19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Vasluiul poate renaște ca pasărea Phoenix, dacă fiii județului care au ales calea pribegiei se întorc acasă


Avem „acasă” o țară ca în afară, dar depopulată

EDIȚIE SPECIALĂ… Ziua Nationalã a României este o zi de mare sãrbãtoare pentru neamul românesc, este momentul în care ne amintim de faptele mãrete ale înaintasilor nostri care au contribuit decisiv la cristalizarea identitãtii, a suveranitãtii, dar si a independentei acestei natiuni. România este patria mamã a multor români care au ales calea pribegiei, în speranta unui trai mai bun si gãsirii unui loc de muncã în care valoarea muncii lor sã fie corect evaluatã. Judetul Vaslui nu a fost scutit de acest fenomen, ci din contrã la noi a explodat. O parte din cei plecati au gãsit raiul dorit, însã multi dintre ei si astãzi mai cautã aceste valori, nestiind cã acasã îi asteaptã o tarã care are nevoie de ei si în care îsi pot împlini visele. 1 Decembrie este un astfel de moment când trebuie sã le arãtãm fiilor rãtãcitori ai acestui judet cã România este puternicã, cã are valori individuale, care pot servi drept modele si cã putem deveni natiunea care sã construiascã o patrie asa cum ne-o dorim majoritatea, în care respectul de sine sã creascã, în care domneste transparenta, echitatea, egalitatea si fraternitatea. În acest supliment realizat de echipa de redactori ai ziarului Vremea Nouã, primarii dau semnalul revenirii acasã a fiilor comunitãtilor vasluiene. Comunele, orasele sunt pregãtite din punct de vedere al infrastructurii si al nivelului de trai sã ofere conditii precum cele din vestul Europei. Cei rãmasi acasã au constientizat cã numai împreunã cu ei putem construi un judet puternic, integrat într-o Românie normalã, în care sã domneascã transparenta si respectul pentru cetãtean din partea aparatului de functionari ai administratiei publice locale.

Judetul Vaslui are antreprenori care pot plãti salarii „ca afarã”

În judetul nostru au apãrut companii cu capital autohton, capabile sã plãteascã salarii decente pentru forta de muncã calificatã. Autoritãtile locale au început sã construiascã sisteme de management capabile sã gestioneze o serie de probleme social -educative, care au ca finalitate elaborarea unor strategii de dezvoltare viabile, dar si crearea premiselor unor institutii de învãtãmânt adaptate la realitãtile economice ale vremurilor pe care le trãim. Dar acestea trebuie scoase la luminã. Si în aceastã editie specialã dedicatã Zilei Nationale, echipa de la Vremea Nouã a gãsit exemplele cãre sã demonstreze aceste lucruri. Pe parcursul a 16 pagini veti gãsi reportaje cu comune alese la întâmplare din judet, unde conditiile de trai s-au schimbat vizibil. Am ales comune si orase cu primari la primul mandat, cum este cazul lui Cristi Rusu edilul orasului de la Negresti sau ai comunelor Pogonesti, Dimitrie Cantemir, Puiesti si Costesti, dar si a celor cu experientã precum edilii din Grivita sau Berezeni. Vremea Nouã a mai stat de vorbã si cu primarii din Gãgesti, Delesti, Osesti, Vetrisoaia, Bãcesti, Zorleni sau Lipovãt, care au tinut sã transmitã mesaje clare de întoarcere acasã a celor plecati la muncã în strãinãtate. Vasluiul are nevoie de fortã de muncã calificatã, de intelectuali si oameni de culturã valorosi. Am realizat un reportaj cu operatorul de apã si canal al judetului, SC Aquavas SA, care si-a dezvãluit planurile de viitor. Practic, în scurt timp, vom avea canalizare si apã în majoritatea comunelor din judet. Directorul de la Directia Silvicã Vaslui a transmis un mesaj emotionant cã avem o avere de apãrat, pãdurea, adicã aurul verde al judetului. Si companii precum Gaz Est sau Viacons Husi si-au exprimat opinii clare cã pot sustine salarii decente angajatilor cu înaltã calificare.

Politicienii vasluieni cred cã Vasluiul are sansã sã renascã

Si politicienii s-au raliat la acest proiect sustinut de Vremea Nouã. Deputatii Nelu Tãtaru, Eduard-Andrei Popica si Tudor Polak salutã vasluienii de Ziua Nationalã prin intermediul ziarului nostru. Aceastã editie specialã s-a vrut a fi o culegere de texte prin care sã readucem speranta cã si în Vaslui se pot face lucruri mari si am reusit. Am prezentat câteva comunitãti care în ultima perioadã si-au îmbunãtãtit infrastructura si s-au sincronizat cu realitãtile din Uniunea Europeanã, oferind astfel un cadru echitabil pentru dezvoltare, dar si crearea unui climat în care sã poti munci în conditii decente si sã câstigi aproximativ cam cât într-o tarã europeanã. Avem proiecte prezentate în premierã de care marele public nu a stiut cã ele existã. Astãzi, ziarul nostru a fãcut de Ziua Nationalã o concesie. A publicat exclusiv doar povesti de succes, fãrã a le mai altera cu altfel de stiri. 1 Decembrie este ziua în care am putut face acest compromis si realiza un ziar în care sã aparã doar faptele bune, doar initiativele de succes si opiniile care sã genereze proiecte de viitor viabile.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Au făcut alianță de putere la conducere și deja au început marea manipulare. Prima problemă: să nu mai prece românii deștepți, că nu mai au politicienii pe cine exploata prin companiile lor cu profituri uriașe.

  Eu plec din țară în ianuarie! Plec repede, cât încă se mai poate.

  Acest articol ar trebui să tragă un mare semnal de alarmă multor vasluieni, privind exploatarea muncii pe care ne-o pregătesc conducătorii tării. Deja se umflă în pene de nerăbdare. Situația este gravă, bine că am deja pașaport.

  • Campania electorală a molaului a fost câștigată prin deviza aducerii romanilor acasă sa fie create locuri de munca bine plătite, dar sa vezi astia au făcut contrariul inclusiv molaul a incolonat autocarele cu romani cu politia anremergator si ia trimis la Merkel la sparanghel. Acum pleacă si mai mulți români din tara cu gândul sa nu se mai întoarcă niciodată. Nu imi vine sa cred in ce mizerie de țară locuim, imi este scârbă. HOOOOOOO.

 2. Daa,sa se întoarcă pribegii din….pribegie! Adică unul Vrînceanu, fost pe la PNL, unul Enache fost șef CPUN și cîți pe mai fi! Eu pe ăștia îi vreau !

 3. Cum sa câștige cineva în Vaslui salarii mai mari decât minim pe economie?!?! Suntem sortiți sărăciei toată viața trebuie sa plecam toții din țară sa rămână cumularzii, specialii, politicieni și bugetari.

 4. De ce s-ar întoarce?
  Să fie conduși Buzatu, de interlopi infiltrați prin partide?

  Nu mai departe de o săptămână grupul infracțional organizat PNL – PSD, și-a uns o marioneta într-o poziție cheie pentru a dormi liniștiți si pentru un spor deosebit la furat.

  Laura Vicol la conducerea Comisiei juridice din Camera Deputaților, „o avocată devenită celebră pentru campaniile sale duse împotriva DNA

  România, 🇷🇴 romani, păzea la portofel!!!

  casta politico-infracțională USL „s-a pus pe treabă”.

 5. Nu se mai intoarce nici dracu”. La ce sa vina? Sa bage bani in cate-o afacere, si sa-i jecmaneasca statul, prin toti bugetarii pe care ii are la dispozitie? Care s-a realizat ,,afara” nu mai vine sa-si bata joc politicienii romani de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here