11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

Vasluienii critică proiectul “Capitala tineretului”: “nu avem un non-stop deschis, terasele se închid la ora 22 și noi vrem capitală de tineret?“

DEZBATERE… Reprezentanţii Primăriei Vaslui au anunțat, zilele trecute, că  municipiul Vaslui va candida pentru titlul „Capitala Tineretului” în anul 2024, însă vestea nu a avut impactul pe care autoritățile locale și l-au dorit. În mediul online, criticile curg gârlă la adresa inițiatorilor acestui proiect, care nu par a fi suficient de ancorați în realitatea acestui oraș în care tinerii, odată plecați la studii la Iași, București, sau Cluj-Napoca, foarte greu se mai întorc acasă. Cei care totuși se întorc constată, cu tristețe, că autoritățile locale nu doar că nu fac nimic pentru ei, dar îi și marginalizează,  trimițându-i să-și petreacă timpul liber prin parcările de la Moara Grecilor sau Kaufland. În perioada pandemiei, Primăria Vaslui a profitat de faptul că adolescenții nu prea au mai ieșit din case și a distrus cel mai reprezentativ parc al tinerilor din oraș, Corpul B din Secu. Pentru a mai drege busuiocul, autoritățile locale au organizat, anul acesta, de Ziua Tineretului, un concert cu invitați de top, căruia i-a fost alocat un buget consistent. Tinerii din Vaslui spun însă că nu au nevoie de concerte costisitoare și proiecte pompoase, care să le aducă tot felul de titluri pe hârtie, ci de autorități care să se adapteze la nevoile lor.

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei Vaslui au anunțat că sprijină tinerii din municipiu pentru participarea în competiţia naţională „Capitala Tineretului”. “În premieră pentru tinerii din Vaslui, există iniţiativa prin care se doreşte obţinerea titlului ‘Vaslui – Capitală a Tineretului din România’ pentru anul 2024. A fost lansat proiectul #întinerEŞTIcu care dorim să participăm la această competiţie. Proiectul ‘Vaslui – Capitala Tineretului din România’, oraş candidat pentru anul 2024 are un start reuşit. Echipa de tineri care lucrează la proiect deţine resursele necesare pentru a ajunge cu activitatea la final. Suntem alături de ei şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru depunerea aplicaţiei şi pentru desfăşurarea activităţilor în anul 2024, dacă evaluarea ne va indica pe noi câştigători”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui.

“Capitala tineretului cu cele mai multe cluburi de pensionari”

 Așa cum era de așteptat, în municipiul în care toate terasele se închid la ora 22, iar tinerii sunt trimiși să socializeze prin parcările de la marginea orașului, demersul Primăriei Vaslui și al inițiatorilor acestui proiect a fost aspru taxat chiar de cei care ar trebui să fie beneficiarii lui. Unii au spus că această susținere a autorităților locale are doar miză electorală, în timp ce alții au atras atenția că în Vaslui nu mai este tineret. “Capitala tineretului? Păi în Vaslui e mai jale ca pe timpul lui nea Nicu, abia abia mișcă 1-2 cluburi și după ora 19 zici că ești în Coreea de Nord. Bună gluma asta, dar mai credibilă este capitala pensionarilor sau capitala gropilor și prafului”, a scris Iulian pe rețelele de socializare. “Capitala tineretului cu cele mai multe cluburi de pensionari”, a scris  Elena într-un alt comentariu. “Noi nu avem un non-stop deschis în oraș, terasele se închid la ora 22 00 și noi vrem capitală de tineret?”, s-a întrebat și Radu. “Atât timp cât la conducere e cineva care nu promovează nicio activitate de tineret, plătește concerte în centru și evită orice implicare în activitățile tinerilor, dar ar fi în stare să pună pavele și în casele oamenilor, așa vom rămâne mult timp”, a adaugat și Mircea la postarea cu “Vaslui-Capitala Tineretului”.

 Au dreptate cei care critică acest demers sau municipiul Vaslui merită titlul de capitală a tineretului? Ziarul Vremea Nouă vă invită să răspundeți la această întrebare la rubrica comentarii!   

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Comentează multi moșnegi trecuți și expirați care se gândesc doar la ce mănâncă a 2 a zi și de unde cumpără roșii mai ieftine,când mai vine poștașul
  De asta o să înceapă să vă urască tinerii pentru că prea sunteți impotriva lor ,nu totul se rezuma la.alcool și țigări.Intelegem că pe.timpul comunismului nu va era ușor,de ce vreți să ne faceți și noi viața asemănătoare cu ce ați trăit voi ?
  Să învățăm pentru ce ? Pentru salarii de 1600 de lei pe lună ?
  Hai sictir la toți boșorogii și babelor care își pierd timpul pe internet la o vârstă în care ar trebui să facă alte lucruri mai productive. ZâT!

 2. Dar de învățat, tineretul a auzit? De o biblioteca, de acțiuni voluntare de curățenie a orașului, de ajutorare a bătrânilor nevoiași, de activități extrascolare educative, orice altceva decât plimbatul „cazanelor” de 500 Euro, poluante pana la lacrimi, statul prin parcări cu bautură-n bot, înjurând, scuipând, urlând, turnând motoare etc. De, e greu…. Non stop???? Da’ ce? Rămâneți fără țigări și bautură? Stau bătrânii în parc și va ocupa locurile? Pai de aici pleacă totul. Sunteți analfabeți funcționali 90% și de aia nici nu puteți avea respect. Nici pe părinții voștri nu-i respectați. Dacă va taie sursa de bani, devin „urâți și rai”… Evit cuvântul. Va ciomagiti între voi, doar baruri și cluburi visați… Ca nu va duceți la Iași la teatru sau film ori la un muzeu ori în Gradina botanica.. Tot la crâșme… Bai Primare, care ești, fă-le non-stopuri și da drumu’ la etnobotanice…. Asta e cultura lor…. Și împușcă bătrânii. Dai dreaku de boșorogi. Ocupa parcul degeaba.

 3. Hmm.Unde se mai pot distra tineretul care va avea intenția sa vina?Ca la noi…la nimenea.Iesiti în oraș sa vedeți tristul adevăr!!În 20 de ani,acest oraș va deveni istorie,doar dacă nu cumva se va popula cu popoare migratoare.Unde sunt tinerii noștri?Când vine weekendul,toți se urca în mașini și pleacă din oraș spre Iași sau alte orașe mai mari unde au condiții de distracție.Doamne ce gluma proasta!!Ne facem de tot rasul când vor vedea tinerii detaimai bazarul.Personal mi-e imposibil sa le spun la copii mei sa invite copii din alte orașe sau din străinătate!!Cu ce o sa-i întâmpinam?Cu teatrul de vara și parcul Copou care este populat la refuz de cei mai în vârstă?.Rusine

  • Da ‘ de locurile de joaca pt copii ce ziceți….? Singurul parc din Vaslui pt copii e in Copou si ăla are cel putin 17 ani vechime…E putred si vai de el…
   In rest in tot orașul pe unde au mai fost asemenea amenajări, primarul le.a facut parcări …
   De Ștrand sau piscina terenuri pt activități sportive nici nu poate fi vorba in Vaslui…..ca de tineretul vagabond tre să stea în bănci la școală cu mâinile la spate…sa nu măraie vreo unul, ca imediat este etichetat ca incult ,drogat sau mai știu cum ..

   Pe cale de consecință va rugam să vă mai abtineti de la injurii si aberații de tot felul la adresa tineretului….Pt fie ca va convine sau nu EI AU DREPTATE….Vasluiul e un oraș pt bătrâni ,unde fanfara si plantatul de panselute e singura ocupație a primăriei!!!

 4. La cat de educati sunt multi tineri din Vaslui si pe langa ei vin mii din comunele apropiate, nu cred ca putem deveni Capitala Tineretului , mai degraba Capitala Tineretului Needucat. Cand vor invata sa pastreze ceea ce au construit bunicii si parintii lor si sa mai faca si ei ceva bun pe langa ce au facut ceilalti atunci cred ca vom putea sa concuram cu alte orase la acest titlu. Le dau dreptate si lor ca nu au unde sa se distreze, vad copii cu trotinete si biciclete printre oameni prin oras si nu au decat un parculet mic facut la Bazar. Poate in locul bazarului Primaria va face ceva pentru tineri, locul fiind mai retras si nu ar deranja multa lume.

 5. Sper că cei care au comentat sa nu fie aceeași stuchitori de semințe din parcarea de la Protecția copilului sau Kaufland!
  Concret: ce ar vrea să facă autoritățile pentru ei?
  Noi, Vasluieni, suntem campioni naționali la aruncat cu rahat! Când e vorba de fapte concrete, ne ascundem in spatele tastaturii!

 6. Putem totuși candida la „parcarea tineretului”, nu? Iar parcul tineretului, de la teatrul de vară, ar trebui redenumit „Ion Iliescu – nemuritorul” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here