spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Vasluiul la Marsul Unirii din Chisinãu: “2018 este despre Basarabia”

- Advertisement -

UNIRE CU MOLDOVA… Anul 2018 este despre Basarabia, iar Centenarul Marii Uniri nu poate fi sãrbãtorit fãrã a stabili urmãtorul proiect de tarã al tuturor românilor: unirea României cu Republica Moldova. Acesta este mesajul celor peste 3000 de persoane care au participat duminicã la Marsul Unirii din Chisinãu, cu prilejul Zilei Nationale a României. La acest mars au participat peste 20 de vasluieni, care fac parte din Actiunea Unionistã 2012.

În Republica Moldova, la Chisinãu, a avut loc pe 2 decembrie, Marsul Unirii, eveniment dedicat Unirii de la 1 Decembrie 1918. Marsul, la care au participat peste 3000 de persoane, printre care si peste 20 de vasluieni, a început de la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfânt din Chisinãu. Participantii au trecut si pe lângã Academia de Teatru, Muzicã si Arte Plastice, acolo unde a fost votatã unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918. Potrivit Radio Chisinãu, participantii au distribuit panglici tricolore, drapele si calendare cu personalitãti ale neamului românesc. „România n-a avut granitã la Prut!”, „Unire!”, „Basarabia e România!”, „Unitate nationalã!” sunt câteva dintre scandãrile care s-au fãcut auzite pe traseul marsului, de la monumentul lui Stefan cel Mare la clãdirea în care Sfatul Tãrii a votat Unirea si pânã în Scuarul Europei.

„Anul 2018 este o ocazie de neratat pentru România. Dupã aderarea la NATO si la Uniunea Europeanã, Bucurestiul trebuie sã îsi stabileascã urmãtorul proiect de tarã: unirea cu Republica Moldova. Dacã 1918 este anul Marii Uniri, sã facem din 2018 anul Marii Reuniri”, a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, una dintre organizatiile din cadrul Aliantei pentru Centenar. Marsul Unirii a fost organizat de asociatiile din Republica Moldova ale Aliantei pentru Centenar. Urmãtoarea manifestatie stradalã de amploare în Chisinãu va avea loc pe 25 martie 2018, în contextul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.