Vasluieni, s-a stabilit când vom scãpa de mãsti

ANUNT… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a declarat cã se va lua în calcul eliminarea obligativitãtii purtãrii mãstilor atunci când transmiterea comunitarã a noului coronavirus va fi “aproape inexistentã” si când nu vor mai exista focare.

“Deocamdatã avem obligatorii mãstile în spatiile închise, în transportul în comun si la locurile de muncã, cu câteva exceptii. În momentul în care la nivel national vom avea o transmitere comunitarã aproape inexistentã sau subliminalã, când nu vom mai avea focare în unitãti spitalicesti, în unitãtile de îngrijire pentru bãtrâni, atunci ne gândim sã nu mai fie obligatorii mãstile. Pânã atunci, este o minimã mãsurã de preventie. Gânditi-vã cã principala cauzã sau principalul fel de transmitere este cel aerogen, încã se mentine. Cât timp suntem apropiati în spatiile închise, ne gândim sã rãmânã aceste mãsti’, a spus Nelu Tãtaru. Potrivit ministrului, orizontul de timp privind eliminarea obligativitãtii mãstilor va fi dat de evolutia numãrului de cazuri noi si al celor din sectiile de terapie intensivã. “Orizontul de timp ni-l va da evolutia, numãrul de cazuri noi, numãrul de cazuri din terapie intensivã, numãrul de cazuri care se adreseazã unitãtilor de primiri urgente. În mãsura în care aceste cazuri vor scãdea si vom vedea cã vor rãmâne cazuri noi într-o comunitate care poate fi izolatã sau în anumite focare, cum sunt spitalele sau cum sunt cãminele de bãtrâni, atunci putem sã ne gândim si la eliminarea acestor mãsti’, a mai spus Ministrul Sãnãtãtii.

238 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Numãrul de pacienti noi infectati cu coronavirus a crescut din nou peste pragul de 200 de persoane, dupã ce în ultimele douã sãptãmâni se mentinuse pe un trend de stagnare la circa 150 de cazuri noi pe zi. Autoritãtile atrag atentia asupra importantei mãsurilor de protectie în conditiile în care în ultimele 24 de ore numãrul de cazuri a ajuns la 238. “Având în vedere numãrul de cazuri nou confirmate, care se situeazã peste media ultimei sãptãmâni, atragem atentia asupra respectãrii cu rigurozitate a normelor de conduitã sanitarã si de prevenire a rãspândirii noului coronavirus, cu precãdere a celor referitoare la purtarea mãstii în spatii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventã a mâinilor si pãstrarea distantei fatã de alte persoane”. Potrivit autoritãtilor, în România sunt 19.907 persoane confirmate cu noul virus.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ