Vasluienii evită să se vaccineze cu AstraZeneca și fac cozi la centrele care au vaccinul de la Pfizer

DIFERENȚE… Scandalurile în care a fost implicat vaccinul de la AstraZeneca nu au rămas fără urmări în județul Vaslui. Centrul “Bucuria” din Vaslui,  singurul unde se administrează vaccinul de la AstraZeneca avea, vineri dimineață, 763 de locuri disponibile pentru cei are vor să se imunizeze împotriva COVID-19, în timp ce la centrele de vaccinare unde se administrează Pfizer sunt și 2000 de persoane înscrise pe listele de așteptare. 

Județul Vaslui are șapte centre de vaccinare, trei în municipiul reședință, trei în Bârlad și unul în Huși. Dintre cele șapte, doar la Centrul de Zi “Bucuria” din Vaslui se administrează serul de la AstraZeneca. După scandalul izbucnit la nivel european în privința reacțiilor adverse ale vaccinului COVID-19 produs de compania anglo-suedeză, românii au evitat să se mai imunizeze cu acest tip de vaccin, iar vasluienii nu fac notă discordantă. Vineri dimineață, potrivit informațiilor publicate pe platforma națională de vaccinare, la Centrul “Bucuria” din Vaslui erau 763 de locuri disponibile, în timp ce la celălalte centre, unde se administrează vaccinul de la Pfizer, locurile au fost rezervate până aproape de sfârșitul lunii. La Clubul Pensionarilor din Vaslui, spre exemplu, sunt 2174 de persoane trecute pe lista de așteptare, în timp ce la Policlinică lista de așteptare cuprinde 1789 persoane. La Bârlad, la Regimentul 52 Artilerie Mixta “General Alexandru Tell” sunt înscrise pe listele de așteptare 688 de persoane, la Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir Bârlad 1322 de persoane, iar la Centrul de la Sala de SPort a Școlii “Episcop Iacov Antonovici” 2143 de persoane. Cozi la vaccinul Pfizer sunt și la Huși, unde sunt programate pe lista de așteptare nu mai puțin de 1228 de persoane.

Adresabilitatea populației pentru vaccinul AstraZeneca a scăzut în toată țara   

Faptul că românii început să evite vaccinul AstraZeneca, a fost constatat și de președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, care a ținut să sublinieze că toate vaccinurile de la noi sunt, în egală măsură, la fel de sigure. “Ceea ce într-adevăr am observat este o scădere a adresabilității persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca și cred că aici este foarte important să continuăm partea de comunicare (…). Important este, în final, ca fiecare om să aibă acces la suficiente informații astfel încât să decidă ceea ce dorește să facă și tipul de vaccin pe care își dorește să îl folosească. Este important să înțelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână. Toate vaccinurile pe care astăzi le avem în România sunt vaccinuri care au fost autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului, vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
7 COMENTARII

  1. Păi mărletele vasluian a ajuns mare specialist in vaccinuri . La centrele de vaccinare se dă mici şi bere mocca ! de care vreţi la 2 L 2,5 L timisoreana ,bergenbier ?

  2. In Anglia sunt pana acum 326 de morti de la Astra Zeneca si 259 de la pfizer , pe site-ul oficial al guvernului GOV UK adverse effects. Cine isi face injectia experimentala cu mRNA sa isi aranjeze si loc de veci.

  3. Oare de ce? O fi fiindca la 2 milioane si jumatate de doze de vaccin Pfizer administrate avem cam acelasi numar de reactii adverse ca la 365.000 de doze de vaccin AstraZeneca? Hmmm…..

LĂSAȚI UN MESAJ