Vasluiencele Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, vicecampioane europene la canotaj!

VICECAMPIOANE EUROPENE… Două dintre canotoarele din județul Vaslui, Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, argint pentru România la C.E. din Varese (Italia)

DIRECT LA TOKYO… Medalie de argint pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese (Italia), care a fost câștigată pe 11 aprilie de canotoarele Ailincăi Adriana și Buhuș Iuliana în proba de dublu rame feminin (W2-). Cele două sunt din județul Vaslui (comuna Văleni și comuna Alexandru Vlahuță) și fac parte din lotul României de seniori. Adriana, din Văleni și Iuliana Buhuș, din Alexandru Vlahuță, au asigurată astfel participarea la Olimpiada de la Tokyo din acest an! Chiar dacă la C.E. de la Varese (Italia) a ocupat ieri doar locul 4 la patru rame feminin (W4-), Roxana Parașcanu va merge la Jocurile Olimpice, pentru a reprezenta România. Bravo România, Bravo Vaslui!

Roxana Parașcanu W4-

Campionatele Europene de Canotaj de la Varese reprezintă primul test important al anului pentru România la acestă disciplină. Întrecerile au loc în perioada 9-11 aprilie, la Varese, Italia. România a intrat în competiție cu 46 de sportivi și 13 echipaje. O altă vasluiancă, care a participat la CE de canotaj din Italia este Roxana Parașcanu, din comuna Pogana, care a obținut locul 4 cu Hegheș Mădălina, Pascanu Nicoleta și Logofătu Elena, la patru rame feminin (W4-).

Fetele de argint ale României și Vasluiului!

Adriana Ailincăi este de loc din comuna Văleni, județul Vaslui iar în prezent activează la Clubul Sportiv Municipal Călărași. Are foarte multe medalii cucerite, multe din aur. De loc din comuna Văleni, Adriana Ailincăi s-a apucat de canotaj la vârsta de 13 ani, pe când era în clasa a VI-a. În ultimii cinci ani, vasluianca a fost o prezentă constantă în lotul României. Are câștigate zeci de premii naționale, este dublu campioană balcanică, vicecampioană europeană în 2016, ocupantă a locului sapte la Campioantul Mondial de la Rotterdam (Olanda), multiplă campioană europeană atât la juniori cât și la seniori și campioană mondială la CM de juniori de la Trakai. Acum și-a adăugat în palmares încă o medalie de argint și titlul de vicecampionană europeană la dublu rame (W2-), alături de Iuliana Buhuș.

Fata de aur al satului Alexandru Vlahuță!

Canotoarea Iuliana Buhuș este mândria localitătii Alexandru-Vlahuță. Cu un palmares de invidiat, aceasta a devenit o vedetă a sportului românesc. De 8 Martie, primarul Dănut Cojocaru a făcut-o „Cetățean de Onoare al comunei Alexandru-Vlahuță”. Iuliana Buhus face parte din lotul olimpic al României și locuiește la București – Snagov. A fost selecționată pentru canotaj de antrenorul Viorel Talapan, la sfârșitul clasei a VIII-a. Are în palmares numeroase medalii pe plan intern. De asemenea, a fost campioană balcanică de junioare, iar în 2017, la Kruszwica (Polonia), a devenit campioană europeană de tineret, cu Mădălina Heghes, la dublu rame (W2-). Anul trecut, Iuliana Buhuș a devenit vicecampioană europeană de senioare la Glasgow (Scoția), cu barca de patru rame (W4-), alături de Roxana Parașcanu (Pogana), Mădălina Hegheș și Mădălina Cașu (Pădureni- Huși). Activează la CS Dinamo București și își dorește ca atunci când se va retrage din acest sport, să revină acasă, în satul natal, de care îi este dor permanent, ca polițistă!

Vasluianca Roxana Parașcanu, calificată și ea la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Legitimată la clubul Dinamo Bucuresti, Roxana Georgiana Parascanu s-a născut în comuna Pogana, iar de cinci ani face parte din cadrul lotului națtional olimpic. Din lotul național mai fac parte alte cinci canotoare din județul Vaslui: Iuliana Buhuș, Mădălina Cașu, Adriana Ailincăi, Mădălina Parfenie și Mădălina Hegheș. Roxana Parascanu a făcu parte din echipajul de W8+1 al României, care a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna din 2019. Până în prezent România a reusit să califice sapte echipaje la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021: dublu feminin vâsle categorie usoară, dublu rame masculin, dublu rame feminin, dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin, patru rame masculin. Chiar dacă a ocupat doar locul 4 la patru rame (W4-), Roxana Parașcanu va merge la Jocurile Olimpice, pentru a reprezenta România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ