15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Vasluieni, haideti sã o ajutãm pe Eva-Maria! La doar 2 ani si jumãtate, a fost diagnosticatã cu o boalã grea!

AJUTOR… O fetitã de doi ani si jumãtate, din judetul Vaslui, are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Se numeste Eva-Maria si a fost diagnosticatã recent cu leucemie, o formã de cancer al celulelor sângeului sau al mãduvei osoase. Vestea a cãzut ca un trãsnet peste familie si toti cei care o cunosc pe micuta Eva. „Ne-am confruntat atât cu sentimentul de negare a acestui diagnostic, cât si cu nebunia primei perioade din protocolul de tratament”, au mãrturisit pãrintii Evei. Pentru a-i oferi o sansã realã la viatã, acestia au hotãrât sã plece cu ea în Italia, unde sã beneficieze de un tratament specific. Costurile sunt însã foarte mari, astfel cã familia are nevoie de sprijin material. Donatiile pot fi fãcute în conturile tatãlui, deschise la Raiffeisen Bank: Dobranici Ioan-Eduard, lei – RO65 RZBR 0000 0600 0978 9627, euro – RO88 RZBR 0000 0600 2320 1500.

Mariana, una dintre colegele mamei, a povestit în mediul online cazul familiei Dobranici si i-a îndemnat pe vasluieni sã sprijine material însãnãtosirea Evei-Maria. Redãm rândurile scrise de aceasta: „Pãrea o zi normalã, un apel de prietenie, în loc de cafea- asa ne alintam noi uneori diminetile de proaspete mãmici. Este vorba de Oana, colega si prietena mea de la Orange. M-a sunat, insã de data aceasta avea o voce tristã…si de abia reuseam sã o aud. Printre lacrimi am înteles doar leucemie…mi s-au inmuiat picioarele si nu am putut sa mai scot un cuvânt. Mi-am revenit dupã câteva secunde, când mi -am dat seama cã eu pot plânge dupã ce închid, acum are nevoie de mine, de încurajarea mea. Dar ce cuvinte potrivite sã gãsesti cand lumea ei se sfârsise, când nimic nu mai avea sens? O simteam totusi atât de puternicã si de dornicã! Unicul ei scop era sã fie lângã ea si cu orice pret sã o facã bine. Imi repeta mereu: de ce ea? Cu ce a gresit? Acest pui de om pur, venit pe lume din iubire, din atât de multã iubire!”.

„Haideți sã îi fim aproape Evei, sã îsi continue copilãria alãturi de sora si de pãrintii ei”

„Eva a fost atât de doritã de pãrintii ei încât nu au contat sarcinile pierdute- multe la numãr si nici temerile unei noi vieti. Asa s-au vãzut tot timpul, ca o familie cu 2 copii. Vestea de acum 2 luni si jumãtate a dãrâmat orice sens al vietii lor, orice vis. Însã Dumnezeu este alãturi de ei, asa cum trebuie sã fim si noi, cãci aceasta este o luptã pe care o pot duce, sunt convinsã.

Urmeazã sã plece în Italia, unde vor urma tratamentul necesar pentru Eva, pentru puiul de om care are nevoie de dragostea pãrintilor si a surorii ei mai mult decât orice. Existã îngeri care umblã printre noi. Spitalele sunt pline de ei. Merg abia pãsind prin saloanele pline de suferintã, tin copiii de mânã, îi mângâie pe frunte si le sãrutã inima cu îmbãrbãtãri. Apoi, plâng pe furis, într-un colt de hol, rugându-se: „Doamne, te rog, îngãduie-i sã trãiascã!”. Apoi, cu sufletul greu de suferinta altora, pleacã într-un târziu înspre casele lor, înspre copiii lor, înspre suferintele lor. Sunt îngeri – oameni. Noi suntem aceia. Noi, care din putinul pe care îl avem, putem fi buni si putem face un bine! Haideti sã îi fim aproape Evei, acestei minuni de copil, sã îsi continue copilãria alãturi de sora si de pãrintii ei. Vã multumesc!”, a povestit una dintre colegele mamei.

Pãrintii Evei-Maria: „am hotãrât sã mergem în Italia pentru a da sanse reale de viatã fetitei noastre”

De asemenea, aceasta a redat si mesajul pãrintilor: „Pentru început, doresc sã vã urez un cãlduros si sincer „La multi ani!”. Regret cã în loc de vesti bune vã aduc vesti rele, dar, din pãcate, în urma cu douã luni si jumãtate am aflat cã fetita noastrã Eva-Maria, de 2 ani si 5 luni, suferã de leucemie limfoblasticã acutã. În aceastã perioadã ne-am confruntat atât cu sentimentul de negare a acestui diagnostic, cât si cu nebunia primei perioade din protocolul de tratament, asa cã multi poate nu ati aflat de acest lucru. Dupã ce am stabilizat starea de sãnãtate a fetitei, fapt foarte greu de realizat în spitalele românesti, am hotãrât sã mergem în Italia pentru a da sanse reale de viatã fetitei noastre. Asadar, vin cu rugamintea sa ne sprijiniti material, fiecare cu cât doriți în conturile deschise pe numele: Dobranici Ioan-Eduard la Raiffeisen Bank, lei – RO65 RZBR 0000 0600 0978 9627; euro – RO88 RZBR 0000 0600 2320 1500. De asemenea, vã rog, în mãsura în care se poate, sã trimiteti acest mesaj si prietenilor pe care îi aveti. Vã multumesc pentru atentia acordatã si vã doresc un an bun si multã sãnãtate”, au transmis pãrintii Evei-Maria.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here