Vasluienii nu îsi mai declarã virozele si pneumoniile de frica coronavirusului

SE TRATEAZÃ ACASÃ… Institutul National de Sãnãtate Publicã, prin Directiile de Sãnãtate Publicã (DSP-uri) din fiecare judet, a început monitorizarea infectiilor respiratorii acute din acest sezon rece. Sãptãmâna trecutã, în judetul Vaslui, au fost înregistrate oficial 361 de cazuri de infectii virale ale cãilor respiratorii, potrivit DSP Vaslui, de aproape patru ori mai putine decât în aceeasi perioadã a anului trecut.  

Dintre acesti 361 de cazuri, doar 17 au avut nevoie de spitalizare. Cei mai afectati de rãcelile de sezon sunt copiii cu vârste între 5 si 14 ani, cinci dintre ei fiind si internati în unitãtile sanitare. În ceea ce priveste pneumoniile, tot sãptãmâna trecutã s-au înregistrat 54 de noi cazuri, cele mai multe, la persoane cu vârsta peste 65 de ani. 10 astfel de pacienti cu pneumonie au urmat tratamentul în spital, din cauza formelor mai severe de boalã. Anul trecut, la mijlocul lunii octombrie, judetul nostru se confrunta cu 1207 cazuri de infectii virale ale cãilor respiratorii si 205 cazuri de pneumonie. Pânã în prezent, în judetul Vaslui nu a fost confirmat niciun caz de gripã. Medicii recomandã evitarea aglomeratiilor, purtarea hainelor în functie de temperatura aerului, consumul de fructe si legume. Astfel, sistemul imunitar al organismului poate lupta mai eficient cu microbii. 

25.510 de doze de vaccin antigripal, repartizate în judetul Vaslui  

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, pânã în data de 19 octombrie, judetului Vaslui i-au fost repartizate 25.510 de doze de vaccin antigripal, fiind repartizate în trei transe. “Prima transã a vaccinului antigripal, în numãr de 9240 doze, a fost alocatã pentru medici, cadre sanitare medii si personal auxiliar, atât din spitale cât si din unitãtile sanitare ambulatorii, inclusiv salariati ai institutiilor de ocrotire (copii sau batrani) si ai unitãtilor de bolnavi cronici, care prin natura activitatii vin în contact respirator cu pacientii sau asistatii. Transa a II-a a vaccinului, reprezentând 2350 doze, au fost alocate pentru copii, gravide, medici, cadre sanitare medii si personal auxiliar, atât din spitale cât si din unitãtile sanitare ambulatorii, inclusiv salariati ai institutiilor de ocrotire (copii sau bãtrâni) si ai unitãtilor de bolnavi cronici, care prin natura activitãtii vin în contact respirator cu pacientii sau asistatii. A treia transã, de 13.920 doze este în curs de distribuire cãtre medicii de familie”, au declarat reprezentantii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ