Vasluienii, îndemnați să participe la festivitățile programate pentru tripla sărbătoare de 9 Mai

SĂRBĂTOARE… 9 Mai este Ziua Independenței de Stat a României, dar este marcată și ca Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, precum și Ziua Uniunii Europene.

EVENIMENT… Tripla semnificație a zilei de 9 Mai (n.r. Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial si Ziua Uniunii Europene) va fi celebrată duminică printr-o festivitate ce va avea loc la Monumentul Independenței din Vaslui. Evenimentul va începe la ora 12:00, cu intonarea Imnului National al României, iar apoi, un sobor de preoți, condus de părintele protopop Adrian Chirvase, va oficia serviciul religios dedicat celor care și-au jertfit viata pentru independența României. Reprezentanții autorităților locale vor susține alocuțiuni și vor depune de coroane de flori.

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, i-a îndemnat pe vasluieni să participe la festivitățile programate pentru duminică. „Data de 9 mai 2021 ne oferă ocazia de a onora, la fel ca înainte, tripla semnificație a acestei zile: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei. În 1877, la data de 9 mai, România a reușit să arate întregii Europe că are puterea alegerii propriului destin și că niciun sacrificiu nu e prea mare pentru obținerea mult visatei independențe statale. Sunt 144 de ani de la această piatră de hotar în istoria țării noastre, iar cuvintele lui Mihail Kogălniceanu – „Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare!” – rămân veșnic în memoria noastră. 68 de ani mai târziu, la 9 mai 1945, Coaliția Națiunilor Unite a reușit înfrângerea Germaniei naziste, constituind astfel un reper deosebit de important în crearea Europei de azi. Se împlinesc 76 de ani de la momentul în care sute de mii de ostași români și-au dat viața pentru această victorie, lăsând în urmă familiile înlăcrimate. Sacrificiul bravilor soldați nu trebuie niciodată să fie dat uitării! 1950 este anul în care, tot pe data de 9 mai, Robert Schuman propunea constituirea Uniunii Europene și începerea reconcilierii prin cooperarea economică dintre două vechi state rivale, Franța și Germania. Vă invităm, dragi vasluieni, să omagiem cum se cuvine eroii zilei de 9 Mai de-a lungul istoriei și să participați alături de noi la festivitățile care vor avea loc duminică, începând cu ora 11.50, la „Monumentul Independenței” din municipiul Vaslui (vis-a-vis de Judecătoria Vaslui). La mulți ani, Românie europeană și independentă!”, a transmis primarului Vasluiului.
2 COMENTARII

  1. Bă dezaxatule îndeamnă votanţii voştri să se vaccineze , băgaţi gratare langă centrele de imunizare din Vaslui daţi-le doi ,trei mici şi un pet de bere BURGER ( pipi de la fratii micula ).

  2. Nu mai este virusul SARS COV 2 prin Vaslui de ne permitem sa facem adumari mari de persoane, a trecut riscul lmbolnavirii ? Atunci politia sa nu mai amendeze persoanele care nu poarta masca si sa nu putem petrece timpul asa cum vrem noi cu multi prieteni la gratare,la nunti, fara numar limitat de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ