Vasluiul are subprefecți noi, prefectul ținut, deocamdată, în standby

S-A STABILIT… Așa cum Vremea Nouă a anunțat încă de acum două săptămâni, echipa de subprefecți care va conduce județul în următorii ani va fi formată din Mircea Gologan și Daniel Onofrei, un tehnocrat susținut politic și un membru al Partidul Național Liberal. Aceștia au fost numiți în ședința de guvern de miercuri, alături de alți 73 de subprefecți din țară. Tot ieri, guvernul a numit și 36 de prefecți, nu și pe cel din județul Vaslui. Marcel Lăudatu, cel desemnat de partidul PLUS pentru funcția de prefect, va trebui să mai aștepte o scurtă perioadă, numirea sa fiind doar o chestiune de zile.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că au fost eliberați din funcție 103 prefecți și subprefecți și au fost numiți 36 de prefecți și 75 de subprefecți care vor depune joi jurământul. “Am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de suprefecți din 85. Mâine (joi – n.r.) după ora 13:30 vor depune jurământul aceștia și începând de mâine seară își vor prelua atribuțiile”, a spus premierul, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Victoria. El a precizat că acolo unde nu au fost numiți prefecți, subprefecții vor prelua atribuțiile acestora până la numire. Hotărârile de guvern privind eliberarea din funcție a prefecților din 37 de județe și municipiul București au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial. Printre prefecturile în care a bătut vântul schimbării a fost și cea a județului Vaslui, aici făcându-se schimbări doar la nivelul subprefecților. Astfel, Narcis Poiană și Dumitru Ciomaga, subprefecți până ieri, au fost înlocuiți din funcție cu Mircea Gologan și Daniel Onofrei, ambii de la Partidul Național Liberal.

Narcis Poiană: “închei acest mandat cu o conștiință curată”

Imediat după ce a aflat că a fost schimbat din funcție, Narcis Poiană a lăsat un mesaj emoționant pe pagina sa de facebook, pe care îl redăm în rândurile următoare: “Astăzi s-a încheiat o filă din activitatea mea profesională. Ca subprefect al județului Vaslui, încă de la început mi-am promis și cred că am reușit, ca întreaga activitate să o desfățor sub imperiul respectării legilor țării și a mai multor principii consacrate în Codul Administrativ. În Instituția Prefectului și în instituțiile publice cu care am colaborat, am reîntâlnit oameni de o calitate superioară, o echipă frumoasă ce va continua să-și îndeplinească atribuțiile cu profesionalism, indiferent de numele prefectului sau a subprefectului. În primul rând, transmit mulțumiri colegilor din Instituția Prefectului, pentru munca depusă mai ales în aceste timpuri tulburi. De asemenea, mulțumesc șefilor de deconcentrate, primarilor și secretarilor, colegilor din mass-media și nu în ultimul rând Guvernului României și domnului Marcel Gangu, secretar general al Partidului Mișcarea Populară pentru încrederea acordată. Închei acest mandat cu o conștiință curată și cu puterea de a privi în ochi fiecare cetățean al județului Vaslui. A fost o onoare să fiu alături de dumneavoastră! Vă mulțumesc și vă doresc ca Dumnezeu să vă aibă în pază mereu!”, a fost mesajul de despărțire al subprefectului Narcis Poiană.

Daniel Onofrei: “nu voi face confuzie în ceea ce privește sarcina pe care o voi avea”

Cel care îi va lua locul lui Narcis Poiană va fi Daniel Onofrei, economist la bază, care din 1990 până în 2017 a lucrat la Romtelecom. În perioada 2011-2017, acesta a muncit în paralel, atât în telecomunicații cât și la societățile proprii, în domeniul agricol. În vârstă de 53 de ani, Daniel Onofrei va face naveta de la Bârlad, formând împreună cu Mircea Gologan noua echipă de subprefecți. “Mă onorează încrederea și suportul domnului ministru Nelu Tătaru, precum și susținerea echipei PNL, organizația județeană. Sunt conștient că fac parte din echipa guvernului și că am fost numit politic. Niciodată nu am să fac confuzie în ceea ce privește sarcina pe care o voi avea și anume să pun în aplicare hotărârile Guvernului României” ne-a declarat Daniel Onofrei, unul dintre cei doi noi subprefecți a județului.

Marcel Lăudatu mai așteaptă puțin

Puțin surprinzător, printre cei 36 de prefecți numiți miercuri de Guvernul României nu s-a regăsit cel al județului Vaslui. Potrivit surselor noastre, întârzierea numirii lui Marcel Lăudatu în funcția de prefect al județului Vaslui ar putea avea două cauze: lipsa avizului din partea serviciilor secrete sau stufărișul birocratic. Deocamdată se merge pe a doua variantă, sursele noastre declarându-ne că e doar o chestiune de zile până când Marcel Lăudatu își va prelua noua funcție. Reamintim că la începutul lunii februarie, partidele din coaliția guvernamentală au negociat împărțirea posturilor de prefecți și subprefecți. Iată cum este distribuția la nivel național în ceea ce privește posturile de prefect: UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna – 5 prefecturi; USR -PLUS:  București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR) – 14 prefecturi; PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.
1 COMENTARIU

  1. “Mă onorează încrederea și suportul domnului ministru Nelu Tătaru, precum și susținerea echipei PNL, organizația județeană. Sunt conștient că fac parte din echipa guvernului și că am fost numit politic. Niciodată nu am să fac confuzie în ceea ce privește sarcina pe care o voi avea și anume să pun în aplicare hotărârile Guvernului României” – Tataru nu mai e ministru de ceva timp. De apreciat,totusi, ca-si recunoaste stapanul caruia ii va fi un vasal credincios, pana la moarte 🙂 ca un activist adevarat. Gura pacatosului adevar graieste…

LĂSAȚI UN MESAJ