8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

Vasluiencele Ioana Mocanu si Alexandra Baciu, premii importante la etapa nationalã a Concursului „Memoria Holocaustului”

- Advertisement -

PREMII… Reprezentantele judetului Vaslui au obtinut rezultate foarte bune la etapa nationalã a Concursului „Memoria Holocaustului”. Ioana Mocanu si Alexandra Baciu s-au întors acasã cu Mentiune, ambele reusind sã se claseze în top 10. Ioana a ocupat locul V pe tarã, cu media 9,20, iar Alexandra, locui VII pe tarã, media 8,60. Prima elevã învatã la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui si este coordonatã de profesorul Dogariu Tiberiu, iar cea de-a doua, la Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir” Vaslui si este îndrumatã de profesoara Selaru Cristina. Deschiderea si festivitatea de premiere au avut loc în Aula Magna a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti” din Bucuresti, la premiere fiind prezent si ministrul educatiei, Sorin Câmpeanu. Programul concursului a inclus si o vizitã la Templul Coral si Muzeul Comunitãtilor Evreiesti din Bucuresti.

Ioana Mocanu ne-a dezvãluit cum a fost si experienta participãrii la acest concurs: „Pentru mine participarea la etapa nationalã a concursului Memoria Holocaustului a însemnat mai mult decât competitia în sine, a reprezentat o experientã unicã. Faptul cã am putut sã cunosc oameni diferiti, uniti prin pasiunea pentru istorie, sã leg prietenii, sã experimentez viata într-un campus si, mai ales, sã descopãr comunitatea evreiasca mai bine decât o pot face din cãrti… Toate acestea sunt oportunitãti pentru care sunt foarte recunoscãtoare. Bineînteles, obtinerea unui punctaj bun si a unui premiu a fãcut experienta cu atât mai reusitã. Consider, însã, cã adevãratii cîstigãtori sunt cei care au înteles cã scopul concursului nu este doar cel de a ne testa cunostintele, ci de a forma caractere, o viitoare generatie care sã nu repete greselile trecutului”, a declarat Ioana.

Concursul „Memoria Holocaustului”, structurat pe douã sectiuni: gimnaziu si liceu

Faza nationalã a Concursului „Memoria Holocaustului” s-a desfãsurat în perioada 6-8 iulie la Bucuresti. Concursul s-a desfãsurat în conditii deosebite, gazda concursului fiind Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti” din Bucuresti. Concursul este structurat pe douã sectiuni: gimnaziu si liceu. La gimnaziu participã elevii de clasa a VII-a, iar la liceu, elevii din clasele a X-a si a XI-a. Concursul are douã probe: teoreticã si practicã. Elevii sunt atrasi mai ales de proba practicã, acolo unde cei de gimnaziu au de realizat un afis, poster sau o lucrare plasticã. Punctul de pornire pentru elevi este o imagine reprezentativã, un fragment dintr-un film artistic sau documentar inspirat din problematica Holocaustului. Pentru aceastã probã, pot fi utilizate decupaje de presã, materiale printate, fotografii, copii xerox, acuarele, plastilinã, alte materiale. Realizarea efectivã a lucrãrii se face în timpul concursului. Liceenii trebuie sã conceapã, în format electronic, într-un program informatic, un afis, un articol de presã sau un manifest referitor la problematica Holocaustului. Pentru realizarea acestuia, elevii participanti selecteazã informatiile corecte din punct de vedere stiintific si apoi trec la realizarea afisului, articolului de presã, manifestului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.