-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Vasluianca Miruna Duracu, rãsplãtitã cu basorelieful domnitorului Stefan cel Mare pentru performante scolare

- Advertisement -

PREMIU… Vasluianca Miruna Gabriela Duracu, elevã plutonier major la Colegiul National Militar „Stefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, a primit, în semn de recunoastere a performantelor scolare, un premiu pe care orice elev de liceu militar si l-ar dori. Este vorba despre basorelieful domnitorului Stefan cel Mare, oferit de Scoala GimnazialãSfântul Ierarh Luca din satul Costesti, în parteneriat cu Asociatia „Costesti comuna mea dragã”. Miruna a terminat scoala gimnazialã din Costesti ca sefã de promotie, iar acum se aflãîn faza finalã de selectie pentru Academia MilitarãWest Point din Statele Unite ale Americii.

Oportunitatea de a se forma ca ofiter la Academia Militarã West Point din SUA reprezintã pentru Miruna un vis împlinit. Aceasta este un atlet desãvârsit, dovadã cã la competitiile sustinute între colegiile militare a ocupat mereu locul I la probele de vitezã si sãriturã în lungime. Abilitãtile de atlet au ajutat-o sã treacã prima peste probele sportive riguroase pentru admiterea la Academia din SUA, luptându-se pentru sigurul loc repartizat pentru elevii de liceu militar din România.„Au fost patru ani în care Miruna a ales sã se numere printre cei mai buni, sã îsi depãseascã propriile asteptãri si sã ducã peste hotare numele Colegiului National Militar Stefan cel Mare, institutie de învãtãmânt care i-a pus bazele pregãtirii viitoarei cariere de ofiter al Armatei Române. Acum, Miruna începe sã culeagã roadele muncii sale. Performanta este rãsplãtitã si emotiile ei cresc pe zi ce trece”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Colegiului National Militar „Stefan cel Mare”, Georgiana Lupu.

Miruna Duracu: „O sã îl pãstrez ca pe o amintire dragã ce mã leagã atât de scoala gimnazialã, cât si de liceul militar”

Oferirea basoreliefului lui Stefan cel Mare a avut loc într-o zi deloc întâmplãtoare, mai exact, cu ocazia împlinirii a 546 de ani de la Bãtãlia de la Vaslui. Acesta a fost înmânat de profesor Diana Dadanogu, director al Scolii Gimnaziale „Sfântul Ierarh Luca”si membru fondator al asociatiei. Dupã spusele presedintelui Asociatiei Costesti – comuna mea dragã, cololonel (r.) Didel Bãdãrãu, lucrarea a fost conceputã dupã opera sculptorului Pavel Mercea si matrita artistului plastic profesor Mugur Vrânceanu, seful catedrei de arte din cadrul Liceului de artã „Dimitrie Cuclin” Galati.„Încã nu reusesc sã trec peste emotiile pricinuite de primirea basoreliefului domnitorului Stefan cel Mare. O sã îl pãstrez ca pe o amintire dragã ce mã leagã atât de scoala gimnazialã, cât si de liceul militar, institutiile care au pus bazele a ceea ce sunt astãzi. Le multumesc si le sunt profund recunoscãtoare membrilor asociatiei si doamnei director pentru aceastã onoare”, a declarat elev plutonier major Miruna Duracu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.