Vasluiul s-a înfrățit cu Anenii Noi. Primarul Alexandr Mațarin: “Vrem să vă urmăm exemplul!”

COLABORARE… Vasluiul a semnat al patrulea acord de cooperare, după cele cu Cahul, Lăpușna și Purcari.

PARTENERIAT… Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a semnat acordul de cooperare cu orașul Anenii Noi din Republica Moldova. De acum înainte, cele două orașe vor putea colabora și implementa proiecte comune în diferite domenii: economic, cultural, învățământ, sportiv, transport, turism, agricultură. “Pentru noi este o mare cinste că ați votat și dvs acest acord. Sunt un primar nou, Anenii Noi este un oraș mic, dar avem dorințe și ambiții mari de a realiza lucruri frumoase pentru comunitățile noastre. Am fost cu mai mulți ani în urmă în Vaslui și se văd schimbările ce s-au produs în ultimul timp. Bravo ! Vrem să vă urmăm exemplul! Sperăm că acordul de colaborare va fi încununat de succese”, a declarat primarul orașului Anenii Noi, Alexandr Mațarin.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a transmis, de asemenea, că noul acord semnat  va sta la baza unor viitoare proiecte comune. “E o onoare pentru noi să-l avem astăzi (n.r. ieri, 25 martie) aici, pentru semnarea acordului de parteneriat pe domnul primar Alexandr Mațarin din Anenii Noi. Astfel, azi, continuăm seria de parteneriate cu comunități din Republica Moldova. Mă refer la cele încheiate cu Cahul, Lăpușna și Purcari. În viitor, relațiile dintre cele două orașe se vor dezvolta, pentru că vom întocmi proiecte comune în beneficiul ambelor localități. Transmiteți locuitorilor din Anenii Noi felicitările și respectul vasluienilor, sunt oricând bineveniți în comunitatea noastră”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Consiliul Județean Vaslui, înfrățit cu Consiliul raional Anenii Noi

Primii pași ai acestei colaborări au fost făcuți de autoritățile locale de nivelul II din ambele entități. În ianuarie 2018, Consiliul raional Anenii Noi a semnat un acord de parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui. O serie de entități de nivelul I din Anenii Noi și Vaslui au deja semnate acorduri de parteneriat: Gura Bîcului – Dragomirești, Chetrosu – Cozmești, Bulboaca – Ivănețti, Șerpeni-Zăpodeni. Din martie 2018, Direcția Educație a Consiliului raional Anenii Noi și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui sunt într-un permanent schimb de cadre didactice și elevi, iar Secția Cultură din Anenii Noi a devenit un partener permanent al CJ Vaslui și al Primăriei Vaslui.Populația orașului Anenii Noi constituie cca. 11 mii de locuitori, cu un buget anual de cca. 30 milioane de lei moldovenești. Pe teritoriul primăriei funcționează 3 licee, 3 grădinițe, 1 școală de arte, 1 centru de creație a elevilor, 1 școală sportivă.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ