spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Vasluiul și-a depus candidatura pentru a deveni “Capitala Tineretului din România” în 2025

- Advertisement -
CONCURENȚĂ… Vasluiul va avea, anul acesta, un singur competitor pentru titlul “Capitala Tineretului din România” în 2025: Slobozia, județul Ialomița.

CANDIDAT… Municipiul Vaslui s-a înscris din nou în competiția pentru titlul “Capitala Tineretului din România” în 2025, un program inițiat de Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română. Anul acesta va avea un singur competitor: Slobozia, județul Ialomița. Orașul cîștigător va primi un premiu financiar în valoare de 50.000 de euro din partea Băncii Comerciale Române. Titlul “Capitala Tineretului din România” 2025 va oferi și oportunitatea de a atrage alte surse de finanțare din diferite surse publice și private, iar deținătorul titlului va beneficia de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang național organizate de instituții publice și rețele de tineret din România.

Anual, un oraș din România primește titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. În urma apelului, care s-a desfășurat în perioada 2 mai – 17 iulie 2023, primăriile din Slobozia și Vaslui au depus candidaturile pentru a deveni Capitala Tineretului din România în anul 2025. După această etapă, cele două candidaturi vor fi evaluate de către membrii juriului, urmând ca în data de 18 noiembrie 2023 să fie anunțat orașul cîștigător al titlului “Capitala Tineretului din România” pentru anul 2025. “În fiecare an, orașe românești își asumă să se îndrepte către un parcurs de investiție în tineri, realizând că viitorul orașelor în sine depinde mult de acest lucru. În acest an, Slobozia și Vaslui și-au asumat să pornească pe această cale. Competiția în sine este deja un context prin care se formează parteneriate noi, aparent neobișnuite, prin care actori ai municipalității și ai sectorului de tineret încep sau își consolidează colaborarea. Cred că aceste orașe au făcut un pas semnificativ înspre îmbunătățirea calității vieții, perspectivelor de viitor și participării tinerilor, iar în parcursul lor până la momentul final al anunțării orașului purtător al titlului în 2025 vor avea și mai multe experiențe de învățare și noi ne vom asigura de o vizibilitate națională pentru efortul depus de ambele orașe și comunitățile locale de tineri”, a transmis András Farkas, director strategic al programului “Capitala Tineretului din România”.

25 de personalități din sectorul public vor decide orașul câștigător

Juriul este format din 25 de personalități care activează în sectorul public, privat sau neguvernamental, cu experiență în domeniul tineretului, atât la nivel local și regional, cât și la nivel național și european. “Capitala Tineretului din România creează contexte pentru tineri de a se reconecta și de a colabora cu autoritățile, ONG-urile și mediul privat. Ne bucurăm să vedem un interes din ce în ce mai crescut din partea primăriilor și a organizaților de tineret în dezvoltarea de aplicații ce le oferă oportunitatea de a dezvolta mecanisme puternice care ajută orice oraș să progreseze. Doresc să felicit toate orașele din România care s-au înscris pentru competiția din 2025 și sunt convins că procesul în sine de aplicare reprezintă o experiență de învățare unică care poate fi valorificată de toate orașele, indiferent de rezultat”, a transmis Tudor Ogner, director executiv al programului “Capitala Tineretului din România”. Programul “Capitala Tineretului din România” oferă fiecărui oraș din România oportunitatea unică de a-și transforma propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete, timp de un an de zile, cu participarea activă a tinerilor. Programul se află la cea de-a VIII-a ediție și are la bază principii similare cu cele ale titlului “Capitala Europeană a Tineretului” gestionat de Forumul European al Tineretului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.