Vasluianca Miruna Duracu, admisă la cea mai prestigioasă instituție de învățământ militar din SUA – Academia „West Point”

Vasluianca Miruna Duracu a fost admisă la cea mai prestigioasă instituție de învățământ militar din SUA – Academia „West Point”. Aceasta este elevă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, iar oportunitatea de a se forma ca ofițer în SUA reprezintă mai mult decât un vis împlinit. Ambițioasă, perfecționistă și determinată, Miruna a reușit să răzbată într-o competiție destul de dură și să își depășească toate limitele în cursa pentru singurul loc alocat pentru România. S-a antrenat în fiecare zi, și-a perfecționat abilitățile de comunicare în limba engleză și a luptat până în ultimul moment pentru a demonstra că poate trece peste toate probele eliminatorii.

Adolescenta în uniformă militară a reprezentat un exemplu demn de a fi urmat încă din școala gimnazială, deoarece este una dintre cele două șefe de promoție (2013-2017) ale școlii gimnaziale din comuna Costești. Ea a fost admisă în colegiul militar printre primii elevi, cu media 9,80, iar pe parcursul celor patru ani de liceu s-a menținut pe acceași linie de excepție în ceea ce privește rezultatele școlare. Întrebată de ce a ales liceul militar, cu un zâmbet nostalgic pe chip, Miruna a mărturisit: „Eram destul de mică, nu îmi amintesc exact ce vârstă aveam, dar am văzut la televizor parada militară de Ziua Națională a României și i-am spus mamei că vreau în armată. Nu m-am răzgândit nicio clipă, iar în clasa a VII-a am început să mă pregătesc intens pentru admitere”.

 
5 COMENTARII

  1. Asta-i muierea barbat, sau ce… ?

    După ce am sănătat-o/transportat-o/ÎNVĂȚAT-O, se duce să-și etaleze ”valoarea” la ”ăia” ?

    Hai felisiktir.

    • Nu fi rău ! Nu ai nici un motiv ! Învață acolo și se întoarce aici.Are și contract cu România.
      Nu e că la…medici: ăștia da,se școlesc aici pe banii țării și pleacă dincolo !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ