0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Vasluieni, atenție la mesajele primite pe telefon!

- Advertisement -
ATENȚIE… Specialiștii spun că este vorba despre un virus , un troian bancar, programat să extragă informații și să infecteze telefonul.

ATAC LA DATELE PERSONALE… Foarte mulți vasluieni au primit, în perioada sărbătorilor pascale, texte înșelătoare despre apeluri pierdute, mesaje vocale sau livrări pe care ar urma să le primească de la curier, deși nu au comandat nimic.

Mesajele text solicită posesorul telefonului să atingă un link pentru a descărca sau a accesa ceva. Există un număr mare de variante ale mesajelor text Flubot, dar adesea acestea solicită descărcarea unei aplicații pentru a urmări sau organiza o oră pentru o livrare, pentru a auzi un mesaj vocal sau pentru a vizualiza fotografiile care au fost încărcate. Directoratul Național de Securitate Cibernetică din cadrul Guvernului României și Poliția Română avertizează să nu deschideți mesajele audio primite prin SMS, care sunt o nouă metodă a infractorilor de a sustrage informații și date din telefonul mobil. „Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute. Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.