spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
20-apr.-2024

Vasluieni, atenție la acest tip de înghețată! Conține urme de 2-Cloroetanol

- Advertisement -
RETRASĂ… Înghețata Haagen Daz a fost retrasă pentru că au fost descoperite urme de 2-Cloroetanol, un pesticid care poate provoca tulburări de vedere, amețeli, confuzie, șoc, convulsii și chiar comă.

ATENȚIE… Mai multe sortimente de înghetată au fost retrase de pe piață după ce s-a descoperit că prezintă urme de 2-Cloroetanol, un pesticid care poate provoca tulburări de vedere, amețeli, confuzie, șoc, convulsii și chiar comă. Este vorba despre înghețata Haagen Dazs, sortimentele belgian chocolate, macadamia nut brittle și cookies&cream. Investigațiile întreprinse de producător referitoare la cauza principală a problemei de neconformitate au arătat că nivelurile de urme de 2- Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de unul dintre furnizori. Nivelurile indicate în urma investigației depășesc cu puțin limitele de detecție analitică. În cazul în care ati achiziționat produsele ce fac obiectul rechemării, nu ezitați să le returnați sau să cereți rambursarea contravalorii în baza bonului fiscal. Aveți posibilitatea de a cere contravaloarea deplasării în vederea recuperării daunelor materiale”, a transmis Asociația Info Cons.

Președintele asociației îi îndeamnă pe consumatori să verifice zilnic alertele pentru produsele neconforme. „Alertele de siguranță alimentară, dar și alertele pentru produsele neconforme sunt ultima barieră pentru informarea și protecția consumatorilor. Prevenția, educarea și informarea continuă a consumatorilor poate duce la prevenirea de a ajunge pe piața produsele neconforme. Dar în condițiile ajungerii pe piață a unui produs neconform, producătorul are obligația de a despăgubi consumatorii, returnănd contravalorea produselor, dar și a deplasării acestora în vederea recuperării daunei materiale. și nu in ultimul rând, realizarea unor evaluări medicale în vederea stabilirii dacă pentru un consumator care a consumat un produs neconform are un impact imediat sau pe termen lung din punct de vedere al sănătății. Producătorul trebuie să-și asume toate costurile directe și indirecte cu privire la ajungerea pe piață a unui produs neconform, iar consumatorii să-și exercite drepturile, să nu stea cu mâinile în sân și să spună «Asta e, ce să fac?!». Doar împreună, uniți, putem să avem o calitate a vieții normală pentru noi, părinții noștri, dar mai ales pentru copiii noștri”, a transmis Sorin Mierlea, președinte Info Cons.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.