spot_imgspot_img
18.7 C
Vaslui
28-apr.-2024

Vasluianul Gabriel Huideș face o nouă victimă la Iași, după ce a „executat-o” și pe HC Vaslui

- Advertisement -
EXECUTĂRI CU REPETIȚIE… În 2015, Gabriel Huideș cumpăra datoriile de 25.000 de lei ale HC Vaslui, cerând apoi instanței executarea clubului pentru 300.000 de lei. Afaceristul vasluian a pus în aplicare aceeași rețetă și în județul Iași, unde constructorul Teodor Muntean afirmă că este executat de Huideș pentru o datorie de 220.000 de euro, deși creanțele nu depășeau 5.000 de euro.

RECUPERATOR… Teodor Miroslav Muntean, patronul firmei de construcții Austrocasa SRL din Iași, riscă să rămână fără casă, o vilă cochetă de lângă Grădina Botanică, după ce vasluianul Gabriel Huideș, prin firma de recuperări creanțe pe care o deține, a cumpărat datoriile pe care constructorul le avea, apoi s-a adresat instanței, pentru a-l executa silit. Ieșeanul spune că de la niște datorii care nu depășeaau 5.000 de euro acum riscă să fie aruncat în stradă, vasluianul cerându-i aproximativ 220.000 de euro. Nu este prima dată când Gabriel Huideș se ocupă cu astfel de afaceri. În 2018, acesta a executat fostul club de handbal al Vasluiului folosindu-se de aceeași rețetă. Combinațiile au început în 2016, când Huideș a cumpărat datoriile pe care HC Vaslui le avea către un restaurant din oraș, și care nu depășeau 25.000 de lei. A așteptat o perioadă în așa fel încât penalitățile să umfle datoria, apoi a cerut instanței ca entitatea sportivă să-i plătească nu mai puțin de 300.000 de lei. Cele două tabere au dat-o la pace pentru 117.860 de lei. Toate aceste combinații păguboase au făcut ca autoritățile locale să închidă robinetul cu bani la HC Vaslui. Rămas doar cu sprijinul financiar al unor firme private, clubul a fost băgat în faliment, iar toată activitatea sportivă s-a mutat pe o altă entitate, denumită CSM Vaslui, care în prezent este sponsorizată în întregime din bugetul local al municipiului Vaslui.

În România, sunt oameni care muncesc de le sar capacele pentru niște salarii care de multe ori nu le ajung să se descurce de pe o lună pe alta și sunt oameni care nu mișcă un deget, dar fac averi la care alții doar visează. Întâmplarea prin care trece în aceste zile Teodor Miroslav Muntean, patronul firmei de construcții Austrocasa SRL din Iași, arată o rețetă a succesului financiar pentru care îți trebuie doar foarte mult tupeu. Cu firma în faliment, ieșeanul este urmărit în această perioadă de omul de afaceri vasluian Gabriel Huideș, care deține o firmă de recuperări creanțe. Acesta din urmă a cumpărat niște datorii mai vechi ale ieșeanului, iar acum cere executarea silită a constructorului. Iată ce a declarat Teodor Miroslav Muntean pentru colegii de la BZI.ro. “Eu am avut o firmă de construcții cu care făceam lucrări mici. În 2016 aveam trei contracte în Brăila și București pentru construirea unor case, care nu costau mai mult de 25.000 de euro. Atunci, din cauză că nu aveam lichidități, nu am reușit să termin lucrarea. Asta nu înseamnă că le-am abandonat, îmi mai trebuia ceva timp. Nu știu cum s-a făcut, dar Gabriel Huideș a aflat că am probleme. S-a dus direct la beneficiari și a preluat creanțele. El acum solicită 220.000 de euro. Este imposibil să fie atât de mult. Suma era mult mai mică. Nici nu știu cum a avut acces la datoriile mele. Din păcate, nu am fost atent, iar instanța a decis să fiu tras la răspundere pentru datoria respectivă. Eu nu am avut până acum nicio legătură cu tribunalele, am făcut și o depresie. Repet, totul a început de la datorii care nu depășeau 5.000 de euro. Acum m-am trezit că executorii vor să vândă casa”, a precizat afaceristul ieșean.

“A ajuns să fie executat în baza unei hotărâri judecătorești”

Contactat telefonic de reporterii ieșeni, Gabriel Huideș a negat vreo implicare în măsluirea datoriilor lui Teodor Muntean. “A ajuns să fie executat în baza unei hotărâri judecătorești. Nu este suma invocată de domnul Muntean. Îmi luam elicopter dacă aveam suma asta. Nu este adevărat. Probabil este suma rezultată din țepele pe care le-a tras. Nu că nu a terminat casele, ci nu a construit nimic. Nu i-am atras eu răspunderea. Pe domnul Muntean l-am văzut o singură dată”, a spus Gabriel Huideș. Vasluianul deține societatea Trans Regional Recovery SRL, cu sediul în Vaslui, având ca obiect “activități ale agențiilor de colectare și ale birourilor (oficiilor) de raportare a creditului”.

Rețetă veche, care a accelerat falimentul celei mai iubite echipe de hadbal din Vaslui

Modul cum Gabriel Huideș procedează cu societățile aflate în dificultăți financiare nu este o noutate pentru vasluieni. În urmă cu trei ani, ziarul Vremea Nouă arăta cum același personaj a ușurat clubul de handbal HC Vaslui de mulți bani, tot în urma unor datorii mai vechi, pe care acesta le-a cumpărat. Iată ce ne declarau sursele noastre, la acea vreme. “ În urmă cu cîțiva ani, o datorie de aproape 25.000 de lei, pe care HC Vaslui o avea la un restaurant din oraș, acumulată după ce clubul n-a achitat mâncarea jucătorilor, a fost vândută de patronul restaurantului firmei Trans Regional Recovery. În 2016, după doar un an, instanța a obligat clubul HC Vaslui să plătească firmei respective suma de 158.679 lei, de aproape cinci ori mai mult decât datoria inițială. Cum s-a ajuns la banii ăștia? În acel contract, clubul de handbal era obligat să plătească penalități de 1% pe zi, dacă nu-și plătea la timp datoriile. Și tocmai acel lucru l-a speculat Huideș“, ne declarau sursele noastre. În 2016, când clubul HC Vaslui a fost obligat la plata datoriei de 158.679 lei către Trans Regional Recovery, instanța a admis ca debitoarea să plătească, în continuare, penalități de întârziere de 1% pe zi, până la plata efectivă a debitului. Iată ce scria în decizia din 2016 a Judecătoriei Vaslui. “Admite cererea privind emiterea ordonanței de plată, formulată de creditoarea SC Trans Regional Recovery SRL prin administrator Huideș Vasile Gabriel, în contradictoriu cu debitoarea Handbal Club Vaslui. Ordonă debitoarei ca în termen de 30 de zile să plătească creditoarei : – suma de 158.679, 89 lei, compusă din: 24.539,25 lei reprezentând contravaloare facturi neachitate, 4000 lei reprezentând garanție de bună execuție și suma de 130.140,64 lei penalități contractuale de întârziere de 1%, calculate până la data de 05.08.2016 (…). Obligă debitoarea la plata penalitătilor de întârziere de 1%, aferente creanței (…) până la plata efectivă a debitului”.  Conducători de atunci ai clubului HC Vaslui nu s-au grăbit să achite datoria, astfel că ea a crescut și mai mult, de la 24.539 lei cât era în 2015, la aproape 300.000 de lei în 2018.

Au dat-o la pace pentru un profit de aproape cinci ori mai mare pentru Huideș 

În aprilie 2018, văzând că nu are niciun fel de scăpare, Bogdan Florea, președintele de atunci al clubului, și Gabriel Huideș au ajuns din nou în fața instanței, de data asta având un acord semnat. Gabriel Huideș era dispus să renunțe la datoria astronomică în schimbul a aproape 120.000 lei. Cel care și-a asumat plata datoriei a fost chiar Bogdan Florea. Iată decizia judecătorilor: “Admite cererea de emitere a unei ordonanțe de plată modificată formulată de creditoarea Trans Regional Recovery S.R.L., în contradictoriu cu debitorul Florea Bogdan, Ordonă debitorului Florea Bogdan să plătească creditoarei, în termen de 30 de zile de la data comunicării ordonanței, suma de 117.860,18 lei, compusă din suma de 24.539,25 lei debit principal, suma de 41.207,61 lei penalități de 1%/zi calculate până la data de 06.07.2017, suma de 6.961,10 lei penalități de 1%/zi calculate pentru perioada 04.03.2017-05.07.2017, suma de 4.152,22 lei penalități de 1%/zi calculate pentru perioada de 06.07.2017-05.01.2018, precum și la plata penalităților de întârziere în cuantum de 1% pe zi, calculate asupra debitului principal de la data 06.01.2018 și până la plata efectivă a debitului”. Potrivit surselor noastre, clubul s-a supus deciziei instanței și a achitat suma de 117.860 lei către Gabriel Huideș, de aproape cinci ori mai mulți bani decât datoria inițială. La acea vreme se auzea că banii au fost plătiți de unul dintre sponsorii principali ai echipei, însă acel episod a cântărit decisiv în decizia autorităților locale de a închide orice finanțare către HC Vaslui, ceea ce a însemnat falimentul clubului. Din 2018 și până în prezent, nicio autoritate a statului nu i-a tras la răspundere pe cei care au semnat acel contract păgubos pentru HC Vaslui și care, practic, a dus la moartea celui mai puternic brand handbalistic din județ. În timp ce municipiul Vaslui a fost forțat să se despartă de trecutul său handbalistic, Gabriel Huideș, prin firma de recuperări creanțe pe care o deține, a continuat să cumpere datorii, cerând apoi executarea lor. Totul legal, în baza unor decizii judecătorești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Bravo lui, dacă nu s a găsit nimeni până acum sa l scuture oleacă sa vadă ce combinații are cu cine are… Părerea mea.. Vine și vremea lui… Sa nu fie Vremea Nouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.