5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Vasluienii vor putea plăti online taxele către Consiliul Județean. Instituția intră în sistemul electronic de plăți

- Advertisement -
BANI… La Consiliul Județean se plătesc taxe precum cele de eliberare a certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construire sau a celor de desființare, de amenajare de tabere de corturi, de utilizare a drumurilor județene etc.

DIGITALIZARE… Consiliul Județean face un pas important: intră în Sistemul Național Electronic de Plată online și în sistemul Ghișeul.ro. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 25 octombrie, și va fi pusă în practică în perioada următoare. Astfel, cei care vor avea de plătit taxe către CJ nu vor mai fi nevoiți să meargă la caserie, ci le vor putea efectua online. La Consiliul Județean se plătesc taxe precum cele de eliberare a certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construire sau a celor de desființare, de amenajare de tabere de corturi, de utilizare a drumurilor județene etc. “Interesul major al Consiliului Județean Vaslui este acela de a digitaliza instituția și de a facilita accesul la serviciile de administrație publică. În strânsă legătură cu situația pandemică actuală, oferirea de alternative digitale în relația cu Consiliul Județean Vaslui este necesară. Pe parcursul anului 2020, Consiliul Județean Vaslui a încasat taxe, prin casierie, în sumă de 109.625 lei, iar în anul 2021 – suma de 113.560,52 lei. Costul estimat al comisioanelor pentru tranzacțiile cu card și online prin Ghiseul.ro îl aproximăm la 3000 lei”, se explică în Raportul anexat proiectului de hotărâre privind înregistrarea județului Vaslui în Sistemul Național Electronic de Plată online și în sistemul Ghișeul.ro.

Din 86 de comune vasluiene, doar 24 figurează în sistemul electronic de plăți, cea mai recentă înscriere aparținând comunei Laza. Anunțul a fost făcut de deputatul Mihai Botez la începutul acestei luni: “Cetățenii din comuna Laza vor putea să își plătească taxele în format on-line, dacă vor dori acest lucru. Înrolarea în sistemul electronic de plăți a comunei Laza s-a făcut în urma propunerii consilierului local USR Ionuț Valentin Pintilie, propunere semnată de toți membrii Consiliului Local Laza. Conform legii, până la finalul anului, toate primăriile vor trebui să asigure posibilitatea cetățenilor de a-și plăti taxele on-line. Acesta este un serviciu care se adaugă la posibilitatea de a plăti direct, la birourile de taxe și impozite, și nu înlocuiește această posibilitate. Înrolarea nu mai este opțională, iar plata on-line nu presupune taxe adiționale pentru cetățean. Deși numărul primăriilor înrolate a crescut față de anul trecut, ajungând la 24 de primării de municipii, orașe și comune, autoritățile locale vasluiene trebuie să facă eforturi să își îndeplinească obligația legală”, a explicat deputatul Mihai Botez.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.