spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Vasluiul va avea un Centru de Informare Turisticã!

- Advertisement -

INVESTITIE Capitala de judet va avea un spatiu destinat promovãrii obiectivelor turistice, care se va numi “Centru Municipal de Informare si Promovare Turisticã”. Un obiectiv de investitii care va costa în jur de 870.000 lei si care se va ridica în imediata apropiere de sediul Bãncii Comerciale Române.

“Mostenirea traditional-cultural-istoricã, puternic conservatã, spatiile cadrului natural, precum si spatiile fondului construit reprezintã surse potentiale de dezvoltare a arealului turistic. Nivelul redus de promovare a zonelor turistice, dar si a serviciilor conexe acestui domeniu de activitate îngreuneazã accesul la aceste informatii.

Scopul înfiintãrii acestui centru este de a crea infrastructura potrivitã pentru dezvoltarea turismului, prin punerea în valoare a resurselor turistice din zonã si prin asigurarea resurselor umane, informationale, tehnologice si relationale necesare pentru implementarera cu succes a strategiei de dezvoltare”, a spus primarul Vasile Pavãl, în fata consilierilor locali. Ca de fiecare datã, consilierii “Gicã-Contra”, care nu doresc sã se facã nimic în oras, au fãcut scandal, spunând cã orasul nu meritã o astfel de investitie. Centrul de Informare si Promovare Turisticã din Vaslui, conform primarului Vasile Pavãl, “va reliefa potentialul turistic vasluian si românesc prin actiunile de promovare întreprinse, cum ar fi participarea la târguri si expozitii nationale si internationale. Un alt obiectiv este generarea de notorietate atât în rândul tour-operatorilor, cât si în rândul centrelor de informare si institutiilor de culturã si publice si va avea ca efect cresterea gradului de constientizare în rândul populatiei, cã un astfel de centru existã si le poate oferi informatiile necesare”. Valoarea totalã a lucrãrilor este estimatã undeva în jurul cifrei de 870.000 lei, din care numai lucrãrile de constructii vor ajunge la 400.000 lei. Amplasamentul obiectivului este ales strategic, astfel încât sã fie usor de reperat de turisti: este vorba de str. Stefan cel Mare, lângã clãdirea BCR. Ca spatiu, viitorul Centru de Informare va beneficia de o salã primire turisti, de 40, o magazie si un grup sanitar.

Consilierii “independenti” nu vor sã se facã nimic în oras

Ca întotdeauna, un astfel de proiect nu a fost pe placul consilierului Alexandru Volocaru, trecut de putin timp de la PP-DD la “independenti”. “Acum câteva luni de zile ni s-a spus cã acest punct de informare poate fi construit doar în parcarea de la BCR, apoi s-a rãsturnat situatia, cã îl facem cu nu stiu ce fonduri, ca sã îl facem în parcul Copou, unde este monumentul lui Penes Curcanul, acum revenim, de fapt, la vechiul amplasament, la BCR. Îmi exprim opinia cã acest centru de informare nu este necesar la Vaslui, ajungem la aproape 1.500 Euro pe mp, cu tot cu dotãri, dar mi se pare foarte mult, sunt convins cã se poate construi cu bani mult mai putini într-o zonã mai potrivitã, parcarea de la BCR fiind foarte utilã vasluienilor”, a spus Volocaru. Acesta a fost sustinut de colegul sãu de la PP-DD, si el trecut la “independenti”, Leonard Negruti. “Având în vedere cã orasul este în plinã schimbare si Curtile Domnesti încã nu sunt gata pentru exploatare, strãzile sunt în curs de asfaltare, propun sã amânãm acest punct, care nu este o urgentã, mai degrabã am construi încã douã case sociale”, a spus Negruti. “S-a decis construirea în Parcul Copou pentru cã nu am dorit sã pierdem bani europeni, dar dacã este aprobat acum si se coreleazã cu Strategia de Dezvoltare a orasului, având în vedere cã trebuie utilitãti, cred cã ar fi de bun augur sã se coreleze cu lucrãrile de pe str. Stefan cel Mare. Totodatã, poate deservi si un birou de informatii utile oricãrui cetãtean, nu neapãrat turisti”, a spus fostul viceprimar al orasului, Valeriu Caragatã. La vot, propunerea de amânare a cãzut, astfel cã lucrãrile de constructii vor începe în cel mai scurt timp. “Cred cã este foarte oportun acest centru. Sunt cetãteni care nu au nici o informatie cu privire la ceea ce le trebuie din oras. A spune cã va fi un esec, eu cred cã nu va fi asa. Nu cred cã am propus în 2008 proiecte care au devenit paraginã. Nu se va renunta la parcare, vor rãmâne locuri care vor servi pentru parcare. Problema cu Copoul este simplã: în limita a 100 de metri nu putem construi în jurul monumentului Penes Curcanul, care este obiectiv istoric. Penes Curcanul este o personalitate a acestui oras, informati-vã, dle consilier Volocaru! Este un monument care va dãinui peste veacuri”, a spus primarul orasului, Vasile Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.