spot_img
14.8 C
Vaslui
04-iun.-2023

Vasluiul și celelalte județe din regiunea Moldovei, principalele beneficiare ale voucherelor sociale

spot_imgspot_img
- Advertisement -
CLASAMENT… Într-un clasament al județelor unde se distribuie cele mai multe vouchere sociale, pe primul loc se află județele din regiunea Moldovei, unde au fost emise peste 412.000 de astfel de carduri.

CEI MAI MULȚI… Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a întocmit o hartă a județelor unde au fost repartizate cele mai multe vouchere sociale, în valoare de 250 de lei, și, deloc surprinzător, pe primul loc se află județele din regiunea Moldovei, unde au fost emise peste 412.000 de astfel de carduri. În județul Vaslui, ar urma să fie distribuite peste 69.000 de vouchere sociale.

Până în prezent, la nivel național au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri, iar pentru săptămâna viitoare se preconizează depășirea pragului de 2 milioane, se arată într-un comunicat al instituției. Măsura vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români. “Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Națională Poșta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni”, a transmis ministru Marcel Boloș. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Cum sunt împărțite voucherele sociale pe județe

Zona Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, însumează un total de 327.855 de beneficiari.
Zona Centru, care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, însumează un total de 267.845 de beneficiari.
Zona Sud-Est, care cuprinde județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, însumează un total de 352.527 de beneficiari.
Zona Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, însumează un total de 486.321 de beneficiari.
Zona Sud, care cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, însumează un total de 412.891 de beneficiari.
Zona București, care cuprinde București și Ilfov, însumează un total de 180.564 de beneficiari.
Zona Sud-Vest, care cuprinde județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, însumează un total de 306.924 de beneficiari.
Zona Vest, care cuprinde județele Arad, Călărași, Hunedoara și Timiș, însumează un total de 204.791 de beneficiari.

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări 

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.  Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Sunt din Barlad,am primit cardul social ,dar putem cumpara numai de pa Profi.De ce.Avem carmangerii Vascar si VanBet care sunt ale jud.VS.Ne trimiteti la Profi sa cumparam din import.Nu vrem asa ceva…..,Multumesc pentru intepegere …Maria

    • cocosel habar nu ai despre ce e vorba.. E vorba de inflatie omule care traiesti pe luna si de pensiile si salariile mici care nu ajung. Mergi si te imp*sca ca habar nu ai pe ce planeta traiesti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.