7.9 C
Vaslui
17-oct.-2021

Vasluiul are un nou milionar. Fostul hotel Europa s-a vândut pe o sumă record!

TRANZACȚIE… Ionuț Sava (foto stânga), împreună cu asociatul său din Londra, Mihai Iordan, i-au băgat în buzunar lui Corneliu Mihalache (foto stânga) un milion de euro și a preluat de la acesta și o datorie de 300.000 de euro

AFACERE… Corneliu Mihalache a devenit milionar în euro. Acesta și-a vândut hotelul din centrul Vasluiului pe o sumă record. Fostul Hotel Europa a ajuns la doi antreprenori aproape necunoscuți din Vaslui. Unul dintre ei, Ionuț Sava, este cunoscut ca fiind tovarăș cu Tudorel Buzatu, fiul președintelui Consiliului Județean, și deja la nivel de bârfă se vorbește că tranzacția e una paravan, prin care șeful județului și-a adjudecat acest imobil. Ionuț Sava neagă vehement această informație și spune că s-a asociat cu cel mai cunoscut om de afaceri din diaspora londoneză, Mihai Iordan, deținătorul unei afaceri în Regatul Unit, și că împreună vor să transforme hotelul partidului, așa cum era cunoscut înainte de 1989, în locație de lux, de patru stele.

Tranzacție spectaculoasă la Vaslui. În plină criză provocată de Covid, un investitor a plătit o sumă impresionantă de 1,3 milioane de euro pentru a cumpăra hotelul Vaslui (Europa), care aparține familiei lui Corneliu Mihalache. Cunoscut ca fostul hotel al partidului, acesta este amplasat în centrul Vasluiului, în spatele Consiliului Județean. Acesta a fost preluat imediat după Revoluție de Corneliu Mihalache, cel care deține la Vaslui și compania Motor Group. Hotelul a trecut prin mai multe procese de renovare și,la un moment dat, era cotat ca un hotel cu cea mai luxoasă sală de evenimente din municipiu. Cumpărătorii sunt cvasi-necunoscuți la nivelul Vasluiului. Este vorba de cuplul Ionuț Sava și Mihai Iordan. Dacă cel de-al doilea este cunoscut de cei din diaspora londoneză ca fiind un om de afaceri care a reușit în Marea Britanie, Ionuț Sava este un tânăr antreprenor care este văzut mai tot timpul în anturajul lui Tudorel Buzatu. Acesta deține pe terenul familiei Buzatu o fermă de porci și o boxă de carne în Piața Traian, iar împreună cu un alt tânăr au investit și în sala de sport de la parterul Centrului de Afaceri din Vaslui și au preluat și terenurile sintetice de la Liceul „E. Racoviță”, dar și pe cel de lângă Bazar, al Clubului Sportiv „Viitorul” Vaslui. Tranzacția pare și mai spectaculoasă mai ales că cei doi au decis să transforme hotelul din temelii și să-l transforme într-unul de patru stele.

Vasluiul va avea primul hotel de patru stele

Dacă cei doi investitori nu se vor împiedica, hotelul Vaslui va deveni unul de patru stele. „Am contactat deja o echipă de arhitecți și ingineri structuriști fiindcă ne dorim ca acest hotel să fie unul de patru stele. De exemplu, la subsol vom face o sală de conferințe, camerele le vom moderniza total. Din patru camere vom face trei, care să respecte standardele în vigoare. Deocamdată, până se termină de făcut proiectele, hotelul va fi deschis publicului. Am făcut o igienizare serioasă și deja avem multe evenimente pe care le vom organiza”, a declarat Ionuț Sava, unul dintre cei doi acționari. Acesta a mai spus că, atunci când se vor începe renovările, hotelul va fi închis și că se va lucra la foc automat. Aceștia se bazează pe absorbția unor fonduri europene. „Noi ne-am gândit să absorbim fonduri europene și deja am găsit o axă de finanțare pentru acest lucru. Chiar dacă partea de cofinanțare este mare, de circa 30% din valoarea investiției, nu ne sperie”, a mai spus acesta.

Are vreo legătură în această tranzacție familia Buzatu?

Corneliu Mihalache

ÎNTREBARE… Corneliu Mihalache a intrat în rândul milionarilor în euro din Vaslui. Tranzacția a fost una anevoiasă, fiindcă hotelul era gaj la o bancă pentru un credit de unde mai erau de rambursat cam 300.000 de euro. Practic, familia Mihalache a negociat cu cei doi suma care le-a rămas lor, adică 1.000.000 de euro, restul de 300.000 de euro au fost preluați ca datorie la bancă de cei doi noi investitori. „Nu pot să vă spun cât am dat pe hotel. Nu e corect. Eu mai am un partener, pe domnul Mihai Iordan, un antreprenor de succes din Londra unde are deschisă o făbricuță de preparate din carne și un depozit alimentar de unde se aprovizionează 100 de magazine. Vă dați seama că este un antreprenor destul de important din diaspora noastră. Acesta a venit cu ideea să cumpărăm hotelul. El dorește să se întoarcă acasă și a făcut această investiție. Noi suntem acționari 50% unul, 50% celălalt și nu pot să vă dau detalii. Ce pot să vă spun este că împreună vom continua investițiile aici, ne dorim să accesăm un fond european, unde să punem și noi partea noastră de cofinanțare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să transformăm hotelul din unul muncitoresc, într-o locație de lux. Lucrăm cu o echipă de elită și o să vedeți că va ieși ceva deosebit”, a mai spus Ionuț Sava. Întrebat dacă are vreo legătură familia Buzatu în această tranzacție, acesta a negat vehement: „Da, într-adevăr, eu nu am avut forța să cumpăr singur acest hotel și din acest motiv m-am asociat cu domnul Mihai Iordan, nu cu familia Buzatu cum insinuați dvs. Eu cred că Mihai (n.r. asociatul său) nici nu a auzit de Dumitru Buzatu, mai ales că din câte știu eu, acesta este liberal ca și orientare. Știu că toată lumea se întreabă de unde am eu bani, fiindcă nu poți face milioane cu o fermă de porci, însă să știți că familia mea este de mult în Marea Britanie și a beneficiat și de o sumă mai mare de bani de pe urma unei asigurări. De acolo am primit și eu o mână de ajutor”, a mai spus Ionuț Sava, bun prieten cu Tudorel Buzatu.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

14 COMENTARII

  1. Si cine o sa foloseasca sala de conferinte ? Ce sa le spuna vasluienilor ? Ca nu au locuri de munca ? Ce personalitati vor poposi in cest hotel ? Cumva cele de pe bordura ? Poate ne spune Mihalache cata evaziune a creat prin acest hotel !

  2. Mare antreprenor și Iordan ăsta la Londra, îți dai seama !!! Un proxenet care își dădea nevasta la îndoit banane la Londra pe 100£/ ora … multă ipocrizie in rahatul asta de oraș !!! Toți se pozează in mari afaceriști dar de fapt ei sunt niște nespălați care își dau nevestele la prostituat și după “investesc” banul … hai sictir și sluga asta de Sava și proxenetul asta de Iordan !

  3. Acest element minoritar Ionut Sava se ocupa cu proxenetismul de cel putin 10 ani la Londra unde avea zeci de prostituate care lucrau pentru el in 2011 , cine stie cate dintre ele tinute cu forta … de acolo are bani , nu vrajeli cu parintii care au incasat o asigurare. ..
    Omul e uns cu toate alifiile , sigur se are bine cu creatura Tudorel si altii din nomenclatura comunistoida care seaca viata din afacerile locale…

    Ar fi bine sa investigheze cineva de unde face baiatu asa multi bani in Anglia.

  4. Vasluiul are nevoie de oameni de afaceri onești care să investească să creeze locuri de muncă bine plătite, să dezvolte orașul și să facă profit . Orice investitor este bine venit atât timp cât are intentii bune.

    • In urma cu ceva ani, acest ”potent” om de afaceri, Ionut, incerca sa intre ilegal in Marea Britanie dinspre Franta cu acte false. La frontiera, vamesul francez a intrebat, dupa verificarea actelor false: c” va? Ce credeti ca a raspuns tembelul nestiutor de carte si nici de franceza? ”Ionut Sava” . Asa au verificat din nou actele si l-au trimis acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here