spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Vasluienii care vizitează pacienții trebuie să aibă o atitudine „reverențioasă” față de toate categoriile de personal

- Advertisement -
REGULI… Spitalul Județean Vaslui a publicat regulamentul pentru vizitatorii pacienților în stare critică: pe durata vizitei, care nu va fi mai lungă de 15 minute, rudele vor fi însoțite de un cadru medical care „le vor asigura sprijinul emoțional”.

REGULI… După ce Ministerul Sănătății a permis, la începutul acestei luni, ca pacienții infectați cu COVID-19 să poată fi vizitați de rude, spitalele din țară au publicat, pe site-urile proprii, regulamentul pe care aparținătorii trebuie să îl respecte din moment ce intră pe poarta unității sanitare. La Spitalul Județean de Urgență Vaslui, rudele pacienților în stare critică vor trebui să aibă o atitudine reverențioasă față de toate categoriile de personal, iar pe durata vizitei, care nu va fi mai lungă de 15 minute, vor fi însoțite de un cadru medical care „le vor asigura sprijinul emoțional”.

Conform documentului publicat pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, vizitele se vor putea face zilnic, dar doar în intervalul 15:00-16:00. Iată ce prevede tot regulamentul unității sanitare: „1. În situația în care pacientul nu poate comunica cu familia virtual datorită stării de sănătate critice/severe se acceptă vizita unui singur membru al familiei în secție/compartimentul unde este spitalizat; 2. Familia, printr-un singur reprezentant, va lua legătura cu medicul curant pentru a primi acordul de vizitare a pacientului, cât și informații asupra stării de sănătate și a datei programării; 3. După acordul medicului curant, va completa o cerere către managerul spitalului, în ziua în care are programarea; 4. În ziua programării vizitei, aparținătorul se va supune triajului epidemiologic la intrarea în spital; 5. Durata vizitei nu va fi mai mare de 15 minute, o singură persoană și o singură dată; 6. În timpul vizitei va avea echipament corespunzător: în zona contaminată -botoșei, bonetă, halat chirurgical ranforsat, masc,a FP2, vizieră/ochelari, igiena mâinilor cu dezinfectant. În alte secții/compartimente – igiena mâinilor cu dezinfectant, halat de unică folosință, mască chirurgicală; 7. Echiparea și dezechiparea se va face sub stricta supraveghere de către un cadru medico-auxiliar din secție, cu îndepărtarea îmbrăcămintei exterioare (haină, jachetă) și a bijuteriilor de pe mână; 8. Toate obiectele personale, chei, poșete, telefoane mobilevor rămâne în afara zonei contaminate; 9. Copiii sub 16 ani nu pot fi admiși la vizită; 10. Aparținătorul, pe parcursul vizitei nu va avea contact cu aparatura, mobilierul,tegumentele pacientului; 11. Vizitatorul va fi informat în ceea ce privește impactul emoțional cu privire la suferința pacienților internați în secție cât și asupra posibilității de contaminare în cazul nerespectării regulamentului pus la dispoziție; 12. Vizitatorul va obține informații cu privire la starea de sănătate a pacientului înainte de intrare în zona contaminată; 13. Vizitele vor avea loc zilnic, numai în intervalul orar 15:00-16:00 și nu se pot face mai mult de trei vizite/zi, în ordinea programărilor, în toate secțiile și compartimentele clinice unde există solicitări; 14. În cursul vizitei, aparținătorul va avea o atitudine reverențioasă față de toate categoriile de personal; 15. Pe toată durata vizitei, aparținătorul va fi însoțit de un cadru medical care îi asigură sprijin emoțional și la dezechipare, pentru a reduce riscurile de contaminare; 16. În situația în care pacientul se găsește în stare terminală, aparținătorul poate primi informații cu privire la protocolul de deces.”

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.