20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Vasluiul scapa de Hizo

- Advertisement -

PUNCT SI DE LA CAPÃT…S-a întâmplat minunea! Hizo a demisionat si plecarea sa poate însemna un alt început pentru “galben-verzi”. Vestea bunã e cã Adrian Porumboiu nu si-a luat mâna de tot de pe echipã, asa cum lãsa sã se înteleagã si nici nu va investi în alt club, împreunã cu patronul de la Astra, asa cum se vechicula în presa sportivã de la Bucuresti. Porumboiu are variante destul de bune pentru a-l înlocui pe “Dulãu”. Ilie Dumitrescu sau Andone sunt liberi de contract. Varianta Stoichitã deja a fost aruncatã la bursa zvonurilor, dar Porumboiu nici nu a confirmat-o, nici nu infirmat-o. Este posibil sã fie adus un antrenor în interimat pânã la varã, ca acum doi ani, când Vasluiul a fost antrenatã de Emil Sãndoi.

A trebuit ca Vasluiul sã piardã la Severin ca Hizo sã plece. Desi toatã lumea se astepta cã “Dulãul” sã-si dea demisia, dupã ce secunzii si-au strâns bagajele acum o sãptãmânã, acesta nu se mai dãdea dus. Locul cãldut de la Vaslui îi venea mãnusã, unui antrenor care demult trebuia sã iasã la pensie. Desi surse din club spuneau cã acesta stã cu bagajele la usã, iar meciul cu Severin nu-l va mai prinde pe bancã, n-a fost sã fie asa. S-au mai pierdut trei puncte de aur ca sã se înteleagã cã la club e un blocaj, iar cauza o reprezenta chiar el. Poate plecarea acestuia va descãtusa echipa. Anuntul a fost fãcut direct de Porumboiu, risipind temerile suporterilor care credeau cã acesta si-a luat mâna de pe echipã. “I-am aprobat demisia lui Hizo, desi eu nu mai am nicio treabã la club. Dar asa era normal, fiindcã eu l-am adus. A fost o discutie amiabilã si onorabilã. Vasluiul nu-i poate reprosa nimic acestuia. Era si el cu nervii la pãmânt”, a declarat, elegant, asearã târziu, finantatorul la o emisiune sportivã. Totodatã a dezmintit cã îsi va face echipã cu patronul de la Astra, Ioan Nicolae: “N-am vorbit cu Nicolae, nu fac nicio echipã cu acesta. E o inventie. Domnia sa are treburile sale, eu le am pe ale mele”

Plecarea lui Marius Nicolae, începutul declinului la Vaslui

Hizo îsi explica esecurile pe bandã rulantã si prin subtierea valoricã a lotului. Porumboiu i-a dat peste nas si a lãmurit de ce nu a mai fost adus nimic în loc. “Si la meciul cu Fenerbahce era cam acelasi lot, cu excetia lui Marius Nicolae. Iar acolo am fãcut un meci mare. Ne-au egalat în minutul 90. Când i-am dat drumul am convenit cu cei de la club, cã din banii obtinuti din acest transfer sã-si caute un alt atacant. Nu au fãcut-o. Ce vinã am eu? Vã amintiti cã tot cu acelasi lot am bãtut Steaua cu 3-1. Mi-ar fi plãcut ca Wesley sã mai rãmânã la Vaslui. Dar nu-l mai puteam tine. Oricum la Vaslui se vor lãmuri lucrurile si nu se va afunda echipa asa cum cred unii. Trecem printr-un moment mai greu. Se întâmplã si la echipe mai mari”, a mai spus acesta. Porumboiu nu a dezvãluit cine îi va lua locul “Dulãului”. Stoichitã e o variatã vehiculatã, dar nu a fost confirmatã. Astfel se încheie la Vaslui a patra descãlecare a lui Hizo, un mandat în care acesta a fãcut mai mult rãu decât bine. Stilul sãu brutal nu a mai dat roade, iar jucãtori precum Antal sau Sãlãgeanu au fost adusi cu moralul la pãmânt. Nici Sânmãrtean nu s-a simtit în largul sãu. De amintit cã Hizo este un terminator de jucãtori. Prin periplul sãu pe la Vaslui, jucãtori precum Marko Ljubinkovici sau Sorin Frunzã s-au pierdut din cauza acestuia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.