18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Vasluiul, sub cod galben de iarna

- Advertisement -

În conditiile avertizarilor de viscol si ninsori emise, astazi, pentru perioada 26 decembrie, ora 20.00 – 27 decembrie, ora 20.00, de Administratia Nationala de Meteorologie, la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au fost luate masuri pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta, cauzate de aceste schimbari ale vremii.

Dat fiind ca, in marea parte a tarii, inclusiv in judetul Vaslui, se anunta incepand cu aceasta noapte, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare destul de importante cantitativ, care vor fi insotite de scaderea temperaturilor, intensificari a vantului, si aparitia poleiului, IPJ Vaslui a transmis un comuncat de presa cu privire la masurile ce ar trebui luate de participantii la trafic in vederea evitarii de situatii neplacute. „Având în vedere ca în aceste zile, multi români sunt în vacanta si calatoresc foarte mult, principala prioritate a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne pentru urmatoarele zile este asigurarea unei circulatii fluente pe principalele artere rutiere – drumuri nationale si drumuri judetene. Politia rutiera va fi în strada în aceste zile, pentru a oferi sprijin conducatorilor auto si pentru a lua masurile necesare în cazul în care situatia meteo impune închiderea unor sectiuni de drum afectate de viscol”, se arata in comunicat. La nivelul judetului Vaslui, în aceasta perioada, actioneaza pentru siguranta si fluenta traficului rutier, în medie, 22 de politisti rutieri. La acestia se adauga 70 de politisti de la structurile de ordine publica. În misiunile de supraveghere a traficului rutier sunt folosite 12 autovehicule, din care 6 dotate cu aparate de înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Pentru siguranta deplasarii, recomandam soferilor sa evite pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca, totusi circula pe drumuri cu probleme, sa respecte indicatiile agentilor de circulatie. Pentru zonele care vor fi afectate de viscol si ninsoare, este obligatorie echiparea autovehiculelor pentru circulatia în conditii de iarna. Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci când se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie sa fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Prudenta maxima la plecarea la drum!

Politia Romana face un apel participantilor la trafic cu privire la normele minime de siguranta ce ar trebui luate de orice conducator auto la plecarea la drum in condi]ii de iarna

-Informati-va asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata. Dati dovada de mult discernamânt referitor la oportunitatea plecarii dumneavoastra.

-Verificati farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz si instalatia de încalzire. Verificati daca dispozitivele de iluminare si semnalizare, stergatoarele de parbriz si instalatiile de climatizare functioneaza corespunzator. Curatati în permanenta farurile si blocurile de semnalizare si folositi corespunzator instalatia de ventilatie – climatizare.

-Utilizati luminile de întâlnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata în cazul aparitiei acestui fenomen.

-Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula în fata. Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de frânare al autovehiculului.

– De asemenea, este bine va aveti la dumneavoastra o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi. Asigurati-va rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil pe care sa-l folositi în caz de urgenta, apelând cu mult calm numarul de urgenta 112, precum si un încarcator/baterie de rezerva.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.