spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Vasluienii, în marsul unionist de la Chisinãu (video)

- Advertisement -

UNIRE…Câteva zeci de vasluieni au participat, la Chisinãu, la manifestãrile dedicate aniversãrii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Printre acestia s-au numãrat si Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, împreunã cu Adrian Solomon si Irinel Stativã, deputati de Vaslui. Cei trei au participat la constituirea Statutului Tãrii 2, forul reprezentativ al unionistilor din Republica Moldova. “O actiune de imagine si atât. Ei nu au nimic în comun cu unirea. L-am rugat pe presedintele Consiliului Judetean sã ne ajute cu un autobuz, pentru a merge cât mai multi la Chisinãu. Ne-a mintit si ne-a dus cu zãhãrelul pânã nu a mai dat nimic. În loc de 30, puteam fi 100-150”, ne-au declarat vasluienii prezenti, în weekend, la Chisinãu. În total, aproximativ 50.000 de persoane au participat duminicã la cel mai amplu mars unionist din capitala Republicii Moldova.

Unirea Republicii Moldova cu România devine un obiectiv din ce în ce mai dezirabil pe ambele maluri ale Prutului. Acest lucru s-a vãzut la sfârsitul sãptãmânii trecute, când zeci de mii de oameni au participat la Marsul Unirii. Manifestatia a pornit din fata Teatrului de Operã si Balet din Chisinãu. Participantii, care au venit din toate raioanele Republicii Moldova, dar si din foarte multe judete ale României, au format în scuarul Teatrului National de Operã si Balet “Maria Biesu” un tricolor din câteva zeci de mii de baloane. Manifestantii au pornit în mars spre Gara Feroviarã, scandând “România n-a avut granitã la Prut”, “Unire”, „Trãiascã, trãiascã, trãiascã si-nfloreascã, Moldova, Ardealul si Tara Româneascã”, “România mare în vechile hotare”. Participantii la mars au salutat constituirea Sfatului Tãrii 2, forul reprezentantiv al unionistilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificãrii pânã în 2018. “Prin intermediul marsurilor am reusit sã readucem în atentia opiniei publice subiectul Reîntregirii si vom continua sã iesim în stradã pânã ne vom regãsi în interiorul acelorasi granite, frate cu frate. Concomitent cu manifestatiile stradale vom trece la realizarea etapelor Foii de parcurs a Reunificãrii”, a declarat Anatol Ursu, presedintele Miscãrii Civice Tinerii Moldovei.

Vasluienii luptã pentru unire

Aproximativ 50.000 de români unionisti au participat duminicã la marsul din capitala Republicii Moldova, printre care si aproape 30 de vasluieni. “Delegatia Vasluiului prezentã la marsul de la Chisinãu a numãrat aproximativ 30 de persoane si a avut în componentã profesori, doctori, studenti, oameni de afaceri. Am militat pentru reîntregirea neamului românesc, un ideal pe care noi îl vedem realizabil pânã, cel târziu, în anul 2018” ne-a declarat Paul Munteanu, reprezentantul Actiunii 2012 în judetul Vaslui.

“Cei din conducerea judetului pozeazã în unionisti, dar de fapt ei au alte interese”

Printre vasluienii prezenti duminicã la Chisinãu s-au aflat si Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Adrian Solomon si Stativã Irinel, deputati de Vaslui. Cei trei au participat la constituirea Statutului Tãrii 2, forul reprezentativ al unionistilor din Republica Moldova. “O actiune de imagine si atât, ei nu au nimic în legãturã cu unirea”, spune Paul Munteanu. “Ne bucurã când vedem cã din spate vin generatiile tinere, pentru care patriotismul reprezintã un sentiment sfânt, dar în acelasi timp ne întristeazã nepãsarea autoritãtilor locale, si aici mã refer la cei care conduc acest judet, pentru care patriotismul e ca un papion care dimineata se pune la gât si seara se dã jos. L-am rugat pe presedintele Consiliului Judetean sã ne ajute cu un autobuz, pentru a merge cât mai multi la Chisinãu, n-a fãcut-o. În loc de 30, puteam fi 100-150. Pozeazã în unionisti, dar ei au alte interese. Judetul Mehedinti are alocate fonduri speciale pentru tabere destinate copiilor din Republica Moldova. Când am fost si i-am propus domnului Buzatu sã urmãm si noi exemplul celor din Mehedinti, a zis cã nu are unde, cã Poiana Cãprioarei e dezafectatã. Când au venit tinerii ãia din Moldova, pe jos de la Chisinãu pânã la Iasi, iar apoi cu trenul pânã la Bucuresti, oficialitãtile judetelor traversate de trenul respectiv i-au întâmpinat cu flori, cu o vorbã bunã, cu încurajãri. La Tecuci, la Focsani, la Ploiesti, Urziceni peste tot au fost asteptati cu cãldurã. La Vaslui nu i-a bãgat nimeni în seamã”, a mai declarat Paul Munteanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.