29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Vasluienii care au apartamente date în chirie fără forme legale, răsuflă ușurați, pentru moment

VERIFICĂRI… Autoritățile au anunțat că se vor face controale doar în județele cuprinse într-un program pilot, pentru moment, Brașov și Constanța.

CONTROALE… Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a făcut publică lista cu județele pilot, unde vor fi demarate primele controale la persoanele care obțin venituri din diferite activități, precum închiriatul imobilelor. Șeful ANAF a mai transmis că profesorii care dau meditații trebuie să-și înființeze PFA pentru a intra în legalitate.

Lucian Heiuș a declarat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditații elevilor. „Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcție, dar toți știm că este un fenomen care se practică de mulți ani cu aceste meditații și care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, niște venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să își înființeze un PFA”, a arătat Heiuș. Șeful ANAF a vorbit și de proiecte-pilot pentru persoane care obțin venituri din diferite activități. „Avem un proiect-pilot pentru județele Brașov și Constanța, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să își declare care sunt obligațiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obțin venituri din acele saloane de înfrumusețare. Aici este pilot Bucureștiul și Ilfovul. Să vedem care este efectul”, a declarat Heiuș.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. si daca rominica noastra nu are locuri de munca si …. pleci… cineva trebuie sa aiba grija de apartament… intretinere plata cheltuieli etc…. ( CHIAR DE NU CONSUMI PLATESTI ABONAMENTUL LA CURENT, APA GAZE ETC ) si atunci ……
  cica profii fac meditatii .. si se imbogatesc ….. Tot aia cu bani duc copii la profi sa i pregateasca …. si daca ai un cumatru profesor, o ruda o o o i i c ceri bani … miramas,,,
  E chestie legislativa ––- propuneti infiintare de centre de pregatire suplimentara … meditatii .. si gata si pe care i prindeti futetii ….

  • Orice suma incasata trebuie impozitata.
   Atunci sa nu mai plateasca nimeni taxe.
   Adica nu se poate, unii destepti si altii prosti.

 2. Sunt curios cum o sa demonstreze ANAF ca unii au apartamente date in chirie fara forme legale? Sau cum o sa-i faca pe profesori sa declare banii luati pe meditatii, in conditiile in care ii obliga sa-si faca PFA si sa se doteze cu casa de marcat? Actiuni de imagine si atat. Se fac ca muncesc la strans bani pentru buget, dar de marii evazionisti nu se ating, ca deh sponsorizeaza partidul. O sa deie niste amenzi in stanga si dreapta, o sa zica pe toate posturile ce nenorociti sunt unii care dau meditatii, isi inchiriaza apartamentele sau au saloane de coafura in apartament si dupa aia liniste. Faptul ca amenzile date o sa fie anulate pe banda rulanta de instante din lipsa de probe nu mai conteaza, ca doar nu platesc din banii lor despagubirile. Tot pulimea plateste.

  • Problema e ca daca lu ANAF i se pare ca il inchiriezi si scoti bani de acolo, iti baga sumele de plata. Apoi tu tre sa dovedesti ca de fapt e o greseala. Instanta, procese… asa ca ar fi mai simplu sa fii corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here