spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
26-mai-2024

Vasluienii care donează sânge ar putea fi scutiți de la plata impozitelor

- Advertisement -
FACILITĂȚI… Valoarea tichetelor de masă a crescut considerabil, iar acum, cine donează sânge va beneficia și de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri.

SPRIJIN… Vasluienii care donează sânge vor beneficia de o nouă facilitate. După ce, la începutul anului, valoarea tichetelor de masă a crescut considerabil, acum cine donează sânge va beneficia și de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri. Cu o singură condiție: să meargă la centrul de donare de cel puțin trei ori pe an.

Proiectul care a fost deja adoptat de Camera Deputaților și promulgat de președintele Klaus Iohannis permite consiliilor locale să acorde reduceri procentuale la plata taxelor și impozitelor pentru o singură clădire și teren.
La o zi după ce actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial, grupul consilierilor PSD Vaslui, prin vocea lui Alexandru Barbu, a anunțat că a și depus un proiect de hotărâre, astfel încât vasluienii care donează sânge să beneficieze și ei de această facilitate. “Cu toate eforturile autorităților centrale care au majorat, de la începutul acestui an, valoarea tichetelor de masă pe care un donator de sânge le primește, de la 68 la 280 lei, nevoia de sânge din unitățile spitalicești rămâne una constantă! Iar acest lucru îl putem afla, pe pielea noastră, atunci când un apropiat de-al nostru are nevoie urgentă de transfuzie! Pentru a stimula donarea de sânge în rândul vasluienilor, Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui a depus astăzi (n.r. joi) un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede scutirea de la plata impozitelor locale pentru clădirile și terenurile situate la adresa de domiciliu pentru cetățenii care donează sânge de cel puțin trei ori într-un an! De prevederile acestei hotărâri vor beneficia contribuabilii ale căror impozite însumate nu depășesc 3000 de lei, pentru clădirile și terenurile luate în considerare! De ce nu am venit mai devreme cu această inițiativă? Deoarece de abia ieri, 3 aprilie 2024, a fost publicat în Monitorul Oficial al României actul normativ care amendează Codul fiscal și care permite consiliilor locale să ofere astfel de facilități fiscale”, a declarat consilierul Alexandru Barbu. Pentru ca proiectul să devină lege, acesta mai trebuie adoptat de Consiliul Local Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.