18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Verdict clar: “Boschetarul” avea capul zdrobit de asfalt, medicii din Huși nu l-au văzut! (DOCUMENT)

CONCLUZII… Bărbatul din Huși, tratat cu indiferență de medici, a decedat ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral, cu fracturi de calotă și bază craniene, hematom subdural, contuzie și dilacerare cerebrale.

EPILOG… Medicii de la Spitalul din Iași, unde a ajuns bărbatul de 66 ani, a cărui familie a acuzat medicii de la Huși că l-au trimis acasă, în ciuda unei lovituri foarte puternice la cap, au clarificat cauza decesului. În certificatul constatator se arată fără echivoc faptul că omul a decedat ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral, cu fracturi de calotă și bază craniene, hematom subdural, contuzie și dilacerare cerebrale. În această stare, spun medicii, a putut ajunge doar după o lovitură puternică la cap, posibil produsă în urma unei căzături. Oricum, polițiștii hușeni au făcut deja o serie de cercetări la fața locului, iar mai mulți martori au relatat oamenilor legii modul violent în care bărbatul a căzut cu capul de asfalt chiar în fața lor, în data de 27 februarie. “De aceea s-a și chemat imediat Ambulanța, că am văzut cât de tare s-a lovit cu capul de asfalt. Ne-am speriat. Nu știm cum cei de la Spitalul Huși nu au văzut că avea capul crăpat”, spune unul dintre martorii incidentului. Și, într-adevăr, rămâne această întrebare: cum de cadrele medicale de la Huși nu au văzut traumatismele foarte grave ale pacientului, dacă s-a spus că s-au făcut inclusiv investigații imagistice!? Un răspuns a venit de la managerul dr. Bogdan Popa, care a susținut că bărbatul adus de Ambulanță la Spital era doar în stare de ebrietate la prima prezentare la CPU și, după administrarea tratamentul specific, a fost trimis acasă. Ancheta Poliției ar putea clarifica situația.

Marin, bărbatul de 66 de ani, a cărui familie a acuzat cadrele Spitalului Huși că nu s-au atins de tatăl lor, grav rănit, pe motiv că era beat și murdar, a fost înmormântat ieri. Unii nu cred că e cazul să se facă mare vâlvă pentru moartea acestui “boschetar”, fost măturător prin târg și bețiv. Sunt convinși că acele cadre medicale care s-ar fi dezgustat de el, văzându-l murdar și beat criță, au avut dreptate, căci la spital, spun ei, trebuie să te duci întotdeauna “treaz, curat și îngrijit”. Alți oameni însă s-au regăsit altfel în drama lui Marin, căci sunt mulți oameni necăjiți în zonă, care știu bine că urgența medicală nu întotdeauna lasă omului răgaz să se gătească, să se aranjeze, pentru a se prezenta corespunzător la Primire Urgențe! Clipa nefastă lovește cam… neanunțată. “Omul acesta e vecin cu mine. Vai de capul lui ce viață grea a avut! Nu judec, pentru că nu e treaba mea. A băut cât zece, spun drept, dar a și muncit. A măturat orașul, că nu avea nicio clasă. Muncea acum și prin cimitir, făcea morminte, dacă îi dădea cineva un ban. Mereu era murdar, că așa își câștiga pâinea, cum putea. Dar dacă era beat și murdar, iar Ambulanța spune că l-a adus la Spital pentru că cei care au alertat SAJ-ul s-a lovit puternic la cap, căzând de asfalt, chiar nu ai puțină milă să te uiți să vezi dacă nu cumva i s-a sfărâmat creierul și îl doare? Spun că nu s-a văzut la analize. Poate nu sunt aparatele bune la Spitalul Huși. Să le cumpărăm medicilor de la Huși aparate, ca să vadă când are unul capul crăpat. Măcar atât. Nepotul meu a văzut cum Marin a căzut în fața magazinului. A venit în fugă și mi-a zis că s-a dezechilibrat, căci a călcat rău, într-un fel de adâncitură în asfalt. S-a prăbușit, fără să opună nicio rezistență. Copilul s-a speriat, a zis, tataie, nu cred că trăiește nenea Marin, la cum a căzut”, spune unul dintre martorii incidentului. Adus de urgență la Spitalul Huși, pacientul nu a fost trimis în scurt timp la o unitate cu mai multe posibilități de tratare a unor asemenea traumatisme, ci a fost lăsat câteva ore, unde, spune conducerea Spitalului, i s-a administrat un tratament specific celor cu alcoolemie aproape de comă. Motivul? Pe investigațiile imagistice nu s-a văzut zare de traumatism!

“Da, tata era așa cum spuneau doamnele de la Spital, murdar și beat. Dar era om! Era asigurat medical. Merita măcar un pansament”

Managerul dr. Bogdan Popa a spus că, în jurul orelor 21,00, pe 27 februarie, când omul a fost trimis acasă însoțit de unul dintre fiii săi, Marin ar fi avut o stare îmbunătățită. Familia neagă și spune că s-a insistat ca bărbatul să rămână internat. “Vă rugăm, am rugat și Poliția, să se uite cineva pe camerele de supraveghere, să vadă dacă avem sau nu dreptate. Nu sunt camere de supraveghere în Spitalul Huși? Fratele meu spunea că pe tata îl durea rău capul, că s-a lovit rău, dar o doamnă de acolo striga să îl luăm acasă, pentru că e beat, e murdar și îi pișă cearșafurile. Noi recunoaștem că, da, tata era așa cum spuneau doamnele de la Spital, murdar și beat. Dar era om! Era asigurat medical! A muncit, a plătit asigurare ani de zile. Era pensionar și avea tot dreptul la îngrijire. Plângea și spunea că îl doare tare capul, dar nu l-am putut lăsa, că nu l-au mai ținut în Spital. Nu, nu ni s-a spus să semnăm vreo cerere prin care vrem noi să îl luăm acasă, pentru că nu am făcut asemenea cerere. Noi voiam să stea la spital. Niciodată nu am spus că medicii de la Spitalul Huși nu au avut dreptate, când au spus că tata era murdar și beat. Da, așa era. Dar era un om rănit, cu dureri. Poate merita și el un pansament acolo. Poate tot murea, dar măcar să fi fost toată lumea cu gândul că s-a făcut tot ce s-a putut și pentru el. Că a fost un om, nu un câine. Un om asigurat medical”, spune fiul defunctului. Conducerea Spitalului Huși a respins acuzațiile și a susținut că toate cadrele medicale care s-au ocupat de acest caz și-au făcut datoria în mod profesionist. În cauză s-a deschis un dosar penal, pentru a clarifica ce s-a întâmplat în acest caz.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

11 COMENTARII

 1. In spitalul din husi sunt angajate toate ciorile , si slugile primarului , iar in politie sunt cei mai corupti , la nivelul orașului nu se va rezolva nimic , toti sunt neamuri , cumatri , etc .

 2. Cum merg toate in mare parte in Cotetul Municipal Husi.
  Aici e noroc daca exista hartie igienica pe anumite saloane, noroc chior daca asistenta este politicoasa si se crapa cerul in două dacă doctorul de garda este in spital. (Nu dam nume ca se supara Dr Deleanu, se mai practica garda de acasa.)
  Dar nu e vina lor atat timp cat legislativul le permite. In alte tari un procuror punea problema diferit, nu eroare medicala sau culpa.. Discutam de premeditare aici: ‘Fapta este savarsita cu intentie atunci cand infractorul prevede rezultatul actiunii sale, rezultat pe care il doreste sau il accepta.’

 3. Trebuie schimbat sistemul medical al României într-o zi ne vine la toti rândul si o sa fim tratați la fel. Nu le pasa cine ești ai copii sau nu pentru ei contează banii. Cu cât ții buzunarul mai gros cu atata esti tratat mai bine. Toti medicii buni au fugit în trainatate. în România au rămas doar jigodiile.

 4. Hi sa intram in logica asistatilor social, care acum striga de durere ca si-au pierdut sursa de venit! daca medicii aia sunt niste incompetenti si nu si-au dat seama ce se intampla cu pacientul voi, geniilor in ale medicinei, de ce ati tinut omul acasa 24 de ore pana sa il duceti din nou la spital (ca, la ce diagnostice au pus legistii, trebuia sa se tavaleasca de durere!)?
  Pe de alta parte, ca sa poata pune un diagnostic corect, medicii trebuie sa faca anamneza in contextul unei discutii cu pacientul sau apartinatorii pentru a stabili un diagnostic corect, ori daca apartinatorii nu erau (posibil ca nu il il supravegheau pe omul de-l plang azi si habar nu aveau ca e la spital) iar omul nu era coerent din cauza consumului de alcool cum sa pui un diagnostic corect??

  • Nu arunca vina asupra familiei, că nici tu nu stai sa îți supraveghezi părinții ca pe copii! Se vede că faci parte dintre cei responsabili de această gravă neglijenta! Trebuie sa fie cineva sa vă dicteze ce sa scrieți in anamneză? Daca știi să consulți pacientul la nivel profesionist, nu este necesar sa ai apartinatorul alături, in condițiile in care a fost adus de ambulanță la solicitarea telefonică a unui cetățean. Se poate verifica conținutul apelului la 112, corect, nu? Când spuneți minciuni in presă că avea a doua zi agitație psihomotorie in condițiile in care fiul l-a găsit dimineața în pat mai mult mort decât viu și că i-ați făcut toate analizele cu o zi înainte, nu va gândiți la consecinte că ați făcut fals în acte? Cum naiba nu ați văzut că avea capul spart, că la rază se vedea traumatismul cranian. Mințiți voi cei implicați cu nerușinare, pentru că nici nu v-ați uitat la el, iar ca cetățean plătitor de asigurări de sănătate, avea dreptul la îngrijire la Huși din prima zi când a fost adus la spital! Văd că managerul Popa are in cârcă unul viu și restul morți. In cel mai rău caz ar trebui invers într-o carieră întreaga!

   • Asa este, sunt responsabil pentru faptul ca exista unii ca tine care nu inteleg lucrurile din viata reala pentru ca traiesc in realitatea augumentata/virtuala! Eu prezint niste scenarii posibile iar tu vii cu acuzatii! Daca o tinem tot asa pot sa fabulez si eu si sa spun ca omnul cand a venit la spital nu avea fractura si ca aceasta este posibil sa se fi produs de la momentul plecarii in spitalul din Husi si pana la internarea in Spitalul din Iasi. Pe de alta parte ce treaba are apelul de la 112 cu ce s-a intamplat in spital? Crezi ca medicul de la Ambulanta a venit cu convorbirile listate si le-a prezentat medicului de garda? De unde stii tu ce i-a spus medicul de pe Salvare celui de la spital, pentru ca atunci cand preda pacientul Ambulanta este obligata sa prezinte cazul la UPU? Daca aia nu i-au spus nimic doctorului din spital? Vezi, mergand pe logica ta putem construi la nesfarsit situatii si putem arnca anamtema asupra oricui, chiar si asupra ta! Apropoa, nu cumva esti tu cel care l-a impins pe bietul om de a cazut si si-a spart capul???

    • Neglijenta, nepăsarea in acordarea ajutorului medical către un pacient nu este o fabulație, ci o realitate prea des întâlnită din păcate. In lumea ta iluzorie este vinovat pacientul și familia, iar medicul care l-a preluat este absolvit de orice vina, pentru că trăiește în stratosferă, iar cel de pe ambulanță în altă galaxie… Logica ta ar fi „perfecta” fara atâtea fracturi și fisuri, iar anatema nu o arunc asupra oricui, ci doar asupra celor responsabili. Nu cred că fiul decedatului face acuzații nefondate, doar pentru a-și cosmetiza propria conștiință prin subterfugiul transferului de vinovăție. Pur și simplu consideri că nu are credibilitate în a-și striga durerea pentru că are o situație economică precară, corect? Te întreb, de câte ori ai sunat la 112 când ai văzut un om căzut pe strada? Ai acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței? Sau în multitudinea ta de scenarii eram de gardă cu tine când am împins pacientul și tu nu l-ai prins???!!! Pe bune??Mai bea și tu o cafea între episoadele delirante cuprinse intr-o multitudine de fantasmagorii paralele, că poate îți dă târcoale și un puseu de vinovăție că nu ai depus toate diligențele pentru salvarea pacientului.

  • Adică ei nu au fost capabili să pună un diagnostic corect,imediat, cum a ajuns în ”grija” lor? Cum au făcut-o ,cei de la Iași? După dumneata, diagnosticul se pune în colaborare cu familia? Ca la piață? Nu vreau așa , aș vrea tot pe ăsta, că-i mai bun? Mare-i grădina….
   Indolență, incompetență crasă, salarii barosane, banii pe asigurări duși pe apa sâmbetei.
   NIMIC,din ei! Nici de un pansament…acolo!

 5. Inseamna cu putem sa omoram toti boschetarii si prostituatele ca sa ramana numai cei curati. Si sa nu veniti la spital murdari ca nu va primim. Incerc sa-mi imaginez acesti necalificati sa munceasca in strainatate la sters batrani si schimbat pampers. Cred ca le dadeau covid ca sa ramana cei curati :)) Slugile care le platiti au pretentii… la stat ei stiu ca se sta si se iau bani.

  • Pușcărie macar unul de acolo si sa vedeți ca nu se va mai întâmpla asa ceva . Gărzile se plătesc bine nu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here