Verdict în cazul politistului de frontierã mort: o depresie puternicã, dupã infectia cu COVID-19, l-a împins spre gestul extrem!

CAUZE… Politistul de frontierã de la Berezeni care a ales sã-si punã capãt zilelor într-un mod atât de brutal a fãcut acest gest de teamã. Apropiatii povestesc cã, dupã ce a iesit din spitalul de la Bârlad, unde a stat internat cu Covid-19, a intrat într-o depresie puternicã. Depresia ar fi fost declansatã de vestea cã era bolnav de diabet si se afla într-o fazã destul de avansatã a bolii. Trebuia sã treacã pe insulinã. Mai mult, înainte de a-si pune capãt zilelor, politistul de 42 de ani si-ar fi sunat un prieten cãruia i-ar fi spus cã nu se simte bine si cã îi este fricã de urmãri. La scurt timp dupã discutia telefonicã, politistul de frontierã a ales sã-si taie gâtul cu un flex. Medicii solicitati sã intervinã au încercat, din rãsputeri, sã îi salveze viata, dar nu au reusit si au fost nevoiti sã declare decesul. Cazul este cercetat acum de politisti, sub îndrumarea unui procuror.

În urmã cu douã zile, un politist de frontierã de 42 de ani din cadrul Sectorului de Politie de Frontierã Berzeni, a ales sã-si punã capãt zilelor într-un mod neobisnuit. Bãrbatul s-a întins pe pat si si-a tãiat gâtul cu un flex. A fost datã alarma, dar medicii sositi la fata locului nu au mai reusit sã-i salveze viata. Cazul a fost preluat de politisti care fac cercetãri, sub îndrumarea unui procuror, pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt. S-a luat în calcul sinuciderea mai ales cã, lângã pat, a fost gãsit flexul încã în stare de functionare, dar si faptul cã victima suferea de o depresie severã. Apropiatii spun cã acesta s-a infectat cu Covid-19 si a stat, o perioadã, internat, în spitalul suport de la Bârlad. A fost externat si era în concediu medical. Numai cã, în perioada în care a fost internat în spital a aflat cã suferea de diabet si boala era destul de avanasatã, astfel cã i-au fost prescrise injectii cu insulinã. “Pãcat de el. Era un om la locul lui si cred cã nici nu avea probleme psihice, mai ales cã lucra ca si politist de frontierã. Cred cã acolo îi verificã periodic. Am înteles cã, dupã ce s-a externat de la spital, a intrat într-o depresie destul de puternicã, mai ales cã aflase cã suferea si de diabet. Înainte de a se sinucide, si-a sunat un prieten cãruia i-ar fi spus cã nu se simte deloc bine si cã îi este fricã. Poate s-a temut sã nu sufere si a ales sã-si punã capãt zilelor”, povestesc apropiatii. De asemenea, acestia spun cã bãrbatul nu era cãsãtorit si locuia, împreunã cu pãrintii, într-o casã din localitatea Rânceni, comuna Berezeni. “Mai are o sorã si un frate, ambii cãsãtoriti. El locuia cu pãrintii, dar aveau camere separate”, au mai spus apropiatii.

Politistii de frontierã transmit condoleante familiei colegului lor

Vestea mortii colegului lor a cãzut ca un trãsnet peste politistii din Politia de Frontierã, mai ales cã-l stiau un om linistit si care nu a fãcut niciodatã probleme. Acesta lucra în sistem încã din 2004, la Sectorul de Politie Berezeni. Victima fusese internatã în spital dupã ce s-a infectat cu Covid-19 si, sãptãmâna trecutã, fusese externat si era acasã, în concediu medical. “Prima datã, am crezut cã i-a revenit boala si aceasta a fost cauza decesului. Când am aflat care era, de fapt, cauza, am înlemnit cu totii si nu ne-a venit sã credem”, spun colegii bãrbatului. De asemenea, colegii politistului îsi exprimã regretele si adreseazã condoleante familiei îndoliate. “Sectorul de politie de Frontierã Berezeni a fost informat cu privire la faptul cã un lucrãtor din cadrul institutiei, aflat în concediu medical, a fost gãsit decedat, la domiciliu. Cercetãrile sunt derulate de cãtre politisti din cadrul IPJ Vaslui, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi. De asemenea, colegul nostru era încadrat din anul 2004 si nu era înregistrat în evidente cu un comportament dezadaptiv sau cu vreo restrictie privind executarea serviciului sau portul armanentului din dotare. Conducerea institutiei îsi exprimã regretul pentru cele întâmplate, adresând condoleante familiei îndoliate”, spun reprezentantii Politiei de Frontierã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ