spot_img
18.8 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Vasluiul, cea mai scumpă apă potabilă din țară, după Buzău!

- Advertisement -

SCUMP… Lista cu tarifele la apa potabilă și la canalizare, aprobate de ANRSC, la data de 1 februarie 2023, a ieșit la iveală și nu mică le-a fost mirarea clienților Aquavas să constate că în Vasluiul are cea mai scumpă apă, după Buzău, a cărui preț este 8,23 lei mc, fără TVA.

Dacă la Alba, la Cluj, la Arad, Oradea sau Sibiu, prețul la apa potabilă, produsă, transportată și distribuită este între 4 lei și 4,99 lei metrul cub, fără TVA, iată că la Vaslui apa se vinde la un preț aproape dublu. Aquavas Vaslui are un tarif la apa potabilă de 8,16 lei metrul cub, fără TVA. Diferența se adâncește și mai tare dacă se face comparația între Vaslui și Miercurea Ciuc, de exemplu, care tot la 1 februarie 2023, avea apa potabilă la un cost de 3,80 lei, metrul cub, fără TVA. „S-a postat această listă ca să vedem noi ca avem cea ma scumpă apă din țară? Poate găsiți și o listă cu pierderile apei, ca și acolo suntem tot cap de lista”, a reacționat Marcel. „Deci, zona Moldovei e cea mai scumpă, eu nu-mi dau seama cum Prutul e aici, în coasta noastră, dar scumpești la aproape 15 lei apa – canal. E bătaie de joc, suntem de râsul țării”, a reacționat și Doru. „E mai scumpă apa sau vinul? Că la acest pret al apei, eu sunt nelămurit total”, a conchis, ironic, un alt hușean. Autoritățile locale și județene au tot încercat să explice de-a lungul timpului faptul că prețul apei potabile este influențat de cheltuielile mari făcute cu tratarea, transportul și distribuția apei, însă aceste justificări, se pare, nu prea au convins populația.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. Si-a adunat numai puslamale in jur ,fac sedinte de consiliu unde cei carora le-a dat un scaun cald voteaza ca oile ,il stiti pe vasluianul Popa care s-a batut cu un alt psd-ist intr-un bar ,e doctor si manager la spitalul Husi pus tot pe crtiterii politice ,asta e Buzatu si oamenii lui,niste betivi ,psihopati ,uitati-va la Buzatu se vede ca megaloman si deraiat .

 2. Nerușinații naibii! S-a văzut deja scumpirea, în facturile din ianuarie!
  Parcă o aduc cu cisterna la fiecare locuitor al Vasluiului. Să-i votați tot pe hoții ăștia, pe care niciodată nu i-au interesat oamenii de rând, ci doar averile lor fără număr! Și sute de angajați acolo, care freacă menta!

 3. Niste hoti care ne fura la factura, pe fata. Nu face nimeni nimic caci acolo sunt ,,angajati” ai conducatorilor nostri iubiti si care primesc salarii mari , iau prime de performanta si altele. Rusine.

 4. Ciocu mic săracilor, ce vreți să vă îmbogățiți, lăsați să se îmbogățească doar familia mult iubitului și stimatului conducător tovarășul, dumitru buzatu.

 5. Votati PSD in continuare. La anul mc de apa o sa se scumpeasca din nou cu cel putin 3 RON pe mc. In Moldova se pare ca s-a rasurnat caruta cu prosti de avem cea mai scumpa apa.

 6. Ai dreptate domnule, și înca ceva este firma cu cel mai mare profit din județ,pe spatele amărâților ăștia care locuim aici,dar care suntem psdisti, adică
  fraierii, până în măduva oaselor

 7. Diferența de preț în realitate este mult mai mare
  In zonele unde prețul este de 3 ori mai mic veniturile acolo sunt mult mai mari decât aici, raportat la venit ei plătesc nu de 3 ori, de vreo 10 ori mai putin decât noi
  La noi e un soi de culme a hoției, și venituri mici și taxe enorme, nu mai e mult și vom ajunge sa muncim doar sa plătim taxe

 8. Aquavas este societatea CJ Vaslui care este condus de fam. Buzatu și asta e cel mai bun exemplu cum ei sărăcesc acest județ de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.