spot_img
21.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Vecina i-a fãcut avort si a murit!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Ipotezã socantã în cazul tinerei din Bârlad, decedatã în urma unui avort

SUSPICIUNI Ipotezã socantã în cazul tinerei din Bârlad, decedatã marti seara la domiciliu, în urma unui avort spontan. Vecinii sunt de pãrere cã Daniela Dobre ar fi apelat la serviciile unei femei din cartier pentru întreruperea sarcinii si cã toatã povestea nu poate fi pusã pe seama unui accident. Mai mult, tânãra nu s-ar fi aflat la prima faptã de acest gen. Ipoteza a fost luatã în calcul si de oamenii legii, însã pânã în prezent acestia nu au descoperit indicii privind comiterea unei infractiuni. Asa cum am mentionat si în editia de ieri a ziarului nostru, împrejurãrile în care a murit Daniela Dobre ridicã multe semne de întrebare. Suspiciunile pleacã de la faptul cã femeia nu a cerut ajutorul nimãnui si s-a închis singurã într-o camerã, ca si cum ar fi vrut sã ascundã ceva. Pe de altã parte, s-ar pãrea cã la necropsie au fost gãsite anumite elemente care vor duce cu sigurantã la declansarea unei anchete.

De ce s-a închis în camera ei?

Împrejurãrile în care Daniela Dobre, în vârstã de 35 de ani, a fost gãsitã decedatã a trezit suspiciuni în rândul vecinilor. Acestia sunt de pãrere cã fãtul era mort de mai mult timp, în urma unei întreruperi de sarcinã care a avut loc la domiciliul unei femei din acelasi cartier. „Ea nu a fost la primul avort. Vã dati seama, aceste lucruri se aflã imediat între vecini. Eu cred cã Daniela a vrut sã scape de copil, fãrã a mai tine cont cã se apropia de luna a opta de sarcinã. Si cum nimeni nu se bagã la asa ceva, cu sigurantã a apelat la cineva din mahala. Fãtul era mort de câteva zile iar ea a vrut acum sã scape de el. Probabil de aceea s-a închis în camerã si nu a cerut ajutorul nimãnui. Am înteles cã la un moment dat a trimis-o pe fata ei cea mare sã cearã de la vecini o pastilã cã se simte rãu. Îmi este foarte greu sã cred cã nu stia la ce riscuri se expune. Ar fi fost cea de-a cincea nastere, avea experientã”, ne-a declarat un vecin sub protectia anonimatului. Varianta a fost luatã în calcul si de politistii criminalisti care au efectuat cercetãri la fata locului. „În legãturã cu acest aspect, au fost audiate mai multe persoane, însã pânã în prezent nu existã indicii care sã conducã la concluzia cã asupra femeii a fost comisã o infractiune”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Concubinul femeii, Mihail Bãncilã, în vârstã de 53 de ani, crede cã avortul spontan s-a declansat pe fondul efortului fizic, ridicând niste bidoane cu apã de 20 de litri fiecare. Acesta neagã cã Daniela Dobre ar fi vrut sã scape de copil si cã, dimpotrivã, ei sperau ca de aceastã datã sã aibã parte de un bãiat (împreunã aveau trei fete cu vârste cuprinse între patru si nouã ani, si o alta, în vârstã de 16 ani, dintr-o relatie anterioarã a mamei). Mihail Bãncilã se afla la lucru când s-a produs tragedia. Revenind la domiciliu seara, a vãzut o masinã de la Politie în fata portii si a bãnuit cã s-a întâmplat ceva rãu, dar în niciun caz nu se astepta la asa ceva. Suspiciunile vecinilor contin totusi un sâmbure de adevãr. S-ar pãrea cã la necropsie au fost descoperite anumite aspecte care vor conduce cu sigurantã la declansarea unei anchete în urmãtoarele zile.

Firul evenimentelor

Daniela Dobre a sfârsit în urmã cu trei zile în chinuri groaznice dupã un avort spontan. Ea era în luna a saptea de sarcinã si cu câteva ore înainte a acuzat dureri si o stare de rãu. Înainte de a se închide în camera sa si-a trimis fiica mai mare, în vârstã de 16 ani, sã cearã o pastilã la vecini. Apoi le-a spus copiilor sã meargã pe ulitã sã se joace. În încãperea unde s-a retras nu era existã nicio sursã de luminã. Acolo a fost gãsitã într-o baltã de sânge, în stare de inconstientã, tot de fiica cea mai mare. Speriatã, aceasta a fugit într-un suflet mai bine de trei kilometri, pânã la o rudã apropiatã, pentru a-i cere ajutorul. Abia apoi a fost solicitatã o ambulantã. Tânãra nu mai prezenta semne vitale, dar conform procedurii, echipajul SMURD a trebuit sã o transporte la Compartimentul de Primire Urgente (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad. Abia aici a fost constatat decesul. Fãtul a fost gãsit într-o gãleatã plinã de sânge de un vecin. „Nu pot sã vã descriu în cuvinte ce era acolo. Peste tot numai sânge, chiar si pe pereti. Într-o camerã alãturatã am gãsit fãtul înfãsurat în niste cârpe. M-au trecut toti fiorii în acel moment. Vã jur cã nu am plâns la moartea sotiei mele cum am plâns acum. Cumplit! Nu am crezut niciodatã cã se poate întâmpla asa ceva”, a declarat Gheorghe Radu, un vecin. Mihail Bãncilã ne-a povestit cu ochii în lacrimi cã înainte de a pleca la lucru au bãut o cafea si chiar au glumit împreunã. Ea nu s-a plâns cã ar avea dureri sau cã se simte rãu. Dimpotrivã, totul pãrea a fi în regulã. „Era o mama extrordinarã. Îsi iubea copiii foarte mult. Puteti întreba vecinii, niciodatã nu i-a bãtut. Când am ajuns acasã si mi-au spus oamenii ce s-a întâmplat, am încremenit. Nici acum nu pot sã cred asa ceva”, a mai precizat Mihail Bãncilã.

Alãturi de familia îndoliatã

Cazul a stârnit numeroase reactii în rândul vecinilor dar si a altor bârlãdeni cu sufletul mare. Banii care s-au strâns au fost dati familiei pentru a-i folosi la înmormântare. De asemenea, Primãria Bârlad, prin Serviciul de Asistentã Socialã, a oferit în mod gratuit un loc de veci la cimitirul Trei Ierarhi. Daniela Dobre si Mihail Bãncilã trãiau în concubinaj de mai bine de zece ani. El munceste cu ziua pe unde apucã. Aveau mare noroc de alocatia copiilor. Au fost si perioade mai grele, când bãrbatul nu gãsea de lucru. Asa s-a întâmplat si în urmã cu aproximativ trei luni, când au fost deconectati de la reteaua electricã pentru neplatã. Cam tot pe atunci au avut un alt mare necaz. Tatãl Danielei a fost gãsit mort pe stradã, la câtiva metri de locuinta sa. „Acum s-a dus si ea, sãraca. Ieri nu stiam încotro sã o apuc sã împrumut bani. Dumnezeu ne-a ajutat si am fãcut rost de bani pentru sicriu, cruce si cele necesare la înmormântare. Nu am cuvinte sã le multumesc celor care ne-au ajutat în acest moment”, a mai spus Mihail Bãncilã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.