31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Vasluienii sunt „arși” la buzunar pentru că dau foc vegetației uscate

Incendiu Delea

BUNI DE PLATĂ…Incendiile de vegetație, declanșate în tot județul, se lasă cu amenzi. Astfel, miercuri după-amiază, după ce Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit pe strada Delea din municipiul Vaslui pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la  vegetația uscată, la fața locului a ajuns și un echipaj al Poliției Locale Vaslui, care au amendat cu 700 de lei persoana care a dat foc la miriște.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, la sosirea pompierilor, incendiul se manifesta pe aproximativ 2500 metri pătrați vegetație uscată și exista pericolul de propagare la doi stâlpi de electricitate (stâlpi din lemn tratați cu creozot de cărbune) pe care erau ancorate cabluri electrice de joasă tensiune, precum și cablurile unui distribuitor TV din localitate. „Persoana care inițiase arderea suferise arsuri minore, însă nu a necesitat îngrijiri medicale. După aproximativ 20 minute, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 3000 metri pătrați vegetație uscată, fiind salvate bunurile aflate în pericol. Persoana care a inițiat arderea (A.M.) a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 700 lei.  Pe această cale, reamintim vasluienilor că la finalizarea oricărei intervenții se raportează și coordonatele GPS ale suprafețelor de teren afectate de arderile necontrolate ale vegetației uscate. Aceste coordonate sunt raportate către APIA Vaslui. De asemenea, către această instituție sunt raportate și suprafețele afectate”, a declarat reprezentantul ISU Vaslui.

La Rediu, amendă de 1500 lei, după ce au ars aproximativ 1500 de kg de hârtie și materiale plastice

Tot miercuri, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la  vegetația uscată din municipiul Vaslui, pe strada Nisipăriei, în cartierul Rediu. La fața locului a fost prezent și un echipaj al Poliției Locale Vaslui. „La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 4000 metri pătrați vegetație uscată și mărăciniș, existând pericolul de propagare la cinci locuințe și  o plantație de viță de vie. După aproximativ 30 minute, incendiul a fost lichidat, bunurile aflate în pericol fiind salvate.  Au ars aproximativ 4.500 metri pătrați vegetație uscată și circa 1,5 tone deșeuri din hârtie, materiale plastice și diverse textile. Persoana care a inițiat arderea (N.M., 36 ani) a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 1.500 lei”, a mai afirmat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Incendiu Rediu
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here