Vasluienii fãrã permis de conducere, “bombe” pe drumurile din judet

INCONSTIENTI… În ultima sãptãmânã, politistii vasluieni au efectuat mai multe controale pe drumurile publice ale judetului Vaslui, cu scopul de a preveni încãlcãrile prevederilor legale în vigoare. Verificãrile au scos la ivealã un fapt deosebit de grav: vasluienii se urcã la volan sau pe motociclete fãrã a detine un permis de conducere. Aceste persoane sunt adevãrate bombe pe strãzi, care ar putea costa vieti nevinovate.

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza localitãtii Lipovãt, au oprit în trafic, pentru control, pe drumul judetean DJ 245A, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 28 de ani, din municipiul Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul nu detinea permis de conduce pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat un permis de conducere cu suspiciuni de contrafacere, precizând cã este emis de autoritãtile din Marea Britanie. În cauzã a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 335 din Codul Penal, “fals material în înscrisuri oficiale” faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 320 din Codul Penal si “uz de fals”, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 323 din Codul Penal. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii rutieri, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului.

Moped de Vrancea, condus fãrã permis la Oltenesti

În ziua de 31 mai, ora 15:15, politistii din cadrul Politiei Municipiului Husi – Sectia 4 Politie Ruralã Husi, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza comunei Oltenesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped înregistrat în judetul Vrancea, condus de un bãrbat de 23 de ani, din Curteni, comuna Oltenesti. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 335 din Codul Penal.

Permis suspendat la Fãlciu

În ziua de 1 iunie a.c., ora 19:50, politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni – Sectia 5 Politie Ruralã Murgeni, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe un drum public de pe raza localitãtii Fãlciu, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de un bãrbat de 75 de ani, din aceeasi localitate. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul avea dreptul de a conduce suspendat. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 335 din Codul Penal.

Motociclu radiat din circulatie, condus pe strãzile din Vaslui de un tânãr fãrã permis

În noaptea de 4 iunie, ora 00:15, politistii din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui, au oprit din trafic pentru control un motociclu fãrã numãr de înmatriculare, condus de un bãrbat de 19 ani, din aceeasi localitate. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si cã vehiculul este radiat din circulatie. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si “conducerea unui vehicul neînmatriculat”, fapte prevãzute si pedepsite de art. 335, alin. 1 si art. 334, alin. 1 din Codul Penal. “Politistii vasluieni vor actiona în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplinã în rândul participantilor la trafic si prevenirii producerii accidentelor rutiere” a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ