Vasluiul, pe primul loc în topul ieftinirilor la apartamente: 850 euro mp

VÂNZĂRI-CUMPĂRĂRI… Vasluiul se află pe primul loc în clasamentul ieftinirilor privind prețurile la apartamente, potrivit unui raport al portalului Imobiliare.ro. Spre deosebire de marile centre regionale ale țării, în Vaslui s-a constatat că prețurile au scăzut în ultimul trimestru din 2020 cu 1,1% (până la 850 de euro pe metru pătrat util), orașul din Moldova fiind urmat de Alexandria (-0,4%), Zalău (-0,2%, până la 790 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Sfântu Gheorghe (-0,1%, până la 870 de euro pe metru pătrat).

Potrivit Imobiliare.ro, în ciuda variațiilor consemnate trimestrul trecut, clasamentul național al reședințelor de județ unde pot fi găsite cele mai scumpe apartamente a rămas neschimbat: “Astfel, prima poziție în top este ocupată în continuare de Cluj-Napoca (cu o medie de preț de 1.810 euro pe metru pătrat util), în vreme ce pe următoarele poziții se situează Bucureștiul (cu 1.470 de euro pe metru pătrat), Timișoara (cu 1.270 de euro pe metru pătrat), Constanța (cu 1.250 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Brașov (cu 1.220 de euro pe metru pătrat). O analiză a evoluției cererii de locuințe din marile centre regionale pe tot parcursul lui 2020 relevă că, după impactul măsurilor luate de autorități ca reacție la noul coronavirus, acest indicator și-a revenit în destul de bună măsură în T3, dar a mai scăzut în T4 – tendință explicabilă, cel puțin în parte, prin ciclicitatea sezonieră a pieței. Astfel, după atingerea unui punct minim în luna aprilie, interesul pentru apartamente și case disponibile își revenise vizibil la nivelul lunii septembrie, când Bucureștiul recuperase aproximativ 85% din volumul consemnat în ianuarie, în vreme ce Timișoara se situa la puțin peste 80%, Brașovul, Iașiul și Constanța depășeau pragul de 70%, iar Cluj-Napoca ajungea la aproape 65%”, se arată în raportul Imobiliare.ro.

Cele mai scumpe apartamente în Vaslui: 80.000 euro în zona Traian 

Cele mai scumpe apartamente din Vaslui se află în zona Traian, acolo unde prețurile depășesc 850 euro/mp, dacă locuința este recent renovată. Spre exemplu, în această perioadă, un vasluian vinde un apartament de 80 mp, 3 camere, două băi și două balconae cu 80.000 euro. Potrivit proprietarului, blocul a fost dat în folosință în 1991, iar apartamentul dispune de centrală termică proprie, termoizolație exterioară, gresie, faianță, parchet, geamuri termpoan, uși interioare de termonan și ușă metalică exterior. Tot 80.000 euro costă și un apartament cu trei camere într-un bloc nou ce se va construi tot în zona Traian, în cadrul unui “ansamblu rezidential cochet, intim și aerisit, adaptat realității pieței imobiliare, oferind locuințe confortabile, sigure și eficient compartimentate”. Potrivit dezvoltatorului, apartamentele din acest ansamblu au suprafața construită de 102 sau 107 mp, iar prețul este de de 75.000 euro, respectiv 80.000 euro, însă pentru rezervarea sa se solicită un avans de minimum 25%. Apartamentul va fi finalizat în anul 2022 și va fi dotat cu centrala termică proprie în condensație, tâmplărie PVC premium, gresie, faianță, gresie și parchet.
5 COMENTARII

  1. Ati fu…tut lumea cu bugetarii astia! Ce vreti? Sa se privatizeze ? Ok. Dau exemplu: sa se privatizeze toate scolile, copiii tai sa achite o taxa de 1000 de lei pe luna, cum e in afara, si apoi sa te vad pe unde iti scoti parleala. Si asa mai departe si cu celelalte ramuri.

    • Dai un exemplu la care te pricepi, am inteles… Sa ma c*c pe scoala mati de indoctrinare cu rezultat 0. Copii se duc la scoala ca sa aiba profesorii salarii, daca nu sunt se desfiinteaza scoala. Ca sa-ti demonstrez ca am dreptate, copii cu facultate vand ziare iar repetenti cu seral si parinti cu functii sunt directori. Ce ofera scoala mati ma sclavule? Nimic, te descurci… noi te-am “educat”. Hai sa-ti spun cum e scoala “afara” ca ai sa mori prost, se vede ca n-ai iesit din RSR… Dupa ce termini o scoala la seral finantata de guvern iti da si job, iar daca depasesti o suma dai inapoi imprumutul din salariu, daca nu… nu-l mai dai. Asa au tiganii palate, cu scoli la seral din Anglia plus multe beneficii si un trai superior oricarui it-ist din Romania. 0 RATE ai inteles. Cand mori tot in 4 scanduri pleci fie ca e casa ta, fie ca e in chirie, fie ca ai furat uzina, fie ca nu lasi nimic in afara de VIATA, trai decent, bucurii si iubire. Mai ai exemple? Sa iau leprele in p*la, ma sclavi cocliti, voi lucrati pentru cetatean nu invers, voi nu produceti nimic sunteti niste lipitori asa ca scoateti limba si faceti ce stiti mai bine, cum vorbiti cu seful asa sa vorbiti cu pacientul, soferul, contribuabilul… nu cu arogante paduchilor ca vine europa si va f*te in cur in curand pana invatati cine e seful. Asta e democratie… demos- popor, cratos-putere… parazitilor.

  2. Un apartament în Vaslui ajunge la prețul unui apartament din București (Piata Iancului).. O casa cu 4 camere , fara etaj sau mansarda, plus 500 m. p. pe lângă Green Garden ajunge la 65.000. Media de viață a unui bloc este de 50 de ani. Daramam peretii, media scade, prețul creste. Nu se respecta niste reguli? Nu există niciun standard care sa ajute la o evaluare corectă? Asta
    este lăcomie!

  3. Ce articol de kkat, chiar crezi ca intereseaza pe cineva ca s-au ieftinit apartamentele in Vaslui cu 1,1 % sau ca Hordila a facut un bloc in spatele pietei Traian de o sa blocheze toata zona cu masinile locatarilor blocului respectiv. Sau Simonica face reclama mascata marelui dezvoltator imobiliar si a baut si ea o cafea moca ? Cine naiba cumpara un apartament langa tiganii de pe Racova si o sa creada ca o sa aiba liniste ?

    • :)) nu dureaza mult si iti sterge comentariul. Acest ziar comunist cenzureaza ce nu ii convine. In Brasov e 700 euro mp nu 1200, nu mai speriati lumea cu televizorul, ca nu cumpara nimeni apartamente in aceste sate cu blocuri unde nu exista locuri de munca pentru un trai decent in afara de bugetari.

LĂSAȚI UN MESAJ