a rãspuns si iubita acestuia: “Ne dorim sã ne pãstrãm viata personalã departe de cea publicã, sã rãmânã în intimitatea noastrã si nu pe primele pagini ale ziarelor, pentru cã desi Nicusor Dan a ales sã devinã o persoanã publicã, la urma urmei suntem oameni liberi si nu apartinem cu totul societãtii în care trãim”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. […] Mirabela și Nicușor Dan au făcut nunta în anul 2017, chiar dacă povestea lor de iubire este destul de veche. “Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în București, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franța. Am renunțat să mă mai întorc acasă și am ieșit cu mai mulți prieteni. Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicușor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, spunea aceasta, în 2016, pentru vremeanoua. […]

  2. […] “Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în București, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franța. Am renunțat să mă mai întorc acasă și am ieșit cu mai mulți prieteni. Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicușor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, declara Mirabela, în 2016, pentru publicatia vremeanoua.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.