spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Vasluiul gãzduieste Olimpiada Nationalã de Matematicã

- Advertisement -

CINSTE… Vasluiul se mândreste! Anul acesta va gãzdui Olimpiada Nationalã de Matematicã, a 74-a editie, în perioada 9-12 mai, pentru clasele a V-a si a VI-a. Tot mai mulți elevi vasluieni au fãcut cinste orașului nostru, prin participarea la faze naționale și internaționale ale unor olimpiade și concursuri importante. Vasluiul are un loc de cinste în cadrul educațional românesc. Doi elevi vor reprezenta Vasluiul: Parfene Tudor Mihai (cls. a V-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui si Cornea Matei (cls. a VI-a) de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi. Acest eveniment prestigios este organizat de Ministerul Educatiei, prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, în parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din România si Societatea de Stiinte Matematice – filiala Vaslui.  

Este a 74-a editie a Olimpiadei Naționale de matematicã și se organizeazã în Vaslui, în perioada 9-12 mai. La Olimpiada Nationalã de Matematicã pentru clasele a V-a si a VI-a vor participa 192 de elevi din 41 de judete ale tãrii: Alba, Arges, Bacãu, Bihor, Bistrita-Nãsãud, Botosani, Brãila, Brasov, Bucuresti, Buzãu, Cãlãrasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dâmbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sãlaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea. Printre cei mai buni matematicieni se numãrã si doi elevi din judetul Vaslui, si anume: Parfene Tudor Mihai (cls. a V-a), de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui si Cornea Matei (cls. a VI-a), de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi. Performanta se cuantificã personal, dar fãrã o echipã în spate nu reusesti sã ajungi în vârful piramidei. Faptul cã Vasluiul se aflã la a 74-a editie a Olimpiadei Naționale de Matematicã este meritul elevilor catalogati drept perseverenti, dar si al mentorilor lor. Demn de amintit este rezultatul istoric al României din 2023 la Olimpiada Inernaționalã din Japonia, un rezultat istoric obținut de echipa olimpicã de matematicã a României: cinci medalii de aur și o medalie de argint, iar cu un total de 208 de puncte s-a clasat pe locul 4 în lume, cea mai bunã clasare din ultimii 24 de ani, fiind depãșitã doar de China, SUA și Coreea, clasându-se pe locul I în Europa. Medalia de aur, cu un punctaj maxim, i-a revenit lui David-Andrei Anghel, care si-a descoperit pasiunea pentru matematicã în clasa a treia, la cursurile lui Arhimede.

 Program special pentru matematicieni!

Olimpicii sunt asteptati cu nerãbdare la Vaslui. Pentru a fi întâmpinati asa cum se cuvine, asa cum le este potrivit unor matematicieni, s-a pregãtit un program fastuos, surprize si multe altele. „În acest an scolar, avem onoarea de a gãzdui Olimpiada naționalã de matematicã, aflatã sub semnul excelenței și al prieteniei. Așadar, vã adresez tuturor urarea de bun-venit pe meleagurile vasluiene, subliniind faptul cã aceste zile vor reprezenta un context autentic de promovare a valorilor fundamentale ale educației românești. Fie ca zilele competiției sã fie pline de inspirație, creativitate și efervescențã intelectualã, iar emoția și implicarea sã capete sens și sã fie încununate de recunoaștere! Sã vã bucurați pe deplin de șederea voastrã aici, de programul și surprizele pe care noi, organizatorii, le-am gândit pentru voi, astfel încât sã reveniți cu drag! Mult succes tuturor!”, a declarat inspectorul scolar general, profesor Ana-Cristiana Botan.

La Vaslui, educația este la rangul înalt!

Tot mai mulți elevi vasluieni au fãcut cinste orașului nostru, prin participarea la faze naționale și internaționale ale unor olimpiade și concursuri importante. Datoritã desfãsurãrii olimpiadei de matematicã în orasul nostru, primim încã o confirmare a faptului cã Vasluiul are un loc de cinste în cadrul educațional românesc. „Voi, dragi elevi, sunteți bunul cel mai de preț al nostru, alãturi de profesorii voștri minunați, care își dedicã timpul liber și investesc întreaga lor pasiune în transmiterea prețioaselor cunoștințe. Alegerea orașului nostru pentru desfãșurarea acestei olimpiade este, pentru noi, o dovadã a aprecierii muncii noastre de a pãstra educația la rangul înalt pe care îl meritã. Am gãzduit în anii anteriori alte asemenea manifestãri școlare și credem cã, de fiecare datã, oaspeții noștri au rãmas cu o impresie plãcutã despre buna colaborare dintre unitãțile școlare vasluiene, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Primãria Vaslui. Nenumãratele parteneriate și proiecte dintre instituția noastrã și unitãțile școlare din municipiul nostru o dovedesc cu prisosințã. Avem speranta cã, odatã ajunsi aici, veti reusi sã descoperiti nu numai locuri încântãtoare, demne de vizitat, ci si oameni minunati. Vasluienii si primarul lor vã ureazã un cordial Bun venit si mult succes!”, transmite primarul Vasluiului, Ing. Vasile Pavãl.

Programul elevilor la Olimpiada Nationalã de Matematicã, clasele V-VI, Vaslui, 9-12 mai

FESTIVITÃTI…Ziua de joi (9 mai) va debuta cu festivitatea de deschidere a celei de a 74-a editie, care se va desfãsura în sala de spectacole a Centrului Cultural Multifunctional „Dimitrie Cantemir”. Vineri (10 mai) va avea loc proba scrisã a Olimpiadei Nationale de Matematicã la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, sâmbãtã (11 mai) este ziua depunerii si rezolvãrii contestatiilor, iar duminicã (12 mai) se va tine festivitatea de premiere. Pestigiosul eveniment este organizat de Ministerul Educatiei, prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, în parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din România si Societatea de Stiinte Matematice – filiala Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.